Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
7.9 C
Kastoria

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία»

    spot_img

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Πυλώνας ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα η καλλιέργεια των Ακρόδρυων στην Περιφέρεια.

    «Οι προοπτικές της καλλιέργειας των Ακρόδρυων στην Δυτική Μακεδονία», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ Κοζάνης.

    310622435 573965417973774 1567342218023477130 n

    Στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Αρχή, βρέθηκαν οι αναξιοποίητοι θησαυροί της Ελληνικής γης όπως (καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια), καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται στους παραγωγούς που ασχολούνται η προγραμματίζουν να ασχοληθούν  με την καλλιέργεια των Ακρόδρυων.

    Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος  Κασαπίδης, ο Καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιώργος Νάνος, ο Κτηνίατρος Γιώργος Ρόζος, υπηρεσιακοί Παράγοντες, εμπλεκόμενοι φορείς και παραγωγοί.  

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφερόμενος στους στόχους της Ημερίδας σημείωσε  πως «Η γνώση και η εμπειρία των επιστημόνων, θα βοηθήσει τους παραγωγούς, ώστε οι ίδιοι να γίνουν θύλακες και πυρήνες της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Η Περιφερειακή Αρχή μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προγραμματίζει και υλοποιεί έργα υποδομών, για να στηρίξει τους παραγωγούς και τις ομάδες παραγωγών που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας».    

    Ο  Καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιώργος Νάνος στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα,  στην επιστημονική οργάνωση μιας καλλιέργειας και στα αποτελέσματα της.

    Στην οικοτεχνία, ως βασικό πυλώνα  για επιπλέον εισόδημα για την οικογένεια, επικεντρώθηκε ο Κτηνίατρος Γιώργος Ρόζος τονίζοντας πως η οικοτεχνία πέρα από το επιπλέον εισόδημα που μπορεί να φέρει στον οικογενειακός ιστό, διατηρεί τεχνικές και παραδόσεις που έρχονται από παρελθόν και είναι μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας μας.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Από την ημερίδα για το Digital Marketing του Φοιτητικού Συλλόγου Καστοριάς

    Φωτογραφικό υλικό απ την ημερίδα του Φοιτητικού συλλόγου

    Ημερίδα για την κλιματική κρίση, τις φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή στις Πρέσπες

    Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνουν ημερίδα με...

    Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά του Μελιού της Καστοριάς

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-04-2024 στο Ενυδρείο Καστοριάς, ημερίδα με Θέμα: «Διερεύνηση παραγόντων προσδιορισμού ιδιαίτερης...

    Ημερίδα για το μέλι Καστοριάς στις 17 Απριλίου

    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς, διοργανώνει την Τετάρτη 17-04-2024, ώρα 5:30μ.μ. στο Ενυδρείο Καστοριάς ημερίδα...

    Διαβάστε ακόμη

    Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

    Από σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη» ...

    Αυξημένος κατά 125 εκατ. €, στα 305 εκατομμύρια ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης...

    Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η αγροτική πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ χρειάζεται σοβαρό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο

    Το άρθρο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Ναυτεμπορική Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο πως έχει καθοριστικές...

    Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

    Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...