Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
10.3 C
Kastoria

    Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Προσομοίωση Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη σύμπραξη τριών Λυκείων

    spot_img

    Προσομοίωση Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη σύμπραξη τριών Λυκείων

    «Προετοιμάζοντας τον Ενεργό πολίτη του Αύριο»

    Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-EPAS», που υλοποιείται στο Μουσικό Λύκειο Καστοριάς το τρέχον σχολικό έτος, οργανώθηκε με επιτυχία από την ομάδα ΕPAS του Λυκείου και με την υποστήριξη του EuropeDirect Δυτικής Μακεδονίας, εκπαιδευτική δράση προσομοίωσης Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από το 1ο Πρότυπο Λύκειο, από το 2ο  Γενικό  Λύκειο και από το Μουσικό Λύκειο.

    Οι συμμετέχοντες/χουσες στην εκπαιδευτική δράση, αρχικά ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του EuropeDirect Δ. Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη για την ιστορική διαδρομή δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον ρόλο των θεσμικών της οργάνων και τον τρόπο λειτουργίας τους, για το πως επηρεάζεται η ζωή των πολίτων από τις αποφάσεις της, για τις δυνατότητες που δίνονται στους νέους μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.

    Στη συνέχεια, με την  υποστήριξη των εκπαιδευτικών – συντονιστριών του προγράμματος,  Τσιλεμάνη Μαίρη, Τσιπλάκη Ελένη και Τσιάτσικα Παναγιώτα, οι  συμμετέχοντες/χουσες  χωρίστηκαν με τρόπο τυχαίο,  σε 3 επιτροπές των 22 ατόμων,  εκπροσωπώντας  ως ευρωβουλευτές μια χώρα της ΕΕ. Ορίστηκε  ο Πρόεδρος της Συνεδρίασης,  οι επιτροπές χωριστά μελέτησαν υλικό σχετικό με επίκαιρα  ζητήματα  και προετοίμασαν Ψήφισμα για την  Συνεδρίαση της ολομέλειας. Ακολούθησε ανάγνωση  της πρότασης, έγινε ψηφοφορία με ανάταση του χεριού και καταγράφηκε το αποτέλεσμα. Η δράση ολοκληρώθηκε με αξιολόγηση μέσω ερωτηματολογίου.

    Η εκπαιδευτική δράση έλαβε πολύ θετικές αξιολογήσεις από τους μαθητές/τριες που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις διαδικασίες  της προσομοίωσης και στις απαιτήσεις των  ρόλων που είχαν αναλάβει. Στα πολλά θετικά στοιχεία της δράσης να τονιστεί ιδιαίτερα  η σύμπραξη  και η συνεργασία των τριών Λυκείων.

    Θερμές ευχαριστίες στη διαχειριστική  ομάδα του EuropeDirect Δ. Μακεδονίας, στον Δ/ντη του 1ου Πρότυπου Λυκείου, κ. Μπαλατσούκα Παναγιώτη, στη Δ/ντρια του 2ου Γενικού Λυκείου, κ Δημητροπούλου Έφη, στη Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, Μπελερή Βαρβάρα και κυρίως στους μαθητές και στις μαθήτριες των τριών Λυκείων που συμμετείχαν με τόση προσήλωση και επιμέλεια.

    Ομάδα Υποστήριξης EPAS

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Επιμορφωτική διάλεξη με τον Ιωάννη Ζορπίδη

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Μουσικών Σχολείων, διοργανώνει την...

    «Μουσική Άνοιξη» από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

    «Μουσική Άνοιξη: Δοξάτος, Μουσικά Σύνολα στα Αρχοντικά της Καστοριάς» Παρασκευή 19 – Κυριακή 21 Απριλίου...

    Το Μουσικό Σχολέιο Καστοριάς στο Στρασβούργο

    Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς μαζί με μαθητές από όλα τα κράτη μέλη...

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς στο Erasmus JobShadowing στο σχολείο Gamča της Μπρατισλάβας

    Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς συμμετέχει στο Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής...

    Διαβάστε ακόμη

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτογραφίες)

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο  "Η Δύναμη της Ήττας" του Μπάνε...

    Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι 

    Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα συγκέντρωσης νερού για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης...

    Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

    Η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2024...

    Γατόπουλος και Πνευμονίδης πρωταθλητές Ευρώπης!

    Σε... θρύλος της Ευρώπης βαφτίστηκε ο Ολυμπιακός Κ19, ο οποίος διέσυρε τη Μίλαν στον...