17.6 C
Kastoria

    Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

    spot_img
    spot_img

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς καλεί  τους  εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

    Με αφορμή τις ιδέες και τα  εργαστήρια  της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας #nlg_2021  #forEBEr #ΣημειωματάριαΤέχνης, σχεδιάσαμε   προγράμματα  με στόχο να καλλιεργηθεί η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, φιλαναγνωσία,  η χαρά της μάθησης στους φιλόξενους χώρους της βιβλιοθήκης του Δήμου Καστοριάς.

    Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμούν Στο τηλ.24670 28195 ή email: [email protected]

    Υπεύθυνη: Κατερίνα Νικολάου

    Αναλυτικά τα προγράμματα:

    Το Σημειωματάριο της Ζωγραφικής
    Με αφορμή το βιβλίο «Ο κήπος του Ματίς» της Σαμάνθα Φρίντμαν, θα γνωρίσουμε έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα τον Ανρί Ματίς. Θα μιλήσουμε για τη ζωή του, το έργο του, για το πως ανακάλυψε την τέχνη του κολάζ ή όπως ο ίδιος έλεγε «ζωγραφική με ψαλίδια». Θα γίνουμε και εμείς καλλιτέχνες με ψαλίδια, και πολύχρωμα χαρτόνια θα δημιουργήσαμε το δικό μας κήπο – έργο τέχνης!!!
    Για παιδιά Β΄- Γ΄- Δ΄ Δημοτικού

    Το Σημειωματάριο της Γλυπτικής
    Ελάτε να γνωρίσουμε την τέχνη της γλυπτικής, τον γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και να εκφραστούμε δημιουργικά αξιοποιώντας την τεχνική του, στο υλικό του πηλού.
    Για παιδιά Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού.

    Το Σημειωματάριο της Αρχιτεκτονικής
    Με αφορμή το βιβλίο «ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη»  από τις εκδόσεις Μέλισσα, θα κατανοήσουμε την επιστήμη της αρχιτεκτονικής, θα γνωρίσουμε υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων και θα δημιουργήσουμε μια μακέτα με απλά υλικά.

    Για παιδιά Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού.

    «Η πανοπλία του κάστανου»
    Μια μικρή ιστορία που μας μιλά για την δύναμη να αποτινάξουμε τους ενοχλητικούς ανθρώπους από κοντά μας! Τα μικρά και πονηρά πουλιά δεν αφήνουν κάστανο για κάστανο στο δάσος με τις καστανιές. Μέχρι που μια μικρή καστανιά σκέφτεται ένα μοναδικό τρόπο να τα διώξει.
    Μια μικρή ιστορία της Αγγελικής Πασσιά και του Φίλιππου Μανδηλαρά   « Η πανοπλία του κάστανου» των εκδόσεων «Φυτράκη».
    Για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄ Δημοτικού

    “Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα!”
    Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο! Η μαγεία είναι παντού στον κόσμο. Στη γνώση, στην ομορφιά, στην αγάπη, στην ειρήνη. Η μαγεία είναι σε εσένα, στα λόγια σου, στη φωνή σου.
    Διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» της Γιουσαφζάι  Μαλάλα, εκδόσεις Πατάκη, μια αληθινή ιστορία της λαχτάρας ενός κοριτσιού για έναν καλύτερο κόσμο! Έπειτα θα δημιουργήσουμε το δικό μας μαγικό μας μολύβι και μ΄ αυτό θα γράψουμε λόγια και ευχές για ένα κόσμο τόσο όμορφο όσο τα όνειρά μας!
    Για παιδιά Δ΄ – Στ΄ Δημοτικού

    «Το λιοντάρι μέσα μας”

    Δεν χρειάζεται να είσαι μεγαλόσωμος για νε είσαι γενναίος. Δεν χρειάζεται να είσαι τρομακτικός για να ορθώσεις το ανάστημά σου! Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και το θάρρος της γνώμης σου. Τόλμησε και θα δεις πως τα μεγάλα συναισθήματα μπορούν να κρύβονται σε λιλιπούτεια σωματάκια!

    Μια ιστορία με την απλότητα του λόγου της, η Rachel   Bright, μας προσκαλεί να ορθώσουμε το ανάστημά μας και κάνουμε κι εμείς το ίδιο σε δύσκολες στιγμές

    Για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού.

    Ποιητικές διαδρομές

    «Η κατάρα του Πεύκου» του Ζαχαρία Παπαντωνίου

    Το ποίημα διατηρεί την επικαιρότητα του ειδικά σήμερα που το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Ανάλυση και ανασύνθεση του ποιήματος:

    «Γιάννη, γιατί έκοψες τον πεύκο;
    Γιατί; Γιατί;»
    Αγέρας θα ‘ναι, λέει ο Γιάννης
    και  περπατεί.

    Για παιδιά Δ΄ και ΣΤ’ Δημοτικού.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Παρουσίαση βιβλίου για τον εθελοντισμό

    Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά!», Νικολέτα Χαρούμενου & Δέσποινα...

    Το ΣΔΕ Καστοριάς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

    Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, οι εκπαιδευόμενοι του Α' κύκλου, μαζί με τη φιλόλογο του...

    Δωρεά 600 βιβλίων στη Βιβλιοθήκη Καστοριάς – Ευχαριστήρια επιστολή

    Ευχαριστήρια επιστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» συγχαίρει και...

    Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς:  “Δωδεκάτη νυχτερινή”

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποτροφιών Καστοριάς και οι εκδόσεις “24...

    Διαβάστε ακόμη

    Ἡ Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου στὴν Καστοριά

    Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας, ἀνακοινώνει στὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὅτι ἡ πόλη...

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 29-31 Μαρτίου 2024

    Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι το καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 29-31 Μαρτίου 2024,...

    Στην Περαία ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

    Στην Περαία του Ν.Πέλλας, και συγκεκριμένα στις εκεί λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν...

    Εκδήλωση – Βιωματικό Σεμινάριο για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη με τον Δρ. Νίκο Σταυρόπουλο

    Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συνδιοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με...