Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
17.3 C
Kastoria

  Επίτιμη Δημότης Καστοριάς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου (βίντεο | φωτογραφίες)

  spot_img
  spot_img

  Επίτιμη Δημότης Καστοριάς είναι από εχθές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή μας για να τιμήσει με την παρουσία της την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης.

  Η τελετή ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς, παρουσία των Αρχών, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

  Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πλακέτα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμων Μηταλίδης.

  Στην προσφώνησή του, ο Δήμαρχος  καλωσόρισε την Πρόεδρο, τονίζοντας πως η επίσκεψη της στον Δήμο Καστοριάς είναι ένα γεγονός τιμητικό και συνάμα συμβολικό, καθώς ανανεώνει τους δεσμούς όλων μας με το Έθνος.

  «Στο πρόσωπό σας εκφράζουμε τον σεβασμό μας στον θεσμό της Δημοκρατίας, που με σθένος και σύνεση υπηρετείτε, προσηλωμένη στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας και προάσπισης των δημοκρατικών μας αξιών» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που με τη στάση τους και τις πράξεις τους θα εμπνέουν τους πολίτες και θα την οδηγούν στον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ανάπτυξης».

  Ακόμη, ζήτησε τη συμβολή και τη συμπαράστασή της Προέδρου στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης της Καστοριάς, λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι και με τη δική σας ουσιαστική στήριξη ο τόπος μας θα αναγεννηθεί και θα μετατραπεί σε τόπο ευημερίας».  

  Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: 

  «Είμαστε κοντά σας σε κάθε προσπάθεια στήριξης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης του πολιτισμικού κεφαλαίου της όμορφης πόλης σας. Αποδεχόμενη σήμερα με συγκίνηση την τιμή να είμαι κι εγώ δημότης Καστοριάς, θα χαρώ να παρακολουθώ και να συμμετέχω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή μιας πόλης που κράτησε αλώβητη την εθνική ύπαρξή της, την εμπορική και βιοτεχνική της δραστηριότητα και την πνευματική της καρποφορία. Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με την ίδια επιμονή και ζέση».

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Δήμο για την φιλοξενία και για τον ζωγραφικό πίνακα της εικαστικού Μερόπης Σωτηροπούλου – Μάγγελ που της χάρισε ο Δήμαρχος.

  Πριν την τελετή της ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη, η Πρόεδρος έκανε τον περίπλου της λίμνης με το καράβι του Δήμου «ΟΛΥΜΠΙΑ».

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος Ξεκινάει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»  του Δήμου Καστοριάς,...

  Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

  Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι τουριστικές δομές θα...

  Ευρωεκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα των κομμάτων για τον Δήμο Καστοριάς

  Τα τελικά αποτελέσματα των κομμάτων για τον Δήμο Καστοριάς στις Ευρωεκλογές 2024

  Επίσκεψη Σοφίας Βούλτεψη στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

  Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη Τον Δήμαρχο...

  Διαβάστε ακόμη

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος

  Δήμος Καστοριάς “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” – 1η Περίοδος Ξεκινάει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»  του Δήμου Καστοριάς,...

  Φέτος το καλοκαίρι δες την αλλιώς! – με το Travels Development

  Φέτος το καλοκαίρι διάλεξε προορισμούς που θα σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Το Travels Development και οι...

  Συνάντηση Αντωνίου με Yael Sherer

  Συνάντηση με την ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την υποστήριξη των επιζώντων σεξουαλικής...

  Μια βραδιά στη “Μάνδρα” του Αττίκ, από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

  Μια βραδιά στη "Μάνδρα" του Αττίκ!!! Τραγούδι, χορός, θέατρο σε μια μουσικοθεατρική παράσταση από τα...