Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
8.5 C
Kastoria

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για βελτίωση του οδοστρώματος στο Νότιο τμήμα της Π.Ε. Γρεβενών

  spot_img

  Υπό τη διαρκή εποπτεία των Μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας/Π.Ε. Γρεβενών, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση των οδικών αξόνων στο Νότιο Τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

  Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα, και συνεχίζονται είναι:

  – Στον άξονα από Παρασκευή προς Δεσκάτη κατασκευάστηκε ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών.

  – Στον άξονα από Διασταύρωση Μουσταφά προς Καρπερό με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, όπως και σε άλλα τμήματα του οδοστρώματος που απαιτούν αποκατάσταση.

  – Στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, στην Τ.Κ. Γηλόφου, και στον άξονα από Δεσκάτη μέχρι τα όρια της Π.Ε. Γρεβενών, ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις και βελτιωτικές παρεμβάσεις, καθ’ υπόδειξη και υπό την επιτήρηση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών. 

  – Σε όλο το Νότιο τμήμα του Νομού Γρεβενών θα επισκευαστούν οι φθορές με ισοπεδωτική στρώση κυκλοφορίας και με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο και σύμφωνα με τις υποδείξεις των Υπηρεσίας.

  Οι εργασίες συντήρησης ανάλογα με το είδος περιλαμβάνουν περιπτώσεις που απαιτείται εξυγίανση (εργασίες εξυγιάνσεως και στη συνέχεια ισοπεδωτική στρώση ασφαλτοσκυροδέματος μεταβλητού πάχους ή κατασκευή ασφαλτικής στρώσης πάχους 5cm), και περιπτώσεις που δεν απαιτείται εξυγίανση (εργασίες κατασκευής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους ή πάχους 5cm). Επίσης, υπάρχουν τμήματα μικρής επιφανείας που παρουσιάζουν φθορές επιφανειακές δηλαδή μόνο στρώση κυκλοφορίας, όπου προβλέπεται η επισκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος με ασφαλτικό μίγμα, και τέλος, περιπτώσεις επισκευών του ασφαλτικού οδοστρώματος στη διάρκεια των χειμερινών συνθηκών, όπου θα γίνει χρήση έτοιμου ψυχρού ασφαλτομίγματος τύπου βιτουμίξ, EXCEL ή αναλόγου.

  Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο “Συντήρηση ασφαλτικού οδοστρώματος στο Νότιο Τμήμα της Π.Ε. Γρεβενών 2021” του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Γρεβενών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 250.000€.

  Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση έργων που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Προετοιμασία διαδρομών από την Π.Ε. Καστοριάς για το 11ο BAJA Greece

  Ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, από την περιοχή Κρανιώνας Μακροχωρίου, η προετοιμασία από τα...

  Δήμος Καστοριάς: Ασφαλτόστρωση στην οδό Σουγαρίδη (γύρος λίμνης)

  Ο  Δήμος Καστοριάς ενημερώνει  ότι στο πλαίσιο των εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος του έργου: «Αναβάθμιση- Εξωραϊσμός του...

  Νέα έργα συντήρησης οδοποιίας στον Δήμο Καστοριάς

  Ακόμα ένα έργο βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα υλοποιηθεί...

  Συντήρηση Οδικού Δικτύου Καλή Βρύση-Μονόπυλο, προϋπ. 130 χιλ.€ από την Π.Ε. Καστοριάς

  Έγκριση Τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Καλή Βρύση-Μονόπυλο», προϋπ. 130.000,00€ από την...

  Διαβάστε ακόμη

  Γρεβενά: Ξεκινά το Φεστιβάλ του Άγιου Πατρικίου

  Το Φεστιβάλ του Άγιου Πατρικίου προστάτη της Ιρλανδίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Γρεβενά,...

  Σύσκεψη εργασίας Δημάρχου Γρεβενών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (φωτογραφίες και video)

  Ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Γρεβενών παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.  Ευρεία σύσκεψη εργασίας υπό...

  Γρεβενά: Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός Προστασίας του...

  Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας (βίντεο)

  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας Την προγραμματική σύμβαση...