20.6 C
Kastoria

    Παπαρρόδεια 2023: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Κοινοτήτων Δισπηλιού και Υπάτης

    spot_img
    spot_img

    Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Αδελφοποίησης των Τοπικών Κοινοτήτων Δισπηλιού Δήμου Καστοριάς και Υπάτης Δήμου Λαμιέων, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων Μνήμης για την 82η Επέτειο της θυσίας του Ταγματάρχη Ιωάννη Παπαρρόδου, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Βενετσάνου και των 11 στρατιωτών τους ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς, στις 15 Απριλίου 1941.

    Το Πρωτόκολλο της Αδελφοποίησης υπέγραψαν η Πρόεδρος της Κοινότητας Υπάτης Βασιλική Παπανάγνου – Περδικάρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δισπηλιού Νίκος Ιασωνίδης και επικύρωσαν οι Δήμαρχοι Λαμίας και Καστοριάς, Ευθύμιος Καραΐσκος και Γιάννης Κορεντσίδης, επισφραγίζοντας έτσι τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές που ξεκίνησαν από τη Μάχη του Δισπηλιού τον Απρίλιο 1941.

    Η αδελφοποίηση των Κοινοτήτων αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων των δύο περιοχών και στη δημιουργία σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και την προώθηση συνεργασιών και εκδηλώσεων ιστορικού, πολιτιστικού, επιστημονικού και αθλητικού τομέα.

    Παράλληλα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συμφωνήθηκε η διοργάνωση ετήσιων εκδηλώσεων στην έδρα της Κοινότητας Δισπηλιού με χαρακτήρα ιστορικό, τιμώντας τον ήρωα Ταγματάρχη Πυροβολικού Ιωάννη Παπαρρόδου και τους συναγωνιστές του που θυσιάσθηκαν στη μάχη του Δισπηλιού, καθώς και ανάλογες εκδηλώσεις στην Κοινότητα Υπάτης. 

    Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λαμιέων, τις Τοπικές Κοινότητες Υπάτης και Δισπηλιού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υπάτης «οι Αινιάνες» και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού για την πραγματοποίηση της τελετής,  καθώς και τον εκπαιδευτικό Χάρη Στούμπο που ήταν και ο εμπνευστής των εκδηλώσεων Παπαρρόδεια, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις Μνήμης, που καθιερώνονται πλέον ως θεσμός.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς “ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.”

    Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο    «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»  στη Καστοριά,...

    Κλειστό για 2 ημέρες το Σπήλαιο του Δράκου

    Από τον Δήμο Καστοριάς γνωστοποιείται ότι το Σπήλαιο του Δράκου, θα παραμείνει κλειστό την...

    Εγγλέζος και Βασιλειάδης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

    Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Αντιδημάρχου...

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση «Γνωρίστε τις ομορφιές της Καστοριάς μέσα από αθλητικές δραστηριότητες» (βίντεο | φωτογραφίες)

    Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η διήμερη εκδήλωση «Γνωρίστε τις ομορφιές της Καστοριάς μέσα...

    Διαβάστε ακόμη

    Sold out το #JobDay του Skywalker σήμερα στο Έσπερος

    SOLD OUT!!! To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης...

    Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς “ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.”

    Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο    «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»  στη Καστοριά,...

    Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ σε υπαλλήλους της Π.Ε. Καστοριάς

    Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και βασικές γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση απειλητικών...

    Ἡ Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου στὴν Καστοριά

    Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Καστορίας, ἀνακοινώνει στὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ὅτι ἡ πόλη...