Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
9.3 C
Kastoria

    Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022! Πότε ξεκινούν;

    spot_img
    emporikos syllogos kastorias

    Σύμφωνα  με  το  άρθρο  15  του  νόμου 4177/2013, οι  τακτικές  θερινές  εκπτώσεις  έτους  2022  θα αρχίσουν  την  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2022  και  θα  λήξουν  την Τετάρτη  31  Αυγούστου  2022.

    Σε ό,τι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων επισημαίνονται τα εξής:

    • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. 
    • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  
    • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  

    Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.  

    Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

    Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. 

    Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

    Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

    Τέλος , σύμφωνα  με  το  άρθρο  16  παρ. 1α  ν. 4177/2013 ,  επιτρέπεται   προαιρετικά η  λειτουργία  των   καταστημάτων  την  Κυριακή  17  Ιουλίου  2022  από  τις  11,00 π.μ έως  20,00 μ.μ .

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για περίοδο χειμερινών εκπτώσεων – Ποια Κυριακή μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά

    Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα  και οι εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού...

    Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις;

    Δεδομένου  ότι  πλησιάζει  η  χειμερινή  εκπτωτική  περίοδος  του  Ιανουαρίου  2024, θέλουμε  να  υπενθυμίσουμε  τα  κάτωθι:                                                                                          σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου, στις  τακτικές  εκπτωτικές  περιόδους,  κατά  την  διάρκεια  των  οποίων  επιτρέπεται  η πώληση  εμπορευμάτων  ή  η  παροχή  υπηρεσιών  με  μειωμένες  τιμές , ορίζονται  τα  εξής: τακτικές  εκπτώσεις α) από  την  δεύτερη  Δευτέρα  του  Ιανουαρίου  μέχρι  το  τέλος Φεβρουαρίου , δηλ  οι  φετινές  χειμερινές  εκπτώσεις  θα  διαρκέσουν   από  την  Δευτέρα  8  Ιανουαρίου  2024  έως την...

    Πρόστιμα 940.000 ευρώ για πλασματικές εκπτώσεις σε μεγάλες αλυσίδες – Δείτε τα ονόματα

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ επιβάλλονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών...

    Τι αλλάζει στα ακτοπλοϊκά: Οι εκπτώσεις, τα “ψιλά γράμματα” και γιατί δεν πρέπει να ακυρωθούν εισιτήρια που έχουν εκδοθεί

    Τα… ψιλά γράμματα των εκπτώσεων που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να μελετήσουν οι επιβάτες προκειμένου να...

    Διαβάστε ακόμη

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει...

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτογραφίες)

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο  "Η Δύναμη της Ήττας" του Μπάνε...

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι 

    Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα συγκέντρωσης νερού για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης...

    Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

    Η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2024...