Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
4 C
Kastoria

    Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας – Οι ποινές που προτάθηκαν

    Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς όπως και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του

    spot_img

    Ποινή ενός έτους προτείνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά , ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.  O εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει ποινή έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς πέφτει η αυλαία του 5ου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρονικά της μεταπολίτευσης με την ανακοίνωση της απόφασης.

    Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί «δεν νιώθει ένοχος».

    «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η δήλωση.

     Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.


    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

    Η απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.
    Στη δίκη παρέστη ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακαςκαθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Όλγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

    Η εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία.

    Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

    Πηγήertnews.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η εμπιστοσύνη σας”

    Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες που συμμετείχαν στην καινοτόμα εκλογική διαδικασία για την...

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι είναι από Δυτική Μακεδονία

    Τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο...

    Στην Καστοριά ο Στέφανος Κασσελάκης

    Στην Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει...

    Δημοσκόπηση GPO: Ξανά τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Κυρίαρχη η ΝΔ με 36%

    Δημοσκόπηση GPO: Ξανά τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Κυρίαρχη η ΝΔ με 36% Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τρίτο κόμμα...

    Διαβάστε ακόμη

    Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...

    Φθιώτιδος Συμεών για ΛΑΡΚΟ: “Ναι, ρε. Μου πέφτει λόγος γιατί οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου” (βίντεο)

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, με αφορμή την ομιλία του στο STAR FORUM 2024 για το...