6.1 C
Kastoria

  Δήμος Γρεβενών: Εξοικονόμηση ενέργειας σε δρόμους και γειτονιές – Νέα φώτα led αποκτά η πόλη των Γρεβενών

  spot_img

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, που πιστά ακολουθεί εδώ και χρόνια η Δημοτική Αρχή, δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών το κομβικό έργο με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών”, προϋπολογισμού 1.553.845,24€, περιλαμβάνοντας τη ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών.

  Η σημαντική αυτή παρέμβαση αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότεροκαλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων με σύγχρονα και μη ενεργοβόρα φωτιστικά σώματα τύπου led.

  Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.

  «Η Δημοτική μας Αρχή, από πολύ νωρίς έχει επενδύσει στην υλοποίηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου με πρωταγωνιστή την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικότερα, από το 2017, “τρέχουμε” ένα ευρύ και καλά μελετημένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη που αγγίζει το 70%.

  Το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό σχέδιο επεκτείνεται πλέον και στον δημοτικό μας οδοφωτισμό, βάζοντας ως κεντρικό στόχο τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Έτσι, διασφαλίζουμε κρίσιμους πόρους υπέρ των δημοτών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος σε μια εποχή όπου η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο σταθερότητας και ευημερίας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.  

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  «Φορτίζουμε το κινητό μας, περιμένοντας το αστικό» – Στις Έξυπνες Στάσεις του Δήμου Γρεβενών (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων απέκτησε ο Δήμος Γρεβενών με χρηματοδότηση του Προγράμματος “ΦιλόΔημος ΙΙ”. Οι...

  Νέα σημαντική μείωση στα 65 ευρώ/MWh για τις τιμές του φυσικού αερίου – Οι εκτιμήσεις

  Του Χάρη Φλουδόπουλου Νέα σημαντική υποχώρηση κατέγραψε η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έκλεισε...

  Φαντασμαγορική η κάθοδος του Αϊ Βασίλη από το Ρολόι των Γρεβενών – «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της πόλης (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  https://www.youtube.com/watch?v=e50nnVkYRbw Με ιπτάμενα φαναράκια να φωτίζουν τον ουρανό, μέσα σε μία πανδαισία χρωμάτων, μουσικών υποκρούσεων...

  Ο καθηγητής Χρήστος Ελευθεριάδης μιλά στο Dnews: Τι είναι η πυρηνική σύντηξη και πόσο κοντά είμαστε στην «ενέργεια του μέλλοντος»

  Η είδηση ότι επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πρώτο επιτυχημένο πείραμα πυρηνικής σύντηξης για...

  Διαβάστε ακόμη

  Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός σε περιοχή των Γρεβενών για κατοχή κοκαΐνης

   Συνελήφθη στις 30-01-2023 το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης...

  Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός σε περιοχή των Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη στις 28-01-2023 το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης...

  «Φορτίζουμε το κινητό μας, περιμένοντας το αστικό» – Στις Έξυπνες Στάσεις του Δήμου Γρεβενών (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων απέκτησε ο Δήμος Γρεβενών με χρηματοδότηση του Προγράμματος “ΦιλόΔημος ΙΙ”. Οι...

  Συνάντηση Δασταμάνη με Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ – Η Σχολή Αστυφυλάκων στο επίκεντρο

  Τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη επισκέφθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου...