6.5 C
Kastoria

    ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής Appodixi

    Άλλα χρήματα πλήρωσε ο πελάτης άλλο ποσό έγραφε η απόδειξη.

    spot_img

    Η παράβαση έχει διαπιστωθεί και οι αντλίες του βενζινάδικου σφραγίζονται… Έχουν περάσει λίγα λεπτά από την επώνυμη καταγγελία οδηγού στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την απόδειξη που του έκοψαν και οι ελεγκτές προχωρούν μπροστά στον ιδιοκτήτη σε συρματασφάληση και σφράγιση, τόσο των αντλιών όσο και των δεξαμενών του πρατηρίου.

    Το βενζινάδικο που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή μπήκε στο στόχαστρο όταν οδηγός κατήγγειλε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε κι άλλα έγραφε η απόδειξη που του έκοψαν. Όταν έφτασαν οι ελεγκτές σταμάτησαν για έλεγχο έναν οδηγό που μόλις είχε γεμίσει.

    Η χρέωση στην απόδειξη που κρατούσε ήταν 63 ευρώ αλλά όπως διαπιστώθηκε στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ είχαν περάσει μόλις 20 ευρώ. Με τον έλεγχο να ξεσκεπάζει άλλες 18 περιπτώσεις που είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων σε ποσοστό ακόμα κ 90% της πραγματικής αξίας.

    Ο δικηγόρος του βενζινάδικου προσπάθησε να αμφισβητήσει τα στοιχεία που έδειχναν φοροδιαφυγή αλλά οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση. Με αυτές τις εικόνες από το βενζινάδικο να προκαλούν από χθες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην περιοχή.

    Η σύγκριση των στοιχείων της απόδειξης που βλέπει ο πελάτης με τα στοιχεία που πηγαίνουν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ γίνεται αυτόματα μέσω ειδικής εφαρμογής που πλέον είναι διαθέσιμη σε όλους.

    Ο πελάτης σκανάρει στο κινητό του, το barcode της απόδειξης και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα διασταυρώνεται αν όλα είναι νόμιμα. Αν ο οδηγός διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα, μπορεί να πατήσει την ένδειξη αναφορά για να αναλάβουν δράση οι Αρχές.

    Πριν από λίγες μέρες, έγινε αναφορά για βενζινάδικο του Βύρωνα στο οποίο επίσης μπήκε λουκέτο, μετά τις διαπιστώσεις για φοροδιαφυγή.

    Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο βενζινάδικο της Αγίας Παρασκευής διαπιστώθηκαν 15 περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι του βενζινάδικου, δεν είχαν διαβιβάσει καθόλου τα ποσά από τις αποδείξεις στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

    Όσοι πλησιάζουν στο βενζινάδικο βλέπουν πως αυτό είναι κλειστό λόγω παραποίησης μηχανισμών από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

    Όλα αυτά την ώρα που οι οδηγοί έχουν πάντα στο μυαλό τους, τόσο τις τιμές που βρίσκονται διαρκώς στα ύψη, όσο και τα φαινόμενα νοθείας που διαπιστώνονται και  μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους.

    Πηγήmegatv.com

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    ΕΝΦΙΑ: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

    Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων...

    ΑΑΔΕ: Χωρίς επιστροφή φόρου 185.000 φορολογούμενοι λόγω… ΙΒΑΝ

    Η ΑΑΔΕ αναζητά 185.000 φορολογούμενους. Όχι για να τους ελέγξει αλλά για να τους...

    Στα κινητά το myAADEApp: Πώς λειτουργεί

    myAADEApp, ένα φορολογικό ημερολόγιο και ξυπνητήρι, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση...

    Ακίνητα: Τελευταία μέρα για διορθώσεις στο Ε9 – Έως τα μέσα Απριλίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

    Τέλος χρόνου σήμερα για διορθώσεις στο Ε9, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν αλλαγές στην...

    Διαβάστε ακόμη

    Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...

    Φθιώτιδος Συμεών για ΛΑΡΚΟ: “Ναι, ρε. Μου πέφτει λόγος γιατί οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου” (βίντεο)

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, με αφορμή την ομιλία του στο STAR FORUM 2024 για το...