9.1 C
Kastoria

    Ανακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου Καστοριάς για το Dentist Pass

    spot_img
    spot_img

    Τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν  από την Τετάρτη 24 Μαΐου ότι τέθηκε  σε εφαρμογή το πρόγραμμα Dentist Pass, μέσω του vouchers.gov.gr. Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

    Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, καθώς και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής, ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

    Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν αφ’ ενός να εδραιώσουν την φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αφ’ ετέρου θα εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

    Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

    1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής

    2. Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών

    3. Φθορίωση

    4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

    Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

    Αιτήσεις

    Η έναρξη των αιτήσεων των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023. Aπό την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μπορούν να γίνονται αιτήσεις για όλατα ΑΦΜ (υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠέως την ημέρα λήξης υποβολής των αιτήσεων που ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

    Διαδικασία

    Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

    Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

    Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει σε ισχύ για έξι ημερολογιακούς μήνες, επιπλέον του μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης- NextGenerationEU.

    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Καστοριάς και το σύνολο των μελών του θα συνεργαστεί με όλους για να φτάσει αυτή η παροχή σε κάθε παιδί.

    Ο Πρόεδρος

    Κοσμάς Βαρσάμης

    συν. 3 ΑΦΙΣΑ ΕΞΩΘΥΡΑΣ ΓΙΑ DENTIST PASS Large

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Συλλυπητήριο μήνυμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καστοριάς για τον θάνατο του συνταξιούχου οδοντίατρου κ. Μαργαρίτη Δημήτρη (Τζίμη)

    Η είδηση της απώλειας του συναδέλφου μας και εκλεκτού μέλους της Οδοντιατρικής οικογένειας Δημήτρη...

    Dentist Pass: Ξεκίνησε το πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά 6-12 ετών

    Άνοιξε χθες η πλατφόρμα του Dentist Pass, που αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για τη διενέργεια πράξεων...

    Dentist Pass: Αρχίζει τον Μάρτιο – Παρέχει οδοντιατρική κάλυψη σε παιδιά 6-12 ετών

    Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας,...

    Ημερίδα με θέμα: Αντιμετώπιση των κλινικών προκλήσεων στην αισθητική / αποκαταστατική οδοντιατρική

    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Καστοριάς διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Αντιμετώπιση των κλινικών προκλήσεων στην αισθητική...

    Διαβάστε ακόμη

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς “ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.”

    Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο    «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»  στη Καστοριά,...

    Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ σε υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς

    Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση απειλητικών...

    Ἡ Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου στὴν Καστοριά

    Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας, ἀνακοινώνει στὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὅτι ἡ πόλη...

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 29-31 Μαρτίου 2024

    Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι το καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 29-31 Μαρτίου 2024,...