Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
20.6 C
Kastoria

  Ανακοίνωση ΠΤ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

  spot_img
  spot_img

  Το Περιφερειακό Τμήμα του Συνδέμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. 

  Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί καθημερινά αγωνιζόμαστε για την προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης  ζωής ως το υπέρτατο δικαίωμα και αγαθό. Οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της διαφορετικότητας είναι κεντρικής σημασίας για εμάς. 

  Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι απαράβατη και θεμελιώδη αξία και γιαυτό επιβάλλεται να είναι σεβαστή και να προστατεύεται. Οι κοινωνικοί λειτουργοί υποστηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε το δικαιώμα στη σωματική, ψυχική, συναισθηματική, πνευματική ακεραιότητα και ευημερία, καθώς και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις αρχές τις εγγενούς αξίας και αξιοπρέπειας για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. 

  Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, ως φορέας που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά τους Κοινωνικούς Λειτουργούς όλης της χώρας, δήλωσε την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα του  για παροχή στήριξης σε επαγγελματίες και επιζώντες και τη δέσμευσή να συνεχίσουμε το έργο για την υποστήριξη, τη φροντίδα, τη στέγαση και την αξιοπρεπή διαβίωση των διασωθέντων στη χώρα μας.

  Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η εγκληματική εκμετάλλευση της ανθρώπινης απελπισίας που οδηγεί σε μαζικές μετακινήσεις ευάλωτων πληθυσμιακά ανθρώπων υπό συνθήκες που οδηγούν  σε ναυάγια και εκατόμβες νεκρών. 

  Διεκδικούμε να τηρείται η Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες για την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους, να προτεραιοποιούν σε κάθε περίπτωση  την παροχή ασφαλούς πρόσβασης, ανθρωπιστικής βοήθειας και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.  Να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν στις χώρες υποδοχής και εντείνουν την καταστολή αντί να προάγονται ανθρωπιστικές λύσεις.

  Για το Δ.Σ. 

          Η Πρόεδρος                                                  Η Γ. Γραμματέας,                                                                      

  Αναστασία Βαβλιάρα                                     Αντωνία Ευαγγελοπούλου                         

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Διαβάστε ακόμη

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024 Ανακοινώνεται...

  Αύξηση κατά 65% στη χρηματοδότηση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

  Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ....

  Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Απρίλιο 2024

  Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Απρίλιο...

  Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

  Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...