-1.2 C
Kastoria

  Πώς να κάνετε θετική εντύπωση σε συνέντευξη για δουλειά

  spot_img

  Το πλούσιο βιογραφικό με τις σπουδές και την εμπειρία που έχετε συγκεντρώσει σάς εξασφάλισαν συνέντευξη για μία θέση εργασίας.

  Πώς όμως μπορείτε να «κατακτήσετε» την συγκεκριμένη θέση εργασίας; Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μία καλή πρώτη εντύπωση κατά τη συνέντευξη με τον εργοδότη. 

  Το proson.gr σάς παρουσιάζει τρόπους για να κάνετε μία δυνατή, διαρκή και θετική εντύπωση στη συνέντευξη. 

  Να είστε ακριβείς και προετοιμασμένοι

  Καταρχάς, το να είστε ακριβείς σε μια συνέντευξη ή μια συνάντηση είναι απολύτως απαραίτητο. Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν χειρότερη εντύπωση από το να εμφανιστείτε αργά. Προσπαθήστε, λοιπόν, να φτάσετε 10-15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη. Χαρτογραφήστε τη διαδρομή σας εκ των προτέρων και φροντίστε να λάβετε υπόψη τις πιθανές καθυστερήσεις. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έντυπα. Ακόμα κι αν έχετε ήδη στείλει το βιογραφικό σας μέσω email, να το έχετε μαζί σας σε έντυπη μορφή στη συνέντευξη. Σημειώστε επίσης το όνομα του ατόμου ή των ατόμων με τα οποία συναντάτε.

  Να προσέχετε τον ενδυματολογικό κώδικα

  Αυτό που φοράτε σε μια συνέντευξη παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς σας αντιλαμβάνονται. Η εμφάνισή σας δεν είναι μόνο δική σας. Εάν προσληφθείτε, θα εκπροσωπείτε επίσης την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε, επομένως έχετε αυτό υπόψη σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε πώς είναι ο ενδυματολογικός κώδικας της εταιρείας. Εάν δεν είστε σίγουροι, πλανηθείτε στο πλευρό του συντηρητικού. Φροντίστε τα ρούχα σας να εφαρμόζουν καλά, να είναι σιδερωμένα και πλυμένα και αποφύγετε τα φανταχτερά κοσμήματα.

  Ξεκινήστε δυναμικά

  Ξεκινήστε τη συνέντευξη με ένα γνήσιο χαμόγελο και μια σταθερή χειραψία. Χαιρετίστε τον συνομιλητή σας με το όνομά σας, δώστε του το δικό σας και κάντε οπτική επαφή από την αρχή. Περπατήστε στο δωμάτιο με αυτοπεποίθηση και διατηρήστε καλή στάση. Εκπέμπετε αυτοπεποίθηση και θυμηθείτε: ο ερευνητής θέλει να πάει καλά και αυτή η διαδικασία.

  Ελέγξτε τη γλώσσα και τον τόνο του σώματός σας

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή της συνάντησης, μείνετε θετικοί τόσο στον τόνο όσο και στη στάση του σώματος. Καθίστε όρθια, σκύψτε όταν σας μιλούν οι άλλοι και κάντε συχνά οπτική επαφή. Μιλήστε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Αποφύγετε το νευρικό γέλιο αν είναι δυνατόν και κρατήστε τις απαντήσεις σας συνοπτικές και εφαρμόσιμες στο θέμα ή την ερώτηση.

  Ένας αγαπημένος αποχαιρετισμός και μια συνέχεια

  Το πώς φεύγετε από ένα δωμάτιο είναι τόσο σημαντικό όσο και το πώς μπήκατε σε αυτό. Κάντε μια μόνιμη εντύπωση με μια άλλη σταθερή χειραψία και ένα γνήσιο «ευχαριστώ». Η παρακολούθηση της συνέντευξης δείχνει φιλοδοξία, επομένως μια ή δύο μέρες μετά τη συνέντευξη γράψτε ένα φιλικό και σύντομο email στον συνεντευκτή σας. Σε αυτό μπορείτε για άλλη μια φορά να εκφράσετε τις ευχαριστίες σας καθώς και να επιβεβαιώσετε ξανά το ενδιαφέρον σας για τη θέση.

  Πηγήproson.gr
  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Δύο θέσεις εργασίας στη Σάρτη Χαλκιδικής

  Ξενοδοχειακή μονάδα στη Σάρτη Χαλκιδικής ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν 2023 (Μάιος - Οκτώβριος) ζητά...

  Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη

  394 εκ ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το ΕΣΠΑ 2021-2027 «Μπροστά σε νέες...

  Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Δείτε Live

  Την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς...

  Η καλύτερη δουλειά για το 2023 – Αυτές είναι οι περιζήτητες θέσεις

  Και ενώ οι απολύσεις σε Meta, Salesforce και Amazon προβληματίζουν όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο, ο προγραμματιστής...

  Διαβάστε ακόμη

  Πυροσβεστική: Τον Φεβρουάριο η 1η προκήρυξη για μονίμους

  Πεντακόσιες μόνιμες θέσεις περιλαμβάνει η πρώτη προκήρυξη που θα εκδώσει η Πυροσβεστική για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων. Το...

  Δημοτική Αστυνομία: Πότε βγαίνει η προκήρυξη για τις 1.264 προσλήψεις

  Mε την επίσημη υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους της χώρας στην πλατφόρμα του υπουργείου...

  Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων κι ανέργων από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

  Βρίσκονται σε εξέλιξη υποβολής αιτήσεων δύο προγράμματα από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων...

  Η καλύτερη δουλειά για το 2023 – Αυτές είναι οι περιζήτητες θέσεις

  Και ενώ οι απολύσεις σε Meta, Salesforce και Amazon προβληματίζουν όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο, ο προγραμματιστής...