-1.2 C
Kastoria

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: ”Κρείττον το σιγάν κ. Γεωργαντά”

  spot_img

  Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενοχλημένη από την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Agrotica έσπευσε να αυτοθαυμαστεί για μία ακόμη φορά, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για “ανέξοδα λόγια” και παραπλανώντας την κοινή γνώμη για “στήριξη” του αγροτικού κόσμου με 500 εκ. €.

  Χρήματα που από τη μία σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται από την ΕΕ και από την άλλη δεν αρκούν ούτε για την αύξηση των τιμών στα λιπάσματα.

  Επιπρόσθετα, το ποσό αυτό προφανώς είναι υποτυπώδες μπροστά στα 10δις του πάρτυ των απευθείας αναθέσεων αυτής της κυβέρνησης, πάρτυ στο οποίο συμμετέχει και το ΥΠΑΑΤ, όπως π.χ. οι απευθείας αναθέσεις ύψους 500χιλ € του τελευταίου εξαμήνου του ΟΠΕΚΕΠΕ και η επιπλέον απευθείας ανάθεση των τελευταίων ημερών ύψους 700χιλ € για την προμήθεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του λογισμικού (πηγαίου κώδικα) της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2022.

  Με ναρκισσισμό, επίσης, η ηγεσία του υπουργείου καυχιέται πως έχει εντάξει στο πρόγραμμα Ύδωρ 2.0 του Ταμείου Ανάκαμψης 21 έργα ύψους 4,5 δις € τα οποία μάλιστα παραδίδει μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες.

  Τι πιο κραυγαλέο αν αναλογιστεί κάποιος πως 21 έργα θα στοιχίσουν  4,5 δις €, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ  31 έργα, ανάλογου μεγέθους, μέσω του ΠΑΑ  στοίχιζαν 448εκ €, ποσό δέκα φορές λιγότερο.

  Την ώρα  που η κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και συνεχίζει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων, οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Το υψηλό κόστος παραγωγής στην ενέργεια, τα καύσιμα, τις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα αγροεφόδια συρρικνώνουν συνεχώς την αγροτική παραγωγή και οδηγούν τον αγροτικό κόσμο σε εγκατάλειψη της υπαίθρου.

  Ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, μόνο τους μήνες Μάιο -Ιούνιο έχει μειωθεί η ποσότητα αγελαδινού γάλατος 4,28%, καθώς από τον Ιούνιο του  2021 παρέδιδαν αγελαδινό γάλα  2.160 παραγωγοί,  ενώ τον Ιούνιο του 2022 μειώθηκαν σε 1.950 άτομα. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην αιγοπροβατοτροφία, με κίνδυνο για τα ΠΟΠ γαλακτοκομικά προϊόντα, στην αμπελουργία, στα οπωροκηπευτικά, στην ελαιουργία, στην αλιεία, στη μελισσοκομία κλπ.

  Τέλος, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ καυχιέται για τα προγράμματα νέων αγροτών και σχεδίων βελτίωσης. Αυτό δα έλειπε, αφού απέκλεισε όλους τους επιλαχόντες που πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια, να μην συνεχίσει μέτρα του ΠΑΑ!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο όσο κι αν αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που δεν αντιμετωπίζουν τα πολλαπλά προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής, με χαρακτηριστικότερο όλων πως αφήνουν ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια των παραγωγών και των παρόχων ενέργειας, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν την δυνατότητα να επιβιώσουν.

  Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

  Ολυμπία Τελιγιορίδου

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ο Σύλλογος Αρμονία έκοψε την βασιλόπιτα για το 2023 (φωτογραφίες)

  Σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο "Γλεντάδικο" ο...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Παρά την εκρηκτική αύξηση της τιμής των καυσίμων ο ΕΟΠΥΥ δεν αυξάνει το ποσό της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τους καρκινοπαθείς»

  Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, με τη συνυπογραφή 40 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό πως έγινε πάλι μπάχαλο στις πληρωμές και για τις ζωοτροφές

  Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ με αυταρέσκεια...

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Παραλογισμός για την αργία των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο Παιδείας

  Με ποια λογική η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με εγκύκλιο της όρισε την ημέρα...

  Διαβάστε ακόμη

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με τον Γ.Γ του ΕΟΤ στο Επιμελητήριο και το Ντολτσό

  Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει συνεχώς το μεγάλο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τουρισμού και...

  Νίκος Παναγιωτόπουλος: Νεκρά πουλιά από την παγωνιά – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

  Δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός νεκρού από το κρύο κοκκινολαίμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Προστασίας...

  Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Καστοριάς για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

  Με σκοπό την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων από τον ισχυρό σεισμό συνανθρώπων μας σε Τουρκία...

  Δήμος Καστοριάς – Προσοχή: Άλλη δουλειά κάνει η Δημοτική Ιματιοθήκη και άλλη οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρούχων

  Από την Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Ιματιοθήκη λειτουργεί...