21.1 C
Kastoria

  Εντυπωσιακή επιτυχία είχε η 1η Γιορτή Φιλοζωίας και Εθελοντισμού στη Φλώρινα

  spot_img

  Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία η 1η Γιορτή Φιλοζωίας και Εθελοντισμού που διοργάνωσαν ο Δήμος Φλώρινας με το Γραφείο Εθελοντισμού και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φιλοζωίας.

  Τη Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Σωτήρης Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κος Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κος Κώστας Σακουλέβας,

  η Αντιπρυτάνισσα του ΠΔΜ κα Άννα Σπύρτου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Φλώρινας κα Όλγα Μούσιου και οι Διευθυντές / Διευθύντριες των Σχολικών μονάδων που συμμετείχαν.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Σωτήρης Βόσδου αναφέρθηκε στην χρησιμότητα παρόμοιων δράσεων που καλλιεργούν στους συμμετέχοντες τις έννοιες της Φιλοζωίας και του Εθελοντισμού καθώς και στην αξιοποίηση του όμορφου χώρου του αγροκτήματος για παρόμοιες εκδηλώσεις.

  Ο Δήμαρχος, κος Βασίλης Γιαννάκης τόνισε τη σταθερά φιλοζωική στάση που διακρίνει τις πολιτικές του Δήμου Φλώρινας και έκανε εκτενή αναφορά τόσο στα πεπραγμένα όσο και στη περαιτέρω μέριμνα που θα επιδείξει η δημοτική αρχή για τα αδέσποτα ζώα με κορωνίδα αυτής της μέριμνας την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

  Ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κος Φωκίων Παπαθανασίου τόνισε την ανάγκη για την συνέχιση της συνεργασίας και τον εμπλουτισμό δράσεων που αφορούν στη Φιλοζωία, τον Εθελοντισμό, καθώς και την αξιοποίηση του Αγροκτήματος της σχολής.

  Στη Γιορτή συμμετείχαν με πραγματικό ενθουσιασμό μαθητές και μαθήτριες του 5ου και 6ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας, του Δημ. Σχολείου Υδρούσας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, του ΕΠΑΛ Φλώρινας, οι εξυπηρετούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του ΠΔΜ.

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών όπου φιλοξενούνται οικόσιτα ζώα και ενημερώθηκαν για τη διαβίωση τους.

  Ζωγράφισαν έργα σχετικά με τη φιλοζωία και κατασκεύασαν ταΐστρες για πουλιά και σκίουρους με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία έφεραν τα ίδια τα παιδιά.

  Στη συνέχεια η ψυχολόγος κα Μαρία Παπακυριακού παρουσίασε επιστημονικά στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα για την ευεργετική επίδραση των ζώων στη ζωή και τη καθημερινότητα των ανθρώπων.

  Η Γιορτή συνεχίστηκε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να ακούν από τη Γιοβάνκα Παπαθανασίου, φιλόζωη εθελόντρια, τη συγκινητική ιστορία ενός αδέσποτου και τις ταλαιπωρίες που υπέστη στη ζωή του μέχρι να υιοθετηθεί και να βρίσκεται σήμερα σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

  Η Γιορτή ολοκληρώθηκε με δύο συναρπαστικές παρουσιάσεις που παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

  Ο εκπαιδευτικός και εκπαιδευτής περιστεριών Γρηγόρης Ναλπαντίδης, παρουσίασε τις δυνατότητες των ταχυδρομικών περιστεριών και ο αστυνομικός Νικήτας Σίκος που έκανε επίδειξη των ικανοτήτων υπακοής και εύρεσης απαγορευμένων ουσιών από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους.

  Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή και τη συνεργασία τους:

  • Τον κο Φωκίων Παπαθανασίου καθηγητή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φιλοζωίας του ΠΔΜ
  • Την ψυχολόγο κα Μαρία Παπακυριακού
  • Την φιλόζωη εθελόντρια κα Γιοβάνκα Παπαθανασίου
  • Τον εκπαιδευτικό κο Γρηγόρη Ναλπαντίδη
  • Τον αστυνομικό κο Νικήτα Σίκο
  • Τους μαθητές του ΕΠΑΛ για τη δωρεά μιας ταΐστρας
  • Τις ακούραστες εθελόντριες του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου μας
  • Τους υπαλλήλους και φοιτητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών
  • Τους / τις συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών και μαθητριών.

  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 2η, ακόμα πιο όμορφη και συναρπαστική, Γιορτή Φιλοζωίας και Εθελοντισμού.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ξεκίνησαν οι δράσεις του Δήμου Φλώρινας και του Γραφείου Εθελοντισμού με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  Ξεκίνησαν την Τετάρτη 16.11.2022 οι εθελοντικές δράσεις που συνδιοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας με το...

  Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς: Γίνε Εθελοντής!

  Το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών - Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς καλεί παλιούς και νέους εθελοντές στις...

  Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 στο ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ.

  Το Επαγγελματικό Λύκειο Άργους Ορεστικού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με...

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού στις 05 Οκτωβρίου, θέλοντας να δείξουμε τη διάθεση...

  Διαβάστε ακόμη

  Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στην Φλώρινα για κλοπή προϊόντων από Super Market

  Συνελήφθησαν άμεσα χθες (31-05-2023) το πρωί στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας,...

  Δήμος Φλώρινας: 2η και τελική ειδοποίηση – Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από ιδιώτες για την αντιπυρική περίοδο 2023

  Ο Δήμος Φλώρινας, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές και υπομισθωτές: 1. οικοπεδικών και...

  Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας Νυμφαίου «Το σπίτι του Νυμφαίου»

  Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας Νυμφαίου «Το σπίτι του Νυμφαίου» Παρουσία του Δημάρχου...

  Ενημερωτική εκδήλωση για τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα στη Φλώρινα

  Το καινοτόμο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων (ΕΟΑ) ξεκίνησε από χθες και...