5.4 C
Kastoria

  Η Κυβέρνηση αλλάζει τα δεδομένα για το ποδήλατο

  Δημιουργία και Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για την ανάπτυξη του δικτύου Eurovelo στην Ελλάδα και την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού…

  spot_img
  spot_img

  Το ποδήλατο που μπήκε δυναμικά στις ζωές τουριστών και κατοίκων σε περιοχές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, τα οφέλη της χρήσης του και η σύνδεσή του με τον τουρισμό, συζητηθήκαν στην εκδήλωση της NatTour, «Bike Friendly Forum 2022» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

  Ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού, επεσήμανε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, που βρέθηκε στην εκδήλωση και όπως αναφέρει το ΑΠΕ τόνισε ότι: «Έχουν γίνει ήδη και συνεχίζουν να γίνονται δράσεις και κινήσεις που θα ενισχύσουν τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς η χώρα μας έχει δυνατότητες να το υποστηρίξει και να γίνει πόλος έλξης και για όσους αγαπούν και χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Έχουμε ήδη προβεί στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – υπουργείου Τουρισμού – ΚΕΔΕ και ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” για τη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για την ανάπτυξη του δικτύου Eurovelo στην Ελλάδα και την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού, την αξιοποίηση ανενεργού δικτύου σιδηροδρόμων, την ομόφωνη ένταξη της Ελλάδας (εκπροσωπούμενης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo) στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Eurovelo.

  Παράλληλα, δρομολογείται η συγκρότηση (σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) διυπουργικής ομάδας εργασίας για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και του ποδηλατικού τουρισμού».

  Η κ. Ζαχαράκη τόνισε επίσης ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας και η υπογραφή μνημονίου μεταξύ της natΤour και της ΠΟΞ, όπως και το επερχόμενο αυτό το Δεκέμβριο bike friendly networking event, για τη συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ όλων των μελών του δικτύου bike friendly.

  Το δίκτυό της bike friendly, μετρά ήδη δέκα πιστοποιημένους -επιλεγμένους δήμους- προορισμούς, 130 πιστοποιημένα ξενοδοχεία-καταλύματα, και περισσότερες από τριάντα ποδηλατικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας Ελλάδας πιο φιλικής για το ποδήλατο και τους ποδηλάτες και αντίστοιχα μιας ποδηλατικής κοινότητας που συμβάλλει ενεργά στην κοινωνική αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μέσω της απάντησής ενός δικτύου ποδηλατικού τουρισμού, που ενισχύει τον τουρισμό συνολικά.

  Η γενική διευθύντρια της NatTour, Βίκυ Καραντζαβέλου, που δημιούργησε το σήμα «Bike Friendly», αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ήδη αποδώσει καρπούς άλλα και στα μελλοντικά σχέδια, αρχής γενομένης από μια νέα συνεργασία με την με την είσοδο στη μεγάλη ομάδα τους και των τουριστικών πρακτόρων.

  «Προβάλουμε το ποδήλατο στον τουρισμό. Θέλουμε ο τουρίστας να χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του γύρω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει, στις μετακινήσεις του, στις βόλτες του. Η εταιρεία μας, που διαχειρίζεται το σήμα «Bike Friendly» το οποίο από το 2016 έχει πιστοποιήσει ξενοδοχεία, δήμους και συνεργάτες, κάνει ένα νέο άνοιγμα και μόλις πριν από λίγες μέρες υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το σύνδεσμο ελληνικών πρακτορείων για να ξεκινήσουμε να πιστοποιούμε και τουριστικά γραφεία. Έτσι θα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων πού θα στείλουν τον τουρίστα για να κάνει ποδήλατο, όταν προτείνουν τις εκδρομές και τα ταξίδια σε προορισμούς σε όλη τη χώρα. Το βασικότερο όλων είναι να μάθουν όλοι πως η χρήση του ποδηλάτου είναι μια μετακίνηση για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και βαλαντίου» είπε η κ. Καραντζαβέλου.

  Στην εκδήλωση τοποθετηθήκαν εκπρόσωποι των δήμων που διαθέτουν ποδηλατικές διαδρομές και πραγματοποιούν εκδηλώσεις και δράσεις στην περιοχή τους αλλά και ξενοδόχοι που συνεργάζονται με το δίκτυο.

  Πηγήnewsauto.gr
  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  O Δήμος Αμυνταίου στην έκθεση «Philoxenia» της Θεσσαλονίκης

  Ο Δήμος Αμυνταίου έδωσε το παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», η οποία θα...

  Philoxenia 2022: Δυναμική παρουσία της Δυτικής Μακεδονίας και της Καστοριάς (φωτογραφίες | βίντεο)

  Το Kastoria News βρέθηκε στη Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες επισκέπτες...

  O Δήμος Γρεβενών στην έκθεση «Philoxenia» της Θεσσαλονίκης – Ο φυσικός μας πλούτος στο επίκεντρο – Σας περιμένουμε!

  Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Γρεβενών δίνει το παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

  Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» – Κάλεσμα σε επαγγελματίες και φορείς για προσκόμιση διαφημιστικού υλικού

  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» θα συμμετάσχει και φέτος ο Δήμος Γρεβενών μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής...

  Διαβάστε ακόμη

  To Netflix έρχεται για γυρίσματα στην Πάρο και ψάχνει άτομα: H αγγελία στο νησί

  Η Πάρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε λίγες ημέρες ένα μεγάλο κινηματογραφικό συνεργείο, το οποίο δουλεύει σε...

  Για να ελευθερωθείς από το άγχος… απλοποίησε τη ζωή σου! Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης

  -Γέροντα, γιατί, ενώ ζητώ κάτι με πίστη, δεν το δίνει ο Θεός; -Πιστεύεις, ζητάς, αλλά,...