Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
30.3 C
Kastoria

  Έρχονται οι solid state μπαταρίες – Ποιος κατασκευαστής αυτοκινήτων ξεκινά δοκιμές

  spot_img
  spot_img

  Η QuantumScape, ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές solid state μπαταριών στον κόσμο, ξεκίνησε την αποστολή της πρώτης παρτίδας των εν λόγω συσσωρευτών σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου οι τελευταίοι να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές.

  Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρείας, οι πρωτότυπες αυτές μπαταρίες, γνωστές αυτή τη στιγμή υπό τη σκέπη της κωδικής ονομασίας «A0», αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ορόσημο της QuantumScape για το 2022. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις της ότι πρόκειται για έναν υβριδικό τύπο μπαταρίας μεταξύ των πρισματικών κυψελών και των κυψελών τύπου pouch.

  Όσον αφορά την αποθήκευση της ενέργειας, QuantumScape αναφέρει ότι μια κυψέλη 24 στρωμάτων έχει χωρητικότητα «πολλών Ah», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την ακριβή τιμή με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ακόμη αρκετό δρόμο προκειμένου να πάρει το δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, το μέλλον η εταιρεία θα παρουσιάσει και θα προσφέρει στους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τρεις ακόμα παραλλαγές του συγκεκριμένου συσσωρευτή.

  Η QuantumScape, η οποία υποστηρίζεται επενδυτικά από το VW Group και τον Bill Gates, έχει ήδη εξελίξει μια solid state μπαταρία 10 στρώσεων, η οποία επέδειξε υψηλές επιδόσεις διατηρώντας περισσότερο από το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 800 κύκλους φόρτισης, τιμή που εκτιμάται ότι ισοδυναμεί με 386.000 χιλιόμετρα οδήγησης ενός EV.

  Αν μη τι άλλο, η εταιρεία από την Καλιφόρνια δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να φέρει στην αγορά μπαταρίες στερεού τύπου. Οι εταιρείες StoreDot, SolidPower, Samsung SDI και ProLogium εργάζονται επίσης σε αυτήν την τεχνολογία, η οποία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύ ταχύτερους χρόνους φόρτισης (0-80% σε 15 λεπτά), περισσότερη ασφάλειας και χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

  Solid State Batteries

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων Επιστροφή με άμεση πίστωση...

  «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Ενισχύεται και παρατείνεται ο Β΄ κύκλος του προγράμματος

  Ενισχύεται το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων...

  Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλάει από σήμερα η Hyundai στη Νορβηγία

  Σταματά από σήμερα την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη Νορβηγία η Hyundai. Έτσι, η εταιρεία διαθέτει στην...

  Δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Φλώρινας

  Δύο (2) ηλεκτρικά οχήματα για την κάλυψη βασικών αναγκών του παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες...

  Διαβάστε ακόμη

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων Επιστροφή με άμεση πίστωση...

  Επίσημη παρουσίαση του 11ου BAJA GREECE 2024

  Επίσημη παρουσίαση του 11ου BAJA GREECE 2024 Η Οργανωτική Επιτροπή του 11ου BAJA GREECE σας...

  Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου!

  Σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχετε λάβει...

  Όρια ταχύτητας στην Ελλάδα: Τέλος στα 130 χιλιόμετρα – Πόσο θα είναι τα νέα

  Και αν η κλιματική αλλαγή… ορίζει μείωση των ορίων ταχύτητας για χαμηλότερους ρύπους (αυτό βέβαια είναι...