4.9 C
Kastoria

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: ”Κρείττον το σιγάν κ. Γεωργαντά”

  spot_img

  Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενοχλημένη από την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Agrotica έσπευσε να αυτοθαυμαστεί για μία ακόμη φορά, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για “ανέξοδα λόγια” και παραπλανώντας την κοινή γνώμη για “στήριξη” του αγροτικού κόσμου με 500 εκ. €.

  Χρήματα που από τη μία σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται από την ΕΕ και από την άλλη δεν αρκούν ούτε για την αύξηση των τιμών στα λιπάσματα.

  Επιπρόσθετα, το ποσό αυτό προφανώς είναι υποτυπώδες μπροστά στα 10δις του πάρτυ των απευθείας αναθέσεων αυτής της κυβέρνησης, πάρτυ στο οποίο συμμετέχει και το ΥΠΑΑΤ, όπως π.χ. οι απευθείας αναθέσεις ύψους 500χιλ € του τελευταίου εξαμήνου του ΟΠΕΚΕΠΕ και η επιπλέον απευθείας ανάθεση των τελευταίων ημερών ύψους 700χιλ € για την προμήθεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του λογισμικού (πηγαίου κώδικα) της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2022.

  Με ναρκισσισμό, επίσης, η ηγεσία του υπουργείου καυχιέται πως έχει εντάξει στο πρόγραμμα Ύδωρ 2.0 του Ταμείου Ανάκαμψης 21 έργα ύψους 4,5 δις € τα οποία μάλιστα παραδίδει μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες.

  Τι πιο κραυγαλέο αν αναλογιστεί κάποιος πως 21 έργα θα στοιχίσουν  4,5 δις €, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ  31 έργα, ανάλογου μεγέθους, μέσω του ΠΑΑ  στοίχιζαν 448εκ €, ποσό δέκα φορές λιγότερο.

  Την ώρα  που η κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και συνεχίζει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Το υψηλό κόστος παραγωγής στην ενέργεια, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα αγροεφόδια συρρικνώνουν συνεχώς την αγροτική παραγωγή και οδηγούν τον αγροτικό κόσμο σε εγκατάλειψη της υπαίθρου.

  Ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, μόνο τους μήνες Μάιο -Ιούνιο έχει μειωθεί η ποσότητα αγελαδινού γάλατος 4,28%, καθώς από τον Ιούνιο του  2021 παρέδιδαν αγελαδινό γάλα  2.160 παραγωγοί,  ενώ τον Ιούνιο του 2022 μειώθηκαν σε 1.950 άτομα. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην αιγοπροβατοτροφία, με κίνδυνο για τα ΠΟΠ γαλακτοκομικά προϊόντα, στην αμπελουργία, στα οπωροκηπευτικά, στην ελαιουργία, στην αλιεία, στη μελισσοκομία κλπ.

  Τέλος, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ καυχιέται για τα προγράμματα νέων αγροτών και σχεδίων βελτίωσης. Αυτό δα έλειπε, αφού απέκλεισε όλους τους επιλαχόντες που πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια, να μην συνεχίσει μέτρα του ΠΑΑ!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο όσο κι αν αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που δεν αντιμετωπίζουν τα πολλαπλά προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής, με χαρακτηριστικότερο όλων πως αφήνουν ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια των παραγωγών και των παρόχων ενέργειας, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν.

  Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

  Ολυμπία Τελιγιορίδου

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς τιμά την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας 

  Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς τιμά την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Είναι το δεύτερο Πανεπιστημιακό τμήμα που καταργείται οριστικά επί ΝΔ και με θητεία Αντωνίου»

  Είναι η δεύτερη φορά που σε κοινοβουλευτική θητεία της κυρίας Αντωνίου καταργείται οριστικά από...

  Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος και άλλα θέματα επικαιρότητας

  Συνέντευξή Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο diktyo1 και τη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου για την κατάργηση του...

  Η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος στην Καστοριά

  Όταν ψήφισαν την αναστολή των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Καστοριάς, είχα πει με Δελτία τύπου...

  Διαβάστε ακόμη

  Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού: επίσκεψη στο Δήμο Καστοριάς

  Το Δημαρχείο Καστοριάς επισκέφτηκαν χθες το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού. Τους μαθητές...

  Ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

  Ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Ο Γενικός Περιφερειακός...

  Παραλαβή νέου εξοπλισμού για τα ΚΑΠΗ, το ΔΗΝΑΚ και τους Παιδικούς Σταθμούς

  Στην προμήθεια εξοπλισμού που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, του ΔΗΝΑΚ και των...

  Η Ποντιακή Παράδοση μένει ζωντανή στην Καστοριά

  Η Οργάνωση Ποντίων Ν. Καστοριάς "Ο Εύξεινος Πόντος" συνεχίζει το μεγάλο έργο που επιτελεί...