16.5 C
Kastoria

    Γραπτός ΑΣΕΠ: Σήμερα η προκήρυξη του διαγωνισμού – Δεκτά όλα τα πτυχία

    Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί το 2023 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    spot_img
    spot_img

    Στάλθηκε την Παρασκευή στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η προκήρυξη του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώνοντας όλα τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr και βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία ότι αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εισαχθεί κάποιος από εδώ και στο εξής στο δημόσιο.

    Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες του proson.gr, το Εθνικό Τυπογραφείο έχει «ανάψει τις μηχανές» για να δημοσιεύσει την εν λόγω προκήρυξη μεδιαδικασίες εξπρές! Στόχος είναι να πάρει ΦΕΚ η προκήρυξη σήμερα, Δευτέρα. 

    Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαίωσε πως η σχετική προκήρυξη θα έχει «βγει» το πολύ μέχρι αύριο, Τρίτη.

    Στο ΦΕΚ του διαγωνισμού θα αναγράφονται, εκτός από τις ημερομηνίες των αιτήσεων, ο τρόπος διεξαγωγής του και οι όροι εξέτασης των υποψηφίων.

    Να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα αποκλειστικά άρθρα, οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό θα «τρέξουν» αποκλειστικά εντός του Δεκεμβρίου. Όσοι θέλουν λοιπόν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών που θα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ.

    Οι ημερομηνίες του γραπτού διαγωνισμού δεν θα αναγράφονται στην προκήρυξη, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στόχος είναι να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023. Βέβαια, οι ημερομηνίες αυτές ενδέχεται να αλλάξουν αν συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα οι γραπτές εξετάσεις να μετατεθούν για το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

    Δεκτά όλα τα πτυχία

    Στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Όπως έγινε γνωστό με την αποστολή του διαγωνισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία,τουλάχιστον για τις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων. 

    Εκτός αυτού ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και 21 ειδικότητες ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

    Κοινά θέματα για όλους

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που θα επιβεβαιωθούν με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, τα θέματα του γραπτού διαγωνισμού θα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους και δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση ανά ειδικότητα. 

    Μάλιστα, και η Τροπολογία που κατατέθηκε χτες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα δεκάδες άρθρα μας, σύμφωνα με τα οποία ο μεγάλος διαγωνισμός του δημοσίου, δεν θα περιλαμβάνει διαφορετικά θέματα ανά ειδικότητα αλλά θα είναι κοινός για όλους!

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληφορορίες θα δύο τεστ και τέσσερις ενότητες που θα είναι κοινά για όλους. Από τα δύο διαφορετικά τεστ στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας. 

    Πηγήproson.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Δείτε τις θέσεις με και χωρίς εμπειρία για τη Δημοτική Αστυνομία

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την προκήρυξη στη Δημοτική Αστυνομία (1Κ/2024) του ΑΣΕΠ πλησιάζει και το workenter.gr...

    ΑΣΕΠ: Πότε θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις νέες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

    Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 1.213 νέες θέσεις στην Δημοτική...

    Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

    Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...

    ΑΣΕΠ: Βγαίνει η προκήρυξη για 775 μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου – Λυκείου

    Γεωργία Μισεμικέ Προς έκδοση η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 775 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία...

    Διαβάστε ακόμη

    Πιθανή «ευχάριστη» ανατροπή στον νέο κατώτατο μισθό

    Οι συσκέψεις εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει από προχθές και τόσο η εισήγηση...

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Δείτε τις θέσεις με και χωρίς εμπειρία για τη Δημοτική Αστυνομία

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την προκήρυξη στη Δημοτική Αστυνομία (1Κ/2024) του ΑΣΕΠ πλησιάζει και το workenter.gr...

    Δημόσιο – ΟΤΑ: Ανακοινώθηκε το 1ο Τεστ Δεξιοτήτων στην Ελλάδα

    Μετά τη νόμο Κεραμέως για ένταξη τεστ δεξιοτήτων σε όλο το δημόσιο ανακοινώνεται  το 1ο Τεστ Δεξιοτήτων σε όλη...

    Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

    Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...