24.4 C
Kastoria

  ΝΕΕΣ προσλήψεις αναπληρωτών: Τι ανακοινώθηκε

  Όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στον Ελλάδα FM 94,3 για προσλήψεις αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη και στην Ειδική Αγωγή.

  spot_img

  Πάνω από 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών

  «Φέτος κάναμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ έχουμε ξεπεράσει τις 50.000, μια ολόκληρη πόλη, προσλήψεις τόσο νωρίς και στην Α και στη Β Φάση, από τον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο. Στην Ειδική Αγωγή για παράδειγμα τα ελάχιστα κενά που παρουσιάζονται είναι από τη μη ανάληψη προσληφθέντων ή από κάποιες έκτακτες ανάγκες αδειών κ.λ.π. Τα κενά είναι απειροελάχιστα πια στην Γενική αγωγή. Στην Ειδική Αγωγή έχουμε κάνει πάνω από 20.000 προσλήψεις φέτος συν τους διορισμούς των τελευταίων ετών».

  Αύξηση στην Παράλληλη Στήριξη

  «Αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη φέτος σε σχέση με πριν από 3 χρόνια είχαμε 95% αύξηση και στο Εδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ήταν 40% η αύξηση και στους Σχολικούς Νοσηλευτές 80%».

  Δυναμική η κατάσταση εκπαιδευτικών-σχολείων

  «Η κατάσταση των 180.000 εκπαιδευτικών και των 14.500 σχολείων είναι δυναμική. Για παράδειγμα τώρα στην Γ Φάση προσλήψεων επεξεργαζόμαστε και Παράλληλη Στήριξη και Σχολικούς Νοσηλευτές και ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης και ΕΒΠ, για να προσλάβουμε, σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλυφθούν οι αποτυπωθείσες από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ανάγκες, με βάση όμως τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών».

  Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι για κάποιες περιοχές

  «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα στηρίξουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, υπάρχουν περιοχές που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσληφθούν και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές. Στα ΣΜΕΑΕ η αναλογία είναι 1 προς 2 περίπου. Είναι γεμάτα όλα τα σχολεία με όλες τις ειδικότητες. Είναι τεράστιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή».

  Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ

  Για τα κενά Φιλολόγων ΕΑΕ ο κος Κόπτσης ανέφερε πως δεν μπορεί να πει κάτι γιατί το ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας των στοιχείων, πιστεύει δε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τη Β Φάση προσλήψεων επεσήμανε πως «είχαμε ξεπεράσει το 85% κάλυψη κενών στις ΣΜΕΑΕ στους Φιλολόγους ΕΑΕ».

  Τμήμα Ενταξης 7ου Γυμνασίου Καβάλας

  Αναφορικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που αφορά στo Τμήμα Ένταξης του σχολείου, όπου οι ανάγκες του καλύπτονται από μία εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ03 και εξ αυτού του λόγου ζητούν από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διάθεση εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ02, ο κος Κόπτσης δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα μετά από αποστολή των σχετικών στοιχείων από τη δημοσιογράφο.

  Πηγήipaidia.gr
  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές – Ανακοινώνονται σήμερα ή αύριο 3.450 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

  Είναι τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές, τα πάντα έχουν δρομολογηθεί συνεπώς προχωρούμε κανονικά, τόνισε...

  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπ. Καστοριάς: επίσκεψη σχολικής συμβούλου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 επίσκεψη της σχολικής συμβούλου 1ης & 3ης ομάδας...

  Τι βαθμό παίρνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια

  Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Παραλογισμός για την αργία των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας

  Με ποια λογική η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με εγκύκλιο της όρισε την ημέρα...

  Διαβάστε ακόμη

  Πανελλαδικές 2023: Δείτε τα θέματα Γλώσσας – Λογοτεχνίας στα ΓΕΛ

  Τη σκυτάλη από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι ανέβασαν την αυλαία των Πανελλαδικών εξεταζόμενοι στο μάθημα...

  Αντιμετωπίζοντας το άγχος των εξετάσεων – Συμβουλές και οδηγίες από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

  Αντιμετωπίζοντας το άγχος των εξετάσεων - Συμβουλές και οδηγίες από την Δρ. Μόσχου Δ....

  Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές – Ανακοινώνονται σήμερα ή αύριο 3.450 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

  Είναι τα πάντα έτοιμα για τις Πανελλαδικές, τα πάντα έχουν δρομολογηθεί συνεπώς προχωρούμε κανονικά, τόνισε...

  Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2023 – 2024: Βγήκε η απόφαση, αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ

  Εκδόθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της δράσης με...