Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
8.5 C
Kastoria

    Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καστοριάς

    spot_img

    Ο Δήμος Καστοριάς διοργανώνει την 1η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με σκοπό την καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών με στόχο τον εντοπισμό  προβλημάτων κινητικότητας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Σκαπέρδειο Δημαρχειακό Μέγαρο, Καστοριά, την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 και ώρα έναρξης 11.30 π.μ. 

    POSTER KASTORIA page 0001

    Ο Δήμος Καστοριάς είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στρατηγικό στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εγγράφεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμες μετακινήσεις και που θα αναδείξει την Καστοριά σε μια πόλη όμορφη, βιώσιμη, υγιή οικονομικά, ανθρώπινη για τους κατοίκους και ελκυστική για τους επισκέπτες.

    Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα Στρατηγικό Σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη αρχές όπως είναι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αποφάσεων, η ολιστική προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής καθώς και η συνεχής αξιολόγηση των παρεμβάσεων. Βασικό κριτήριο για την εκπόνηση του σχεδίου είναι η ικανοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

    Η ενημέρωση και η συμμετοχή φορέων και πολιτών είναι μια διαρκής επιδίωξη, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης του ΣΒΑΚ όσο και κατά τη διαδικασία υλοποίησης μέτρων του σχεδίου που αφορούν συγκεκριμένα υποσύνολα του κοινού. Η συμμετοχικότητα στο σχεδιασμό και οι διαδικασίες διαβούλευσης θα βοηθήσουν στην αποδοχή και στην οικειοποίηση του ΣΒΑΚ.

    Ταυτόχρονα, για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας πραγματοποιείται έρευνα μετακινήσεων μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου προκειμένου να εντοπιστούν τόσο τα βασικά χαρακτηριστικά των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών όσο και οι απόψεις τους για την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και τις μελλοντικές προτεραιότητες.

    Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου διαρκεί 5 λεπτά, αφορά άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών και πραγματοποιείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. 

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKWExOPUDkoX4JL2G7PoHbo6m2ZWUjGYEfl7otkcJVFaFOwg/viewform?usp=sf_link

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Δήμου Καστοριάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kastoria.gov.gr/schedio-viosimis-astikis-kinitikotitas/

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Δήμος Καστοριάς: Ασφαλτόστρωση στην οδό Σουγαρίδη (γύρος λίμνης)

    Ο  Δήμος Καστοριάς ενημερώνει  ότι στο πλαίσιο των εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος του έργου: «Αναβάθμιση- Εξωραϊσμός του...

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Καστοριάς για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2024

    Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πολιτών, πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Καστοριάς για...

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας

    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ο Δήμος Καστοριάς και η Κοινότητα...

    Μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

    Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024: «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου» Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι...

    Διαβάστε ακόμη

    Γατόπουλος και Πνευμονίδης πρωταθλητές Ευρώπης!

    Σε... θρύλος της Ευρώπης βαφτίστηκε ο Ολυμπιακός Κ19, ο οποίος διέσυρε τη Μίλαν στον...

    Συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε Λύκεια για το πρόγραμμα υιοθεσίας Βυζαντινού μνημείου

    Ευχαριστούμε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας & Γενικό Λύκειο Άργους...

    Το νέο Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς συγκροτήθηκε σε σώμα και επέλεξε παμψηφεί: Πρόεδρο:...

    Κουρσούμ Τζαμί: Ένα παλίμψηστο της ιστορίας της πόλης

    Κουρσούμ Τζαμί: Ένα παλίμψηστο της ιστορίας της πόλης της Μαρίας Ριτζαλέου Εφτά μιναρέδες ξεχώριζαν από μακριά...