8 C
Kastoria

  Παρουσίαση Απολογισμού 1ου εξαμήνου του 2022, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Στέργιου Κιάνα, Μενέλαου Μακρυγιάννη και Λάμπρου Χατζηζήση

  spot_img

  Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε, ο Απολογισμός 1ου Εξαμήνου του 2022 των Αντιπεριφερειαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρου Χατζηζήση, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιου Κιάνα και Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαου Μακρυγιάννη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Δεσκάτης. Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προοπτικές που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

  Με τις παρουσιάσεις των εξαμηνιαίων απολογισμών τηρείται η υπόσχεση της Περιφερειακής Αρχής για την διαφανή και συστηματική ενημέρωση των φορέων και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, για τις δράσεις και τα έργα της εκάστοτε Αντιπεριφέρειας.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης παρουσίασε αρχικά τον Διοικητικό Απολογισμό, με μνεία στην ολοκλήρωση του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ο Νέος Οργανισμός δημιουργεί 70 νέες θέσεις μονίμων υπαλλήλων στην περιφέρειά μας, που θα προκηρυχθούν το 2023, πλέον αυτών που ήδη προκηρύχθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ στην προκήρυξη 13Κ. Επιπροσθέτως, 204 θέσεις ορισμένου χρόνου καλύφθηκαν ήδη μέσα από διαφανείς διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Οικονομικό Απολογισμό δίνοντας έμφαση στην αύξηση του Προϋπολογισμού, που διαμορφώνεται στα 431 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει σημαντικά έργα για τα οποία έχουν βρεθεί πηγές χρηματοδότησης, καθώς οι εντάξεις των έργων αυτών σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το  Αντώνης Τρίτσης, το ΠΔΕ και το ΕΑΠ, αγγίζουν τα 320 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρειά μας μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην αγορά και υποδομές για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιος Κιάνας ανέφερε την στόχευση που έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, παρουσίασε τα δέκα νεοενταχθέντα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης στον άξονα προτεραιότητας της ψηφιακής σύγκλισης. Επιπροσθέτως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση σχετικά με την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Balkan Med «Computing Power Goes Green», ένα έργο που έχει αναλάβει και υποστηρίζει πλήρως η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Κλείνοντας, παρουσίασε τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν και θα δώσουν νέα αναπτυξιακή τροχιά στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού για την Περιφέρειάς μας.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης αναφέρθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο μεγάλο έργο της Αγροτικής Οδοποιίας, στον εξηλεκτρισμό των ποιμνιοστασίων ,στο πρόγραμμα των νέων αγροτών  στα σχέδια βελτίωσης ,στους αγρομετεωρολογικους σταθμούς και στον δρόμο της Βουνάσας. Επίσης ανέφερε τις συνεχής παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και στα Υπουργεία για τις πρωτόγνωρες θεομηνίες που εμφανίστηκαν την φετινή χρονιά σε όλο το εύρος της Περιφέρειας. Τέλος, Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κτηνοτροφία η οποία τόνισε ότι  πρέπει να ενισχυθεί για να αποφευχθεί η έλλειψη προϊόντων του Πρωτογενή Τομέα από το τραπέζι του Έλληνα αλλά και του Διεθνή καταναλωτή. 

  Οι Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου Δεσκάτης για την άψογη φιλοξενία, τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και τους πολίτες που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση.

  PXL 20220714 083032805 Medium

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Η Περιφέρεια μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες. Από τη συμμετοχή μας για...

  Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην υψηλή γέφυρα Σερβίων

  Συνέχεια εργασιών συντήρησης της υψηλής γέφυρας Σερβίων, με την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο...

  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό (βίντεο | φωτογραφίες)

  Σήμερα 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως Αιγύπτου, τελέσθηκε πανηγυρική...

  Συνέχεια εργασιών ασφαλτοστρώσεων των οδικών προσβάσεων στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

  Περισσότερες από 1550 επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ωφελούνται από την απόφαση μας αυτή. Για όσους...

  Διαβάστε ακόμη

  Δυτική Μακεδονία: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

  Τρία άτομα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 37 ετών και ένας ημεδαπός 36 ετών,...

  Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

  Διανεμήθηκαν σε πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών...

  Δ. Μακεδονία: Παρελήφθησαν οι πρώτες μελέτες αποκατάστασης των εδαφών της ΔΕΗ

  Η παροχή σύμφωνης γνώμης, δόθηκε από την Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, για παραλαβή των μελετών,...

  Σύμπραξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου Πανεπιστημίου

  Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέσω του οποίου,...