Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
20.8 C
Kastoria

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία»

  spot_img
  spot_img

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Πυλώνας ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα η καλλιέργεια των Ακρόδρυων στην Περιφέρεια.

  «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ Κοζάνης.

  310622435 573965417973774 1567342218023477130 n

  Στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Αρχή, βρέθηκαν οι αναξιοποίητοι θησαυροί της Ελληνικής γης όπως (καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια), καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται στους παραγωγούς που ασχολούνται η προγραμματίζουν να ασχοληθούν  με την καλλιέργεια των Ακρόδρυων.

  Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος  Κασαπίδης, ο Καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιώργος Νάνος, ο Κτηνίατρος Γιώργος Ρόζος, υπηρεσιακοί Παράγοντες, εμπλεκόμενοι φορείς και παραγωγοί.  

  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφερόμενος στους στόχους της Ημερίδας σημείωσε  πως «Η γνώση και η εμπειρία των επιστημόνων, θα βοηθήσει τους παραγωγούς, ώστε οι ίδιοι να γίνουν θύλακες και πυρήνες της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Η Περιφερειακή Αρχή μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προγραμματίζει και υλοποιεί έργα υποδομών, για να στηρίξει τους παραγωγούς και τις ομάδες παραγωγών που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας».    

  Ο  Καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιώργος Νάνος στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα,  στην επιστημονική οργάνωση μιας καλλιέργειας και στα αποτελέσματα της.

  Στην οικοτεχνία, ως βασικό πυλώνα  για επιπλέον εισόδημα για την οικογένεια, επικεντρώθηκε ο Κτηνίατρος Γιώργος Ρόζος τονίζοντας πως η οικοτεχνία πέρα από το επιπλέον εισόδημα που μπορεί να φέρει στον οικογενειακός ιστό, διατηρεί τεχνικές και παραδόσεις που έρχονται από παρελθόν και είναι μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας μας.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Άργους Ορεστικού για την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες

  Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες πραγματοποιήθηκε το περασμένο...

  Από την ημερίδα για το Digital Marketing του Φοιτητικού Συλλόγου Καστοριάς

  Φωτογραφικό υλικό απ την ημερίδα του Φοιτητικού συλλόγου

  Ημερίδα για την κλιματική κρίση, τις φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή στις Πρέσπες

  Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνουν ημερίδα με...

  Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά του Μελιού της Καστοριάς

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-04-2024 στο Ενυδρείο Καστοριάς, ημερίδα με Θέμα: «Διερεύνηση παραγόντων προσδιορισμού ιδιαίτερης...

  Διαβάστε ακόμη

  Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

  Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο Επίσκεψη...

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! (του Χρήστου Κολοβού)

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! του Χρήστου Κολοβού Στην εικόνα βλέπουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το...

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά – Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία ΠΟΠ/ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων – Φρένο στις παράνομες ελληνοποιήσεις

  Αυγενάκης: Νομοσχέδιο φραγμός σε παράνομες δράσεις στην αγορά- Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για προστασία...

  Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ»: Μέχρι τις 26 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων από τους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος

  Σε συνέχεια των μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, που...