16.5 C
Kastoria

    100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά – «Ελπίζω να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών»

    Ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωση σχετικά με την μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το επόμενο έργο της ομάδας του Kοita

    spot_img
    spot_img

    Εκατό δημοφιλείς καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά, σε μια ιδέα της εκδότριας του Kοita, Μαριάμ Νίκου ως σύγχρονα αναγεννησιακά πορτρέτα.

    Το μεγαλόπνοο φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Η εν λόγω καμπάνια έκανε αίσθηση στις καρδιές των Ελλήνων και την αγκάλιασαν πολύ θερμά.

    elpizw-1

    Για το λόγο αυτό στις 12/12 και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος στο Tokyo παρουσία του ΕΟΜ, (οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και του Οράματος Ελπίδα. Θα υπάρχουν περίπτερα περισυλλογής σάλιου στην είσοδο έτσι ώστε άμεσα να μπορεί κάποιος να γίνει άμεσα δότης μυελού των οστών. 

    Η ομάδα του Koita ένιωσε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει δράση σχετικά με τον καρκίνο που συνεχίζει να αποτελεί μια μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας.

    elpizw-2

    Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας.

    Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε έναν παιδί που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

    elpizw-3

    Ο βασικός μας στόχος είναι να εξαλείψουμε την άγνοια και το φόβο σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί.

    Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο και όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία!

    elpizw-4

    Θέλουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα και να χαρίσουμε στα παιδιά ζωή και όνειρα!

    Με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης» οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες δίνουν δυναμικό παρών στην προσπάθειά μας και φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα μας χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του. Είμαστε όλοι δίπλα του για να τον κάνουμε να νιώσει μέλος της παρέας μας.

    elpizw-5

    Ελπίζουμε να βρεθείτε κοινωνοί στην προσπάθειά μας και μαζί να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Σύμμαχος στην κίνηση αυτή ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr!

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Καταργήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα λέει ο ΠΟΥ: Δημιουργούν καρκίνο, προβλήματα σε καρδιά και πνεύμονες

    Μερικοί ερευνητές, ακτιβιστές και κυβερνήσεις θεωρούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ή ατμοποιητές (vapes), σημαντικό εργαλείο...

    Πελέ: Πέθανε ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου

    Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, άφησε ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου,...

    Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας σε 2.5 εκατ. γυναίκες από 21 έως 65 ετών – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

    Εντός τους Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι προληπτικές δωρεάν εξετάσεις για το καρκίνο τραχήλου μήτρας που θα αφορούν 2.500.000 γυναίκες σε όλη τη χώρα....

    Δήμος Εορδαίας: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

    Η 25η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος του...

    Διαβάστε ακόμη

    Μέτρα στήριξης γονέων: Αυξάνεται το επίδομα γέννησης από 2.000 στα 2.400 ευρώ – Η αύξηση μπορεί να φθάσει έως και 1.500 ευρώ

    Τα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, παρουσίασαν...

    Ποια είναι η κοινωνική προσφορά ενός οίκου ευγηρίας

    Η ζωή σε ένα γηροκομείο δίνει στους ηλικιωμένους την ευκαιρία να παραμείνουν ενεργοί ως...

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς Ερυθρό Σταύρο

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς Ερυθρό Σταύρο Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες...

    Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων τα Χριστούγεννα

    Προτάσεις για την πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων στις γιορτές των Χριστουγέννων Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη!...