5.4 C
Kastoria

  Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, με θέμα «επικοινωνίΑ με Αλληλοσεβασμό» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο ΑμεΑ της Π.Ε. Κοζάνης

  spot_img
  spot_img

  Στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη, που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές αξιόλογοι ομιλητές, με βιωματική εμπειρία και γνώση 

  Την ημερίδα πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης 

  Τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Δήμαρχος Κοζάνης 

  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο 

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «επικοινωνίΑ με Αλληλοσεβασμό», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, στην Κοζάνη. 

  Η ημερίδα που διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. 

  Στην ημερίδα συμμετείχαν αξιόλογοι εισηγητές με βιωματική εμπειρία και γνώση σε θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ πλαισίωσαν αυτήν μουσικά και χορευτικά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης. 

  Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εισηγητές: 

  • Η κα. Αναστασία Βαβλιάρα, Κοινωνική Λειτουργός, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας. 
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Κοτσώνης Αστυνόμος Α΄, Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς, Απόφοιτος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
  • Η κα. Ελένη Παφύλη, Μητέρα ΑμεΑ. 
  • Η κα. Ελένη Σαββίδου, Φιλόλογος – Ιστορικός, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης. 

  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκε VIDEO , το οποίο ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και τις ικανότητές τους να διακριθούν, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο. 

  Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θωμά Νέστορα, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω ημερίδας. 

  Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Μήγκος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης πατέρας Μιχαήλ Κρανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, κα. Παρασκευή Βρυζίδου και κ. Γεώργιος Αμανατίδης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας . 

  Επίσης, χαιρετισμούς στην ημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης κα. Καλλιόπη Βέττα και η Βουλευτής της Π.Ε. Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

  Την ημερίδα παρακολούθησαν η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, καθώς και ο Αναπληρωτής του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. 

  Στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εισηγητές, καθώς και στα σχολεία που συμμετείχαν στην ημερίδα αναμνηστικά που επιμελήθηκαν μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τετραλόφου Κοζάνης. 

  Κυρίαρχη προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας παραμένει η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σχετικά με τον ουσιαστικό σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές από όλους μας οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητές τους, ώστε αφενός μεν να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, αφετέρου δε να αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Στην ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία η Μαρία Αντωνίου

  Στην Ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «επικοινωνίΑ με Αλληλοσεβασμό»,...

  Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Επικοινωνία με Αλληλοσεβασμό»

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα...

  Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Οκτώβριο 2022

  Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Οκτώβριο...

  Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε...

  Διαβάστε ακόμη

  Μεγάλο ενδιαφέρον για τη Σήραγγα της Κλεισούρας και τα μεγάλα έργα της Εορδαίας

  Μεγάλη ήταν η προσέλευση των φορέων και των πολιτών της χωρικής ενότητας της Εορδαίας...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 28-11-2022 έως 04-12-2022)

  Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 28 Νοεμβρίου έως 04 Δεκεμβρίου του έτους...

  Δρ. Βασίλης Γρηγορίου: 650 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Advent στην Δυτική Μακεδονία

  Στις προοπτικές που διανοίγονται με τη χρησιμοποίηση του υδρογόνου ως ένα καύσιμο, που θα...

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας

  Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στην Καστοριά, την Τρίτη...