12.1 C
Kastoria

    Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός σε ΒΑΡΟΣ του Ελληνικού Δημοσίου έρχεται τις επόμενες ημέρες…

    Έχει προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου με επισπεύδουσα την Cepal και αφορά 10 ιδιοκτησίες σε πολυώροφο κτήριο στην Αθήνα, στην περιοχή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Στα 1.095.500 ευρώ η συνολική τιμή εκκίνησης

    spot_img
    spot_img

    Είναι γεγονός: Έρχεται το πρώτο σφυρί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

    Όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, το σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου και αφορά 10 οριζόντιες ιδιοκτησίες σε πολυώροφο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που περιήλθαν στο Δημόσιο υπό την ιδιότητα του ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του Σ.Δ.

    Ειδικότερα, επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “COSMOS SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank και το σφυρί στρέφεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου «νομίμως εκπροσωπούμενο από τον κ. Υπουργό Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Καραγεώργη Σερβίας, αρ. 10, υπό την ιδιότητα του Δημοσίου ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του Σ. Δ. του Βασιλείου και της Αικατερίνης, κατοίκου εν ζωή Ψυχικού Αττικής, όπως αυτό βεβαιώνεται δυνάμει της υπ’ αρ. 271/2020 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, νομίμως μεταγεγραμμένης στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών στη μερίδα του Ελληνικού Δημοσίου».

    Εκτελεστός τίτλος είναι το με αριθ. 14091/2013 πρώτο (Α΄) απόγραφο της με αριθ. 14172/2013 Διαταγής Πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ.

    Τι αφορά ο πλειστηριασμός

    Ο πλειστηριασμός αφορά 10 αυτοτελείς, ανεξάρτητες και διακεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες, μιας πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο επιφάνειας 341,52 τ.μ., στην Κτηματική Περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Αθηναίων, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και επί της διασταυρώσεως των οδών Βασιλέως Ηρακλείου, αριθμός 14 και Ρεθύμνου, αριθμός 1.

    Συγκεκριμένα:

    1) Η οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Ύψιλον ένα (Υ1) Αποθήκη του 2ου Υπογείου ορόφου, επιφάνειας 32,48 τ.μ.

    2) Η οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Κατάστημα 1 του Ισογείου ορόφου μετά των ανηκόντων σε αυτό παραρτημάτων: α) μιας αποθήκης του 2ου υπογείου, β) μιας αποθήκης του 1ου υπογείου, γ) παταριού του ημιώροφου και δ) αποθήκης του ημιώροφου, συνολικής επιφάνειας 634 τ.μ.

    3) Η οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Κατάστημα 2 του Ισογείου ορόφου μετά αποθήκης του 1ου υπογείου, συνολικής επιφάνειας 83 τ.μ.

    4) Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας–γραφείου του πρώτου (A΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 266 τ.μ.

    5) Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας–γραφείου του δευτέρου (Β΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 266 τ.μ.

    6) Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας–γραφείου του τρίτου (Γ΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 266 τ.μ.

    7) Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας– γραφείου του τετάρτου (Δ΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 266 τ.μ.

    8) Το 1/2 εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας–γραφείου του πέμπτου (Ε΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 266 τ.μ.

    9) Η οριζόντια ιδιοκτησία–γραφείο του έκτου (ΣΤ΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, επιφάνειας 180 τ.μ. και

    10) Η οριζόντια ιδιοκτησία–γραφείο του δώματος της πολυκατοικίας, επιφάνειας 11 τ.μ.

    Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες περιήλθαν κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό (100/100) στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, δυνάμει της υπ’ αριθ. 271/2020 απόφασης του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, νομίμως μεταγεγραμμένης στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών την 04/02/2021, υπό την ιδιότητα του Δημοσίου ως μοναδικού εξ αδιαθέτου κληρονόμου του αποβιώσαντος Σ. Δ. και στον οποίο αποβιώσαντα είχαν περιέλθει δυνάμει του υπ’ αριθ. 3684/16-10-1989 συμβολαίου.

    Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στους πρώτο (Α΄), δεύτερο (Β΄), τρίτο (Γ΄) και τέταρτο (Δ΄) ορόφους του κτηρίου στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στα δε καταστήματα του ισογείου και στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου δεν ασκείται κάποια επαγγελματική δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης οι εκτιμώμενες οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε επαγγελματικό κτήριο (7όροφη οικοδομή επαγγελματικής χρήσεως με δύο υπόγεια και δώμα), στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου στον Δήμο Αθηναίων. Η κεντρική του είσοδος για την πρόσβαση στους ορόφους χωροθετείται επί της οδού Ρεθύμνου. Ως έτος αποπεράτωσης του κτηρίου θεωρείται το έτος 1991. Ακόμη, σημειώνεται ότι το ισόγειο Κατάστημα 2 με είσοδο από την οδό Ρεθύμνου, πρακτικά είναι στεγασμένος χώρος στάθμευσης 2 αυτοκινήτων και στη συνέχεια επικοινωνεί με τον πίσω ακάλυπτο χώρο της κοινόχρηστης αυλής, όπου δύνανται να παρκάρουν επιπλέον 2 αυτοκίνητα.

    akinito dimosiou2

    Οι τιμές εκκίνησης και τα…πολλά βάρη

    Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς αυτές έχουν οριστεί ως εξής:

    1) Για την οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Ύψιλον ένα (Υ1) αποθήκη του 2ου Υπογείου ορόφου, 5.000 ευρώ.

    2) Για την οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Κατάστημα 1 του Ισογείου ορόφου μετά των ανηκόντων εις αυτό ως παραρτημάτων: α) μιας αποθήκης του 2ου υπογείου, β) μιας αποθήκης του 1ου υπογείου, γ) παταριού του ημιώροφου και δ) αποθήκης του ημιώροφου, 409.000 ευρώ.

    3) Για την οριζόντια ιδιοκτησία με στοιχεία Κατάστημα 2 του Ισογείου ορόφου μετά αποθήκης του 1ου υπογείου, 75.000 ευρώ.

    4) Για τα ποσοστά 1/2 εξ αδιαιρέτου των οριζόντιων ιδιοκτησιών από τον πρώτο μέχρι και τον πέμπτο όροφο, 88.000 ευρώ (για κάθε ιδιοκτησία)

    5) Για την οριζόντια ιδιοκτησία–γραφείο του έκτου (ΣΤ΄) πάνω από το ισόγειο ορόφου, 154.000 ευρώ

    6) Για την οριζόντια ιδιοκτησία–γραφείο του δώματος, 12.500 ευρώ.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του αποβιώσαντος Σ.Δ. υπάρχουν δεκάδες προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις υπέρ της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου (Δ.Ο.Υ. Δ΄ Αθηνών, Δ.Ο.Υ. ΙΑ΄ Αθηνών) για ποσά που υπερβαίνουν τα 27 εκατ. ευρώ.

    Πηγήnewmoney.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Δωράκια για την stylish φίλη σου

    Δωράκια για την stylish φίλη σου Εάν πλησιάζουν τα γενέθλια της φίλης που θέλει να είναι πάντοτε...

    Αλλαγή ώρας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

    Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα...

    Βελτιώστε την απόδοση σας στο χώρο εργασίας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό γραφείου 

    Ο χώρος εργασίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπου περνάμε αρκετό χρόνο την ημέρα....

    Τα καλύτερα δώρα για μια νέα μανούλα

    Εάν κάποια φίλη ή συγγενής σας περιμένει μωράκι αυτήν την περίοδο και θέλετε να...