18.5 C
Kastoria

  Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς 2022

  spot_img

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς συμμετέχει στην #KE2022 Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της #forEBEr Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η οποία επιστρέφει από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

  Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

  Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

  1.Τρίτη 12 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Γιορτή έναρξης

  Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!

  Τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με θέμα την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 περιγράφουν την δική τους διαδρομή από το σπίτι μέχρι την βιβλιοθήκη τους και δημιουργούν μια διαδρομή ανάγνωσης (Ντόμινο βιβλίων) μέσα στην βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας τα βιβλία της φετινής Κ.Ε

  Για όλα τα παιδιά


  2.Πέμπτη 14 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Χνουδωτές διαδρομές

  Τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και το σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους της βιβλιοθήκης της γειτονιάς της πόλης τους τις δικές τους ιστορίες και κατασκευάζουν την δική τους βρύση με ανακυκλώσιμα υλικά.

  Με την Έλενα Μιχούλα

  Για παιδιά 6-11 ετών


  3.Τρίτη 19 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Διαδρομές επιβίωσης

  Τα παιδιά εμπνέονται από το δάσος και με τα υλικά από την φύση τα οποία γίνονται αντικείμενα δημιουργίας κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο που μπορεί να μετατραπεί στην πιο αγαπημένη γωνιά του λόφου του προφήτη Ηλία για διάβασμα και ξεκούραση.

  Συνάντηση στον Προφήτη Ηλία

  Με την Μάρκο Ντέμκα

  Για παιδιά 6-11 ετών


  4. Πέμπτη 21 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Δημιουργικές διαδρομές

  Μπορεί να γραφτεί μία ιστορία ξεκινώντας από μία τυχαία γραμμή? Τα παιδιά θα γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι θα συνθέσουν την δική τους τρομακτική ρομαντική ,αστεία, περιπετειώδης η φανταστική ιστορία και θα στήσουν το σκηνικό σε μία γραμμή.!

  Με την Ζαρογιάννη Βάσω!

  Για παιδιά 6-11 ετών


  5.Τρίτη 26 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού, χτίζουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά και καλλιεργούν τον σεβασμό του άλλου!

  Με το κέντρο συμβουλευτικής γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

  Για παιδιά 6-11 ετών


  6.Πέμπτη 28 Ιουλίου 10.30 π.μ

  Φτερωτές διαδρομές

  Τα παιδιά ακολουθούν τις μεταναστευτικές διαδρομές των αποδημητικών πουλιών, μαθαίνουν για τα διάφορα είδη και γίνονται παρατηρητές αυτού του ταξιδιού μέχρι την στιγμή που φτιάχνουν την φωλιά τους. Στο τέλος τα παιδιά κατασκευάζουν με φυσικά υλικά φωλιές και ταίστρες.

  Στο πάρκο του Προφήτη Ηλία

  Με την Carla Blasko .

  Για παιδιά 7-11 ετών.


  7.Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 10.30 π.μ

  Γιορτή λήξης

  Διαδρομές αναμνήσεων

  Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης μικροί και μεγάλοι θυμούνται τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην καλοκαιρινή εκστρατεία ,μοιράζονται τις αναμνήσεις τους συζητούν για τα δικά τους ψηλά βουνά και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας την συνάντηση τους για την επόμενη Κ.Ε

  Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν !!

  Τηλ επικοινωνίας: 2467028195-26408 6980283886

  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς καλεί  τους  εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να...

  Διαδραστική αφήγηση του Βιβλίου «Παιδί και αετός» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς  προσκαλεί τους μικρούς της αναγνώστες  την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ,...

  Γιορτή λήξης των καλοκαιρινών δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καστοριάς

  Γιορτή λήξης Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 10.30 π.μ Διαδρομές αναμνήσεων Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης μικροί και μεγάλοι...

  Διαβάστε ακόμη

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

  Εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων από την χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης...

  Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού: Προβολή ντοκιμαντέρ “Ο Χαρακτήρας του Αυτιστικού Ατόμου στον Κινηματογράφο” την Κυριακή 2 Απριλίου

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ο Χαρακτήρας του...

  3ο Modus Vivo – Ανθρώπων Ιστορίες από το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς αύριο Σάββατο 1 Απριλίου

  Το 10ο Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά Modus Vivo - Ανθρώπων...