12 C
Kastoria

    ΝΕΕΣ προσλήψεις αναπληρωτών: Τι ανακοινώθηκε

    Όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στον Ελλάδα FM 94,3 για προσλήψεις αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη και στην Ειδική Αγωγή.

    spot_img
    spot_img

    Πάνω από 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών

    «Φέτος κάναμε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ έχουμε ξεπεράσει τις 50.000, μια ολόκληρη πόλη, προσλήψεις τόσο νωρίς και στην Α και στη Β Φάση, από τον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο. Στην Ειδική Αγωγή για παράδειγμα τα ελάχιστα κενά που παρουσιάζονται είναι από τη μη ανάληψη προσληφθέντων ή από κάποιες έκτακτες ανάγκες αδειών κ.λ.π. Τα κενά είναι απειροελάχιστα πια στην Γενική αγωγή. Στην Ειδική Αγωγή έχουμε κάνει πάνω από 20.000 προσλήψεις φέτος συν τους διορισμούς των τελευταίων ετών».

    Αύξηση στην Παράλληλη Στήριξη

    «Αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη φέτος σε σχέση με πριν από 3 χρόνια είχαμε 95% αύξηση και στο Εδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ήταν 40% η αύξηση και στους Σχολικούς Νοσηλευτές 80%».

    Δυναμική η κατάσταση εκπαιδευτικών-σχολείων

    «Η κατάσταση των 180.000 εκπαιδευτικών και των 14.500 σχολείων είναι δυναμική. Για παράδειγμα τώρα στην Γ Φάση προσλήψεων επεξεργαζόμαστε και Παράλληλη Στήριξη και Σχολικούς Νοσηλευτές και ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης και ΕΒΠ, για να προσλάβουμε, σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλυφθούν οι αποτυπωθείσες από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ανάγκες, με βάση όμως τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών».

    Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι για κάποιες περιοχές

    «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα στηρίξουν ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, υπάρχουν περιοχές που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσληφθούν και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές. Στα ΣΜΕΑΕ η αναλογία είναι 1 προς 2 περίπου. Είναι γεμάτα όλα τα σχολεία με όλες τις ειδικότητες. Είναι τεράστιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή».

    Κενά Φιλολόγων ΕΑΕ

    Για τα κενά Φιλολόγων ΕΑΕ ο κος Κόπτσης ανέφερε πως δεν μπορεί να πει κάτι γιατί το ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας των στοιχείων, πιστεύει δε πως μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τη Β Φάση προσλήψεων επεσήμανε πως «είχαμε ξεπεράσει το 85% κάλυψη κενών στις ΣΜΕΑΕ στους Φιλολόγους ΕΑΕ».

    Τμήμα Ενταξης 7ου Γυμνασίου Καβάλας

    Αναφορικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που αφορά στo Τμήμα Ένταξης του σχολείου, όπου οι ανάγκες του καλύπτονται από μία εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ03 και εξ αυτού του λόγου ζητούν από το ΥΠΑΙΘ την άμεση διάθεση εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ02, ο κος Κόπτσης δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα μετά από αποστολή των σχετικών στοιχείων από τη δημοσιογράφο.

    Πηγήipaidia.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Προσλήψεις 7 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

    Η ΕΦΑ Καστοριάς γνωστοποιεί την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας...

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο συνδικαλιστικών φορέων,...

    Εσπερινός και βράβευση Εκπαιδευτικών στον Ι.Ν Αγίου Νικάνορος

    Εσπερινός για τους Εκπαιδευτικούς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και εν συνεχεία βράβευση...

    ΑΣΕΠ: Πάνω από 14.000 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία το 2024

    ΑΣΕΠ: Πάνω από 14.000 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεια Τον χάρτη των προσλήψεων του έτους 2024...

    Διαβάστε ακόμη

    Τα ιδιωτικά ΑΕΙ φέρνουν νέου τύπου πανελλήνιες εξετάσεις: Μαθητές θα επιλέγουν τα μαθήματα

    Οι αλλαγές θα είναι ριζικές και καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εθνικό απολυτήριο για...

    Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών από τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία – Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ

    Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις ώρες αποχώρησης των μαθητών –...

    Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς: Εκδήλωση με θέμα τις σπουδές στο εξωτερικό

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:«Σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία» το Σάββατο 2...

    Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Πώς θα λειτουργήσουν – 41 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις

    Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε την Πέμπτη (8/2) το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με τον τίτλο, «Ενίσχυση του Δημόσιου...