18.5 C
Kastoria

  Κλιμάκιο της ΔΕΔΑ στην Καστοριά

  Απαίτηση του Δήμου η επιδότηση και των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

  spot_img

  Επιτόπια αυτοψία στα εργοτάξια του φυσικού αερίου στον Δήμο Καστοριάς πραγματοποίησε εχθές, Πέμπτη 30 Ιουνίου, κλιμάκιο της ΔΕΔΑ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Μάριο Τσάκα. Τα στελέχη της ΔΕΔΑ, στο σημείο των εργασιών στην περιοχή της Νέας Λεύκης – Φούρκας, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμωνα Μηταλίδη, και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Γιάννη Σαλβαρίνα.

  Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εντός χρονοδιαγραμμάτων, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Τσάκας το επόμενο διάστημα θα υπάρξει διεύρυνση των εργασιών στην πόλη της Καστοριάς, αλλά και προς το Δισπηλιό.

  Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς με εκπροσώπους τοπικών φορέων, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ., Ζήση Τζηκαλάγια, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων, αλλά και να ενημερωθούν για τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου όλοι οι δυνητικοί καταναλωτές και, κυρίως, οι επιχειρήσεις του Δήμου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ ενημέρωσε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, όμως, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν νωρίτερα, κάτι που εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών για την παροχή του αερίου από τον κεντρικό αγωγό TAP στην Ποριά, τις οποίες εκτελεί η ΔΕΣΦΑ, περί τις αρχές του 2023. 

  Ο Δήμαρχος Καστοριάς έθεσε στον κ. Τσάκα το ζήτημα της επέκτασης των εργασιών τόσο προς την περιοχή Φουντουκλή – Χλόης, όσο και προς άλλους οικισμούς, με τον κ. Τσάκα να είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, με την προϋπόθεση να υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για να συνδεθούν με τα δίκτυα, που στην παρούσα φάση και έως το 2023 είναι εντελώς δωρεάν.

  Επιπλέον, ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιδότησης των εσωτερικών εγκαταστάσεων, το οποίο έθεσε και στο παρελθόν προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είναι το αρμόδιο. «Η επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων στο 100% είναι απαίτηση από την οποία δεν παρεκκλίνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορεντσίδης.

  Από την πλευρά του, ο κ. Τσάκας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου η επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε και οι πολίτες της Καστοριάς να έχουν φθηνότερο κόστος για την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού. «Αυτό που προέχει ωστόσο είναι να σταθεροποιηθεί – όπως ήδη δείχνει – σε χαμηλότερες τιμές το φυσικό αέριο, ώστε ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Καστοριά να είναι μικρότερο το κόστος ενέργειας για τους κατοίκους», δήλωσε.

  «Είναι σημαντικό το φυσικό αέριο, που είναι και φθηνότερο από άλλα είδη θέρμανσης και λιγότερο ρυπογόνο, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Για το θέμα της επιδότησης έχουμε μιλήσει τόσο εγώ όσο και ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και στόχος είναι η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Τζηκαλάγιας.

  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Μήνυμα Ζήση Τζηκαλάγια για τις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

  Στις 21 Μαΐου 2023 οι Έλληνες πολίτες, Κ ρ ί ν ο υ ν Σ υ...

  Στο πλευρό του Γιάννη Κορεντσίδη οι πρώτοι 22 εν ενεργεία Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς

  Συνάντηση με εν ενεργεία Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς, οι οποίοι έχουν δηλώσει...

  Ευχαριστίες Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα

  Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία. Οι μαθητές του αυξάνονται και...

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Υπερηφάνεια με την απόδειξη της αιώνιας παρουσίας και κυριαρχίας της Ελληνικής γλώσσας

  Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, η Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μαρία Ευθυμίου καθήλωσε το...

  Διαβάστε ακόμη

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

  Εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων από την χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης...

  Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού: Προβολή ντοκιμαντέρ “Ο Χαρακτήρας του Αυτιστικού Ατόμου στον Κινηματογράφο” την Κυριακή 2 Απριλίου

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ο Χαρακτήρας του...

  3ο Modus Vivo – Ανθρώπων Ιστορίες από το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς αύριο Σάββατο 1 Απριλίου

  Το 10ο Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά Modus Vivo - Ανθρώπων...