20.6 C
Kastoria

    Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Δείτε Live

    Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συνέπεια της κυβέρνησης στις προεκλογικές υποσχέσεις της, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης

    spot_img
    spot_img

    Την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς τις κάλπες, σηματοδοτεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Στη θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας ο πρωθυπουργός κάνει έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνησή του για την ανακούφιση των νοικοκυριών μετά τις αυξήσεις- φωτιά που είδαν τα νοικοκυριά ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έφερε άλματα στον πληθωρισμό και στην ενέργεια.

    Παράλληλα, αναδεικνύει την στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χτυπήθηκαν και από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, με τη λήψη έκτακτων μέτρων για την υποστήριξή τους.

    Ακόμα, αναφέρεται και στη μείωση φόρων και εισφορών -όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά-, στις αυξήσεις στις συντάξεις -η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια-, αλλά και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

    Το Market Pass που αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα έρθει νωρίτερα, με την πλατφόρμα να ανοίγει στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τις επόμενες μέρες επίκεινται και οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια.

    Παράλληλα, ως τις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού που θα υπερβεί τα 751 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι η πορεία της οικονομίας, παρά τις αναταράξεις και το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας, είναι ισχυρό χαρτί στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει, ευκαιρίας δοθείσης, ότι η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης, ενώ, παράλληλα, η ανεργία μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και η χώρα είναι προ των πυλών της επενδυτικής βαθμίδας.

    Από εκεί και πέρα, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δώρο Πάσχα 300 ευρώπρος τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ πάντα στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

    Πηγήnewmoney.gr/

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

    Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του...

    Και επίσημα τέλος στο έκτακτο δώρο Πάσχα

    Κόβει κάθε συζήτηση για έκτακτο δώρο Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί...

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Έξαρχου στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Καστοριάς

    Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Μαθαίνω τα Επαγγέλματα» και ειδικότερα...

    Στο Μαξίμου οι αγρότες – Κρίσιμη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν τα...

    Διαβάστε ακόμη

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι είναι από Δυτική Μακεδονία

    Τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο...

    Μαρία Νάτσιου: Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 15ο Συνέδριο της ΝΔ

    Μαρία Νάτσιου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος & Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο...

    Μαρία Νάτσιου στο «Μανιφέστο»: Χρειαζόμαστε πολίτες ενεργούς με ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα

    Συνέντευξη στην εφημερίδα τοΜανιφέστο και τον δημοσιογράφο Θεοδοση Παπανδρέου έδωσε η Μαρία Νάτσιου. Διαβάστε τη...

    Το ΕΛΚ με ψήφισμά του καλεί την ΕΕ να εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις της Ελλάδος για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα

    Να αναλάβει άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής...