Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
10.8 C
Kastoria

    Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: “Μουσική Άνοιξη” 2023

    spot_img

    “Μουσική Άνοιξη” 2023

    «Δοξάτος»: Μουσικά σύνολα στα Αρχοντικά της Καστοριάς.

    Για εφέτος η Μουσική Άνοιξη αντλεί έμπνευση από την πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς και εστιάζει στα περίφημα Αρχοντικά της. «Δοξάτος» ονομάζεται ο επίσημος χώρος υποδοχής των καστοριανών αρχοντικών, ο οποίος ήταν πάντοτε ανοιχτός για τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους του οικοδεσπότη, σε γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Δοξάτος λοιπόν θα ζωντανέψει και πάλι από τις μελωδίες και τους ήχους των μουσικών συνόλων που θα βρεθούν σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο, ο οποίος μπορεί να έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο θα λειτουργήσει ως πεδίο και γέφυρα σύνδεσης του χθες με το σήμερα. Η μαγεία της μουσικής θα αλλάξει τα χωροχρονικά δεδομένα και θα ενώσει το Σήμερα με το Χθες και το Αύριο.

    Τα Μουσικά Σχολεία, που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι:

    Μουσικό Σχολείο Άρτας, Μουσικό Σχολείο Δράμας, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.

    Πρόγραμμα

    Την Παρασκευή, 17-03-2023, στις 13:00 – 14:00 θα γίνει η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς.

    Το Σάββατο, 18-3-2023, στις 12:00 – 14:00 τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς πλαισιωμένα από μαθητές/τριες των άλλων Μουσικών Σχολείων θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια-πρόβες προκαθορισμένων μουσικών συνθέσεων για την τελική συναυλία της Κυριακής.

    Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 17:00 – 20:30 τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία θα παρουσιάσουν μουσικές συνθέσεις δικής τους επιλογής σε ένα από τα Αρχοντικά που βρίσκονται στο Ντολτσό ή στο Απόζαρι, παραδοσιακές συνοικίες της Καστοριάς: Αρχοντικό Βέργουλα, Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Αρχοντικό Μπασάρα.

    Την Κυριακή, 19-3-2023, ώρα 13:00, τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς με τη συμμετοχή μαθητών/τριών των φιλοξενούμενων Μουσικών Σχολείων θα εμφανιστούν σε ανοιχτή εκδήλωση – συναυλία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Άργους Ορεστικού, επιτυγχάνοντας έτσι τη σύμπραξη και την αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

    Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους. Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα ισχύει εκείνη την περίοδο.

    Στο πλαίσιο της «Μουσικής Άνοιξης» 2023, θα πραγματοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά φέτος η 1η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης, με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου του Ν. Καστοριάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς την Τρίτη, 21 Μαρτίου στις 10:00 – 13:00. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα λάβουν μέρος, καλούνται να γράψουν ένα ποίημα δικής τους έμπνευσης, θεματικής, τεχνικής, το οποίο θα διαβάσουν οι ίδιοι/ες στη Συνάντηση Ποίησης.

    335431044 888235218959247 2719756683234596782 n

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Επιμορφωτική διάλεξη με τον Ιωάννη Ζορπίδη

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μουσικών Σχολείων, διοργανώνει την...

    «Μουσική Άνοιξη» από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

    «Μουσική Άνοιξη: Δοξάτος, Μουσικά Σύνολα στα Αρχοντικά της Καστοριάς» Παρασκευή 19 – Κυριακή 21 Απριλίου...

    Το Μουσικό Σχολέιο Καστοριάς στο Στρασβούργο

    Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς μαζί με μαθητές από όλα τα κράτη μέλη...

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς στο Erasmus JobShadowing στο σχολείο Gamča της Μπρατισλάβας

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς συμμετέχει στο Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής...

    Διαβάστε ακόμη

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024

    Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το τριήμερο 26-28 Απριλίου  2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει...

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτογραφίες)

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο  "Η Δύναμη της Ήττας" του Μπάνε...

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι 

    Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα συγκέντρωσης νερού για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης...

    Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

    Η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2024...