5.4 C
Kastoria

  Γραπτός ΑΣΕΠ: Σήμερα η προκήρυξη του διαγωνισμού – Δεκτά όλα τα πτυχία

  Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί το 2023 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  spot_img
  spot_img

  Στάλθηκε την Παρασκευή στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η προκήρυξη του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώνοντας όλα τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr και βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία ότι αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εισαχθεί κάποιος από εδώ και στο εξής στο δημόσιο.

  Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες του proson.gr, το Εθνικό Τυπογραφείο έχει «ανάψει τις μηχανές» για να δημοσιεύσει την εν λόγω προκήρυξη μεδιαδικασίες εξπρές! Στόχος είναι να πάρει ΦΕΚ η προκήρυξη σήμερα, Δευτέρα. 

  Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιβεβαίωσε πως η σχετική προκήρυξη θα έχει «βγει» το πολύ μέχρι αύριο, Τρίτη.

  Στο ΦΕΚ του διαγωνισμού θα αναγράφονται, εκτός από τις ημερομηνίες των αιτήσεων, ο τρόπος διεξαγωγής του και οι όροι εξέτασης των υποψηφίων.

  Να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα αποκλειστικά άρθρα, οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό θα «τρέξουν» αποκλειστικά εντός του Δεκεμβρίου. Όσοι θέλουν λοιπόν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών που θα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ.

  Οι ημερομηνίες του γραπτού διαγωνισμού δεν θα αναγράφονται στην προκήρυξη, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στόχος είναι να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023. Βέβαια, οι ημερομηνίες αυτές ενδέχεται να αλλάξουν αν συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα οι γραπτές εξετάσεις να μετατεθούν για το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

  Δεκτά όλα τα πτυχία

  Στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

  Όπως έγινε γνωστό με την αποστολή του διαγωνισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία,τουλάχιστον για τις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων. 

  Εκτός αυτού ζητούνται 31 ειδικότητες ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και 21 ειδικότητες ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

  Κοινά θέματα για όλους

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που θα επιβεβαιωθούν με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, τα θέματα του γραπτού διαγωνισμού θα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους και δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση ανά ειδικότητα. 

  Μάλιστα, και η Τροπολογία που κατατέθηκε χτες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα δεκάδες άρθρα μας, σύμφωνα με τα οποία ο μεγάλος διαγωνισμός του δημοσίου, δεν θα περιλαμβάνει διαφορετικά θέματα ανά ειδικότητα αλλά θα είναι κοινός για όλους!

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληφορορίες θα δύο τεστ και τέσσερις ενότητες που θα είναι κοινά για όλους. Από τα δύο διαφορετικά τεστ στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας. 

  Πηγήproson.gr
  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο: Έρχεται ο μεγαλύτερος γραπτός διαγωνισμός στην ιστορία του ΑΣΕΠ

  Η πρόσκληση - προκήρυξη 2Γ/2022 απεστάλη χθες στο Εθνικό Τυπογραφείο και τις επόμενες ημέρες...

  ΑΣΕΠ – Γραπτός: Βγαίνει ο νέος διαγωνισμός (δείτε το ΦΕΚ)

  Νέο ΦΕΚ εξέδωσε το ΑΣΕΠ για τον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό. Μετρούν αντίστροφα οι μέρες...

  Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Διορισμοί κάθε 2 χρόνια – Αφορά όλα τα πτυχία! (βίντεο)

  Ενώ σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ο Γραπτός Διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ, τον Μάρτιο θα...

  Μόνιμοι νοσηλευτές σε όλη τη χώρα – Κάντε τώρα αίτηση

  Η μεγαλύτερη προκήρυξη της τρέχουσας περιόδου για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων βρίσκεται σε φάση υποβολής αιτήσεων. Πρόκεται για την προκήρυξη 7Κ/2022 μέσω...

  Διαβάστε ακόμη

  ΔΥΠΑ: Νέο 300άρι για τους ανέργους αλλά και κόκκινες κάρτες από τα μητρώα

  Συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ αναμένεται καλέσει τους μακροχρόνια ανέργους να προσέλθουν για τη σύνταξη του...

  Αύξηση μισθών για ξενοδοχοϋπαλλήλους πάνω από 10% – Πότε θα εφαρμόζεται το 10ωρο

  Με προϋποθέσεις θα λειτουργεί το 10ωρο για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους από τις 15 Μαΐου μέχρι...

  Δώρο Χριστουγέννων για ανέργους ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η καταβολή μαζί με προπληρωμή επιδομάτων ΔΥΠΑ

  Ειδικότερα θα γίνει η προπληρωμή από την 5η Δεκεμβρίου 2022 των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων...

  Χρονιά αυξήσεων των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα το 2023 – Ποιοι θα πάρουν αύξηση και πόση

  ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Όταν ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας ο οποίος απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους...