9.2 C
Kastoria

  Δήμος Γρεβενών: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της 13ης Οκτωβρίου – Ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά

  spot_img

  «Σήμερα κάνουμε πράξη μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αστικού περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας εκ θεμελίων την κεντρική οδό της 13ης Οκτωβρίου. Έτσι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η Δημοτική μας Αρχή, ξεκινάει και επισήμως το κομβικό αυτό έργο, περιλαμβάνοντας ένα πλήθος εργασιών που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα σε μια από τις πιο νευραλγικές οδικές αρτηρίες της πόλης».

  P1506305

  Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 3.640.800 ευρώ, με τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Γρεβενών, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χρήστου Τριγώνη και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών Κωνσταντία Κωσταρέλα

  Οι στοχευμένες παρεμβάσεις αφορούν ένα πλέγμα βελτιωτικών δράσεων όπως είναι, μεταξύ άλλων, η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και καλλωπιστικών φυτών, η δημιουργία κυκλικών κόμβων, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, η εγκατάσταση οδεύσεων ΑΜΕΑ και υπερυψωμένων διαβάσεων αλλά και η καθαίρεση των φθαρμένων τοιχίων του Δημοτικού Γηπέδου «Μίλτος Τεντόγλου».

  Δράσεις που θα προσφέρουν νέα, μοντέρνα όψη στις γειτονιές, τα καταστήματα και τις δομές παιδείας και αθλητισμού που βρίσκονται επί της 13ης Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με την ανάλογη διευθέτηση της κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων και την κατάλληλη προσβασιμότητα που απαιτείται για τους πεζούς.

  Με την ολοκλήρωση του έργου η οδός 13ης  Οκτωβρίου θα γίνει πιο λειτουργική για κατοίκους και επισκέπτες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

  Σημειώνεται ότι το σπουδαίο και εμβληματικό αυτό έργο που φέρει τον τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 13ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ», υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και της άρσης των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Δήμος Γρεβενών: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πεζόδρομων και πεζοδρομίων (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Δήμος Γρεβενών: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πεζόδρομων και πεζοδρομίων Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες συντήρησης...

  Δήμος Καστοριάς: Προσοχή στον παραλίμνιο δρόμο προς Νοσοκομείο λόγω έργων

  Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών στον εσωτερικό παραλίμνιο από αύριο Τετάρτη 15...

  1,4εκ.€ για ανάπλαση δρόμων με καλντερίμια στη Σιάτιστα

  𝝖𝝢𝝖𝝥𝝠𝝖𝝨𝝜 𝝙𝝦𝝤𝝡𝝮𝝢 𝝨𝝩𝝜 𝝨𝝞𝝖𝝩𝝞𝝨𝝩𝝖 𝝡𝝚 𝝟𝝖𝝠𝝢𝝩𝝚𝝦𝝞𝝡𝝞𝝖, 𝝥𝝦𝝤Ϋ𝝥𝝤𝝠𝝤𝝘𝝞𝝨𝝡𝝤𝝪 𝟭.𝟰𝟯𝟱.𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬 𝝚𝝪𝝦𝝮 Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, υπεγράφη...

  Ανακατασκευή πεζοδρομίων στο Δισπηλιό

  Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο του...

  Διαβάστε ακόμη

  Γρεβενά: Ορκωμοσία 200 δόκιμων αστυφυλάκων της Σχολής Αστυφυλάκων

  Πρώτη ορκομωσία μετά απο 12 χρόνια Πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 η ορκωμοσία των 200...

  Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στην Πανελλήνια Συγκέντρωση Καβαλάρηδων & Φίλων Αλόγου στη Σαμαρίνα (Βίντεο)

  Το δέκατο έκτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά»,...

  Γιώργος Αμανατίδης: Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών

  Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος ενημέρωσε ότι,...

  Δήμος Γρεβενών: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πεζόδρομων και πεζοδρομίων (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Δήμος Γρεβενών: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πεζόδρομων και πεζοδρομίων Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες συντήρησης...