16.7 C
Kastoria

  Δήμος Γρεβενών: Εξοικονόμηση ενέργειας σε δρόμους και γειτονιές – Νέα φώτα led αποκτά η πόλη των Γρεβενών

  spot_img

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, που πιστά ακολουθεί εδώ και χρόνια η Δημοτική Αρχή, δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών το κομβικό έργο με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών”, προϋπολογισμού 1.553.845,24€, περιλαμβάνοντας τη ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών.

  Η σημαντική αυτή παρέμβαση αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότεροκαλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων με σύγχρονα και μη ενεργοβόρα φωτιστικά σώματα τύπου led.

  Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.

  «Η Δημοτική μας Αρχή, από πολύ νωρίς έχει επενδύσει στην υλοποίηση ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδίου με πρωταγωνιστή την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικότερα, από το 2017, “τρέχουμε” ένα ευρύ και καλά μελετημένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη που αγγίζει το 70%.

  Το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό σχέδιο επεκτείνεται πλέον και στον δημοτικό μας οδοφωτισμό, βάζοντας ως κεντρικό στόχο τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Έτσι, διασφαλίζουμε κρίσιμους πόρους υπέρ των δημοτών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος σε μια εποχή όπου η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο σταθερότητας και ευημερίας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.  

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Γρεβενά: Στις 11 Ιουνίου 2023 ο μεγάλος αγώνας “Karpenos Trail”

  Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ο Σύλλογος Πριονίων Γρεβενών «Καλπούς» συνδιοργανώνει μαζί με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή...

  Νέες μειώσεις 15% στα τιμολόγια του ρεύματος – Πόσα πληρώνουμε τον Απρίλιο ανά εταιρεία – Μηδενίζονται οι επιδοτήσεις

  Μεγάλες μειώσεις στα τιμολόγια λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ...

  Βιοκλιματική ανάπλαση και αποπαγοποίηση με γεωθερμία στην πλατεία της Σαμαρίνας – Ένα εμβληματικό έργο αειφόρου ανάπτυξης που δρομολογεί ο Δήμος Γρεβενών (Φωτογραφίες)

  Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία προχωρά ο Δήμος Γρεβενών για την εξ ολοκλήρου βιοκλιματική ανάπλαση...

  Ένα βήμα πιο κοντά στην κλιματική ουδετερότητα η Κοζάνη: Ένταξη στις πιλοτικές πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των Πόλεων

  Η Κοζάνη αποτελεί την μοναδική ελληνική πόλη, που επιλέχθηκε για να ξεκινήσει μια καινοτόμα...

  Διαβάστε ακόμη

  Γ. Κασαπίδης: Στηρίζουμε με έργα και πράξεις τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία

  Τη σύμβαση που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ατόμων με...

  Μεσολούρι Γρεβενών: Ο καταπράσινος ορεινός οικισμός με τους καταρράκτες (βίντεο)

  Μεσολούρι Γρεβενών: Ο καταπράσινος ορεινός οικισμός με τους καταρράκτες. https://youtu.be/InhaSfbgxlQ

  Ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της κατάπτωσης τεραστίων βράχων στο δρόμο προς τη Δεσκάτη στη θέση Σκάλα

  Μετά από μια δεκαετία, το επικίνδυνο πέρασμα του κεντρικού δρόμου προς Δεσκάτη (τη δεύτερη...

  Τελιγιορίδου από Γρεβενά: Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που θέλει ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και τον τόπο μας

  Ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία στα Γρεβενά με τη διευρυμένη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας...