Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
25.6 C
Kastoria

  Κοζάνη: Σε πιλοτική λειτουργία η «έξυπνη» ελεγχόμενη στάθμευση για άτομα με αναπηρία

  spot_img
  spot_img

  Οι «έξυπνες» πόλεις συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αειφορία και την καινοτομία. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει τη δημιουργία «smart» εφαρμογών, με στόχο τον μετασχηματισμό του σε «έξυπνο» δήμο. 

  Αυτή τη φορά, σε συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία «έξυπνης» ελεγχόμενης στάθμευσης για άτομα με αναπηρία.  

  Πιο συγκεκριμένα, «έξυπνοι» αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης έχουν τοποθετηθεί σε 8 σημεία στην πόλη της Κοζάνης. Οι αισθητήρες αναγνωρίζουν εάν κάποιο όχημα σταθμεύει στην εκάστοτε θέση, το χρόνο στάθμευσης, την αναχώρηση του, και αν αυτή η θέση είναι ελεύθερη και διαθέσιμη προς στάθμευση ή κατειλημμένη.

  Στην πιλοτική φάση του προγράμματος τα στοιχεία συλλέγονται από τον Δήμο Κοζάνης και το Π.Δ.Μ. με σκοπό την συλλογή πληροφοριών για τις θέσεις,  και φυσικά την επίλυση προβλημάτων του συστήματος, για την άρτια λειτουργία του στην καθολική του χρήση. 
  Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Νέων Τεχνολογιών, Αναστάσιος Ραφαηλίδης, «Η συγκεκριμένη «smart» εφαρμογή θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία να σταθμεύσουν, όταν η χρήση της γίνει καθολική, ενώ σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να δώσει λύση και στην εύρεση στάθμευσης από το σύνολο των οδηγών». 

  Σημειώνεται, ότι στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, αναμένεται η δημιουργία ειδικής εφαρμογής, όπου ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και να γνωρίζει τις ελεύθερες θέσεις που υπάρχουν στην πόλη. 

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Η Μαρία Αντωνίου για τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην εκλογική διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (βίντεο)

  Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα...

  Μαρία Αντωνίου: Εκπρόσωπος της Βουλής στη συνεδρίαση για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκλογική διαδικασία

  Εκπροσώπηση της Βουλής των Ελλήνων στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων...

  Μέσω gov.gr wallet η ψηφιακή κάρτα Αναπηρίας για συναλλαγές σε τράπεζες μέχρι και μέσα μαζικής μεταφοράς

  Μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet μπορούν 500.000 άτομα με αναπηρία να αποκτήσουν τη δική...

  Στην ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία η Μαρία Αντωνίου

  Στην Ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «επικοινωνίΑ με Αλληλοσεβασμό»,...

  Διαβάστε ακόμη

  Το Hydrogen Summer ScH2ool έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κοζάνη!

  Το Hydrogen Summer ScH2ool έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Κοζάνη! Μετά την επιτυχία που...

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου στην Κοζάνη στις 18 Μαΐου

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...

  ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία 

  Ένας νέος φωτοβολταϊκός σταθμός, εγκατεστημένης ισχύος 80 MW, στη θέση «Ακρινή» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,...

  Η Ρόζα Εσκενάζυ στην Κοζάνη

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...