17.6 C
Kastoria

    Εξαντλήθηκαν οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Τ.Α.ΔΥ.Μ.)

    spot_img
    spot_img

    Στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022,  έγινε ενημέρωση από την ΓΚΑΤΖΑΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Πρόεδρο της Επενδυτικής Επιτροπής του Τ.Α.ΔΥ.Μ., για την πορεία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

    Όπως ανέφερε στην εισήγησή της, η δράση του «ΤΑΔΥΜ – COVID 19 – Μικρές & Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις: Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης με επιδότηση επιτοκίου» (ΤΑΔΥΜ COVID 19), διέγραψε εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία αφού η μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξαν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας οδήγησε στην εξάντληση των Πόρων του Ταμείου σε επίπεδο εγκεκριμένων αιτήσεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Στις 12-05-2022 διεκόπη η διάθεση του Προγράμματος δεδομένου ότι η απορρόφηση του Ταμείου σε επίπεδο εγκρίσεων άγγιξε σε ποσοστό 99,66%.

    Η ΕΑΤ πραγματοποιεί ενέργειες προκειμένου να συμβασιοποιηθούν τα εκκρεμή εγκεκριμένα αιτήματα χρηματοδοτήσεων καθώς και να εκταμιευθεί το συνολικό ποσό των δανείων με σκοπό η απορρόφηση του Ταμείου σε επίπεδο εκταμιεύσεων προς τις επιχειρήσεις να αγγίξει το 100%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε με περίοδο αναφοράς έως 31-05-2022, ενισχύθηκαν 634 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (εγκεκριμένες αιτήσεις), με συγχρηματοδοτούμενα δάνεια κεφαλαίων κίνησης από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, με διετή επιδότηση επιτοκίου 100%, ύψους πάνω από 20.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένοι και οι τόκοι).

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Συνάντηση με Αυγενάκη για τον αγροτικό τομέα στη ΖΕΠ

    Πρόσκληση σε Ενημερωτική Συνάντηση για τον αγροτικό τομέα (1-4-2024) Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση για...

    Τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας και η Υπουργός Περιβάλλοντος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

    Τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας και η Υπουργός Περιβάλλοντος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο...

    7 συλλήψεις σε 7 ημέρες για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

    Συλλήψεις 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών...

    Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 11-03-2024 έως 17-03-2024)

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 11-03-2024...