Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
31.8 C
Kastoria

  1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Κοζάνης: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 10:00-23:00, Δημοτικός Κήπος

  spot_img
  spot_img
  spot_img

  O Δήμος Κοζάνης – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης – Ε.Ψ.Υ.Κ.Α διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Κοζάνης με τίτλο “Let’s Get Together”, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.  

  Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει σε επαφή τον κόσμο του Δήμου Κοζάνης, και ειδικά τη νεολαία, με τις υπηρεσίες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν ενημερωτικά περίπτερα με υλικό των φορέων, ομιλίες, ψυχοεκπαιδευτικά workshops, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις, με τη συμμετοχή του κοινού.
  Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα συμμετέχει με την Ομάδα Παιδικής προστασίας,  που θα  πλαισιωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης, η οποία θα παρουσιάσει  το δέντρο των συναισθημάτων, στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά τα οποία θα εκφράσουν με ζωγραφιές αυτά που αισθάνονται. Επίσης, θα διανεμηθεί ενημερωτικό  υλικό   από τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους βρεφονηπιοκόμους και θα υπάρχει ενημέρωση από όλους τους φορείς για την παιδική προστασία.  
  Παράλληλα, το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας υποδέχεται την «Παραμυθούπολη της Ισότητας». Στο πλαίσιο της δράσης, στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης μαζί με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας θα αναγνώσουν το παραμύθι «Το λουλούδι της Ισότητας» (ΚΕΘΙ, συγγραφέας: Ευδοκία Πράσινου) και θα στείλουν το δικό τους μήνυμα ισότητας μέσω βιωματικών παιχνιδιών!
  Στόχος των φορέων είναι η εκδήλωση να καταστεί θεσμός και να αποτελεί σημείο συνάντησης των πολιτών με τους φορείς ψυχικής υγείας, τους κοινωνικούς φορείς και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα ψυχικής υγείας, αλληλεγγύης, συνεργασίας και υποστήριξης μέσα από την τέχνη, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή. 

  8a47e7c3 2b98 4404 a157 bb7738afa5b4?t=1693303313761

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Διαβάστε ακόμη

  Το Hydrogen Summer ScH2ool έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κοζάνη!

  Το Hydrogen Summer ScH2ool έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κοζάνη! Μετά την επιτυχία που...

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου στην Κοζάνη στις 18 Μαΐου

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...

  ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία 

  Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,...

  Η Ρόζα Εσκενάζυ στην Κοζάνη

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...