9.1 C
Kastoria

    Επιλογές Διευθυντών Σχολείων: Διευκρινίσεις αλλά και σημαντικές δυσκολίες και μπλοκαρίσματα

    spot_img
    spot_img

    Σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ιδιαίτερα της Αττικής και Θεσσαλονίκης) με την έκδοση των πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών (ΠΥΜ) των υποψήφιων διευθυντών σχολείων καθώς ένα τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΠΟΣΔΥΠ.

    Όπως είναι γνωστό η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων είναι έως τις 28 Δεκεμβρίου.

    Ωστόσο λόγω των αργιών και γιορτών που μεσολαβούν, οι εργάσιμες ημέρες δεν  είναι αρκετές για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών από τις Διευθύνσεις ενώ είναι φανερό ότι αφενός η έκδοση των πιστοποιητικών είναι μια αρκετά υπεύθυνη εργασία που πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και απαιτεί αρκετό χρόνο και αφετέρου αυτά δεν μπορούν να παραδοθούν τελευταία στιγμή στους ενδιαφερόμενους που πρέπει να συμπληρώσουν την πλατφόρμα.

    Οι σημερινές οδηγίες του Γ.Γ. Αλ. Κόπτση : Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις άδειες που προμετρώνται στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων για την επιλογή υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) έδωσε σήμερα με εγκύκλιό του, ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλεξ. Κόπτσης

    Διευκρινίσεις με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στις Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης με την υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.361.22/8/154755/Ε3/14-12-2022 Εγκύκλιο στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρα.

    Στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων προσμετρώνται και τα διαστήματα βραχυχρόνιας απουσίας του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα, ως ακολούθως:

    * Οι κανονικές άδειες του άρθρου 48, οι ειδικές άδειες του άρθρου 50, οι γονικές άδειες της παρ. 6 του άρθρου 53, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες της παρ. 2 του άρθρου 55, οι άδειες μικρής χρονικής διάρκειας του άρθρου 59 και οι άδειες εξετάσεων του άρθρου 60 του υπαλληλικού κώδικα (κυρωτικός ν. Ν. 3528/2007 Φ.Ε.Κ.26 τ.Α΄, 9-2-2007), και των άρθρων 2 και 5 του ν.4210/2013 (ΦΕΚ 128 Α).

    * οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 &18 του ν.1264/1982 ( ΦΕΚ 79 Α΄), του άρθρου 6 του ν. 2224/1994 ( ΦΕΚ 112 Α΄) και του άρθρου 11 του ν. 2336/1995 ( ΦΕΚ 189 Α΄).

    * οι άδειες αιρετών Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 93 παρ. 5, και 182 παρ.2,3 & 4 εφόσον χορηγούνται τμηματικά, του άρθρου 183 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’) και του άρθρου 7 παρ. 1 και 3 του ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α ),

    *οι άδειες για συμμετοχή σε εθνικούς αγώνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 665/1977 ( ΦΕΚ 225 Α΄)

    Πηγήalfavita.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Τι βαθμό παίρνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια

    Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το...

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: Παραλογισμός για την αργία των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας

    Με ποια λογική η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με εγκύκλιο της όρισε την ημέρα...

    Επιλογή Διευθυντών Σχολείων: Tο χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Γ.Γ. του...

    Αυξήσεις στους μισθούς εκπαιδευτικών «τάζει» η κυβέρνηση – Υποσχέσεις και στους πανεπιστημιακούς από το υπουργείο Παιδείας

    Νικολίτσα Τρίγκα - Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ Με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές ξεκίνησαν και οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αυξήσεις στις αποδοχές...

    Διαβάστε ακόμη

    Ξένες γλώσσες: Γιατί το μέλλον στην μόρφωση είναι η πολυγλωσσία!

    Ξένες γλώσσες: Γιατί το μέλλον στην μόρφωση είναι η πολυγλωσσία! Στον σημερινό κόσμο που ζούμε, η...

    Τα ιδιωτικά ΑΕΙ φέρνουν νέου τύπου πανελλήνιες εξετάσεις: Μαθητές θα επιλέγουν τα μαθήματα

    Οι αλλαγές θα είναι ριζικές και καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εθνικό απολυτήριο για...

    Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών από τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία – Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ

    Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις ώρες αποχώρησης των μαθητών –...

    Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Εκδήλωση με θέμα τις σπουδές στο εξωτερικό

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:«Σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία» το Σάββατο 2...