16.9 C
Kastoria

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εδώ και 2 μήνες με Κοινοβουλευτική ερώτηση επισημάναμε τον κίνδυνο για το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει

    spot_img
    spot_img

    Από τις 1.6.2022 αναδείξαμε με Κοινοβουλευτική Ερώτηση, με ΑΠ: 5553 (επισυναπτόμενο αρχείο), τον κίνδυνο για το κλείσιμο κλινικών του Γ.Ν. Καστοριάς λόγω υποστελέχωσης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτησή μας, απαξίωσε το πρόβλημα και δεν έλαβε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης.  Το αποτέλεσμα είναι στις 25.7.2022 η καρδιολογική κλινική να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν γιατροί που να καλύπτουν πλέον τις εφημερίες.

    Για μια ακόμη φορά η ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ, σε μείζονα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών της παραμεθόριας περιοχής μας, κάνει την εμφάνισή της. Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία του Νοσοκομείου Καστοριάς να τηρήσει σε πλήρη λειτουργία όλες τις κλινικές του, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

    Το Υπουργείο Υγείας, με την ανεπαρκή διαχείριση και τον ελλιπή σχεδιασμό του, αδιαφορώντας ακόμη και για τις προστάσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά αντιθέτως συνεχίζει την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας με στόχο τη διάλυσή της.

    Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε συνέδριο για την υγεία πως σκοπεύει στην επόμενη τετραετία να εφαρμόσει το πιλοτικό σχέδιο ακτίνα που αποκαλύψαμε στις 5.1.2022 και που στοχεύει στην μετατροπή του Νοσοκομείου Καστοριάς σε Κέντρο Υγείας Ημερήσιας Νοσηλείας.

    Ενημερώνουμε όμως τον κ. Μητσοτάκη πως δεν θα υλοποιήσει το σχέδιό του, γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα του δώσει δεύτερη τετραετία.

    Είναι επιτακτική πλέον η άμεση προσφυγή στις κάλπες για την απαλλαγή της Καστοριάς και της χώρας από την χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

    Ολυμπία Τελιγιορίδου

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι είναι από Δυτική Μακεδονία

    Τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο...

    Ενεργειακή αναβάθμιση στο Νοσοκομείο Καστοριάς με το πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη της...

    Δωρεά 4 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καστοριάς

    Σε πνεύμα συγκίνησης αλλά και χαράς ολοκληρώθηκε και επίσημα η παράδοση τεσσάρων (4) μηχανημάτων...

    Σύσκεψη Εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και Διοικητή του Νοσοκομείου

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς βρέθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος,...

    Διαβάστε ακόμη

    Sold out το #JobDay του Skywalker σήμερα στο Έσπερος

    SOLD OUT!!! To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης...

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς “ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.”

    Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο    «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»  στη Καστοριά,...

    Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ σε υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς

    Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση απειλητικών...

    Ἡ Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου στὴν Καστοριά

    Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας, ἀνακοινώνει στὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὅτι ἡ πόλη...