9.3 C
Kastoria

  Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την απόφαση που αδικεί τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καστοριάς

  spot_img

  Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών το Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς, σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ‘’τινάζει στον αέρα’’ την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ.

  Σύμφωνα με την απόφαση, ακυρώνεται η μοριοδότηση στην πολύχρονη προϋπηρεσία και ειδική εμπειρία των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι.

  Το Υπουργείο πρέπει να δώσει λύσεις και να σταματήσει να εμπαίζει τους εκατοντάδες εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

  Ολυμπία Τελιγιορίδου

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

  %CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91 %CE%9D%CE%95%CE%9F LOGO

   Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

  ΑΝΑΦΟΡΑ 

  Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

   Θέμα: Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς

  H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφορά το Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς, σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ‘’τινάζει στον αέρα’’ την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους. Η απόφαση αυτή ακυρώνει την πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία των εργαζομένων θέτοντας κάποιους από αυτούς ουσιαστικά εκτός εργασίας.

  Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά. 

  Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                                   

  Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2022 

  Η καταθέτουσα Βουλευτής

  Τελιγιορίδου Ολυμπία


  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΗ κ.ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

  ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  ΚΑΣΤΟΡΙΑ 25-10-2022

  Κυρία Tελιγιορίδου,

  Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της προκήρυξης για την μονιμοποίηση μας απο το ΑΣΕΠ είναι απογοητευτικές .

  Λίγο πριν (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) την μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και ενώ έχουν βγεί τα ΦΕΚ του μόνιμου διορισμού μας, μια αμφισβητούμενη απόφαση του ΣΤΕ  τινάζει  την προκήρυξη στον αέρα και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς συναδέλφους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε  μια απόφαση που ακυρώνει την πολύχρονη προυπηρεσία και εμπειρία μας θέτοντας κάποιους από εμάς ουσιαστικά εκτος εργασίας.

  • Μετά από 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, στους παππούδες και στις γιαγίαδες μας, με εμφανή παρουσία τοσο στα αστικά κέντρα όσο και σε κάθε γωνιά της παραμεθορίου.
  • Μετά από την συμβολή μας στην οικονομική κρίση όταν δουλεύαμε απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους και στηρίζαμε με προσωπικό κόστος τους εξυπηρετούμενους μας.
  • Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση όταν (και πάλι απλήρωτοι πολλοί από εμάς) ήμασταν στους δρόμους και στα χωριά μας, σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας για να μεταφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα, και να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο συνολου του πληθυσμού των περιοχων που εξυπηρετούμε.

  Εργαζόμενοι στην ίδια  θέση εδω και 20 χρόνια, έχουντας προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και προφανώς καλύπτοντας παγιες και διαρκείς ανάγκες  εξακολουθούμε  να παραμένουμε   σε εργασιακή  αβεβαιότητα,  οι  τελευταίοι κατ’ εξαίρεση όμηροι συμβασιούχοι. Αυτή την στιγμή  1100 συναδελφοί  απειλούνται με άνεργία, συνάδελφοί που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, εργαζόμενες γυναίκες οι περισσότερες που η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την δυνατότητα να στηρίξει.

  Η κυβέρνηση καλείται να δώσει πολιτική λύση ολοκληρώνοντας τον άμεσο διορισμό όλων μας, όπως άλλωστε έχει πράξει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Η μέχρι σήμερα  στάση του αρμόδιου υπούργου κο Βορίδη  δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ελπίζουμε για ευνοική λύση. Αντιμετωπίζοντας την  δυσμένη αυτή εξελιξη για το μέλλον και την επιβιωσή μας διαπιστώνουμε δυστυχώς πως για ακόμη μια φορά αποτελούμε αντικείμενο πολιτικής εκμεταλευσής .

  Σας καλούμε και  να στηρίξετε  τον δίκαιο αγώνα μας για την ολοκλήρωση του οριστικού διορισμού μας.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς τιμά την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας 

  Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς τιμά την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Είναι το δεύτερο Πανεπιστημιακό τμήμα που καταργείται οριστικά επί ΝΔ και με θητεία Αντωνίου»

  Είναι η δεύτερη φορά που σε κοινοβουλευτική θητεία της κυρίας Αντωνίου καταργείται οριστικά από...

  Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος και άλλα θέματα επικαιρότητας

  Συνέντευξή Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο diktyo1 και τη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου για την κατάργηση του...

  Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος στην Καστοριά

  Όταν ψήφισαν την αναστολή των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Καστοριάς, είχα πει με Δελτία τύπου...

  Διαβάστε ακόμη

  Δωρεά 600 βιβλίων στη Βιβλιοθήκη Καστοριάς – Ευχαριστήρια επιστολή

  Ευχαριστήρια επιστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» συγχαίρει και...

  Δηλώσεις Μαρίας Αντωνίου για τις φοιτητικές εστίες στην Καστοριά

  Στην τελική ευθεία η κατασκευή για φοιτητικές εστίες για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη...

  Δήμος Καστοριάς: κοπή βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου

  Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς η κοπή βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Πραγματοποιήθηκε χθες...

  Επίσκεψη αξιωματικού του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς στο πλαίσιο διαλέξεων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

  Αξιωματικός του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς στο πλαίσιο...