8.3 C
Kastoria

    Πώς να κάνετε θετική εντύπωση σε συνέντευξη για δουλειά

    spot_img

    Το πλούσιο βιογραφικό με τις σπουδές και την εμπειρία που έχετε συγκεντρώσει σάς εξασφάλισαν συνέντευξη για μία θέση εργασίας.

    Πώς όμως μπορείτε να «κατακτήσετε» την συγκεκριμένη θέση εργασίας; Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μία καλή πρώτη εντύπωση κατά τη συνέντευξη με τον εργοδότη. 

    Το proson.gr σάς παρουσιάζει τρόπους για να κάνετε μία δυνατή, διαρκή και θετική εντύπωση στη συνέντευξη. 

    Να είστε ακριβείς και προετοιμασμένοι

    Καταρχάς, το να είστε ακριβείς σε μια συνέντευξη ή μια συνάντηση είναι απολύτως απαραίτητο. Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν χειρότερη εντύπωση από το να εμφανιστείτε αργά. Προσπαθήστε, λοιπόν, να φτάσετε 10-15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη. Χαρτογραφήστε τη διαδρομή σας εκ των προτέρων και φροντίστε να λάβετε υπόψη τις πιθανές καθυστερήσεις. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έντυπα. Ακόμα κι αν έχετε ήδη στείλει το βιογραφικό σας μέσω email, να το έχετε μαζί σας σε έντυπη μορφή στη συνέντευξη. Σημειώστε επίσης το όνομα του ατόμου ή των ατόμων με τα οποία συναντάτε.

    Να προσέχετε τον ενδυματολογικό κώδικα

    Αυτό που φοράτε σε μια συνέντευξη παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς σας αντιλαμβάνονται. Η εμφάνισή σας δεν είναι μόνο δική σας. Εάν προσληφθείτε, θα εκπροσωπείτε επίσης την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε, επομένως έχετε αυτό υπόψη σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε πώς είναι ο ενδυματολογικός κώδικας της εταιρείας. Εάν δεν είστε σίγουροι, πλανηθείτε στο πλευρό του συντηρητικού. Φροντίστε τα ρούχα σας να εφαρμόζουν καλά, να είναι σιδερωμένα και πλυμένα και αποφύγετε τα φανταχτερά κοσμήματα.

    Ξεκινήστε δυναμικά

    Ξεκινήστε τη συνέντευξη με ένα γνήσιο χαμόγελο και μια σταθερή χειραψία. Χαιρετίστε τον συνομιλητή σας με το όνομά σας, δώστε του το δικό σας και κάντε οπτική επαφή από την αρχή. Περπατήστε στο δωμάτιο με αυτοπεποίθηση και διατηρήστε καλή στάση. Εκπέμπετε αυτοπεποίθηση και θυμηθείτε: ο ερευνητής θέλει να πάει καλά και αυτή η διαδικασία.

    Ελέγξτε τη γλώσσα και τον τόνο του σώματός σας

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή της συνάντησης, μείνετε θετικοί τόσο στον τόνο όσο και στη στάση του σώματος. Καθίστε όρθια, σκύψτε όταν σας μιλούν οι άλλοι και κάντε συχνά οπτική επαφή. Μιλήστε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Αποφύγετε το νευρικό γέλιο αν είναι δυνατόν και κρατήστε τις απαντήσεις σας συνοπτικές και εφαρμόσιμες στο θέμα ή την ερώτηση.

    Ένας αγαπημένος αποχαιρετισμός και μια συνέχεια

    Το πώς φεύγετε από ένα δωμάτιο είναι τόσο σημαντικό όσο και το πώς μπήκατε σε αυτό. Κάντε μια μόνιμη εντύπωση με μια άλλη σταθερή χειραψία και ένα γνήσιο «ευχαριστώ». Η παρακολούθηση της συνέντευξης δείχνει φιλοδοξία, επομένως μια ή δύο μέρες μετά τη συνέντευξη γράψτε ένα φιλικό και σύντομο email στον συνεντευκτή σας. Σε αυτό μπορείτε για άλλη μια φορά να εκφράσετε τις ευχαριστίες σας καθώς και να επιβεβαιώσετε ξανά το ενδιαφέρον σας για τη θέση.

    Πηγήproson.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Έξαρχου στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Καστοριάς

    Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Μαθαίνω τα Επαγγέλματα» και ειδικότερα...

    Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

    Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...

    Θέσεις εργασίας στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

    Στο Ολύμπιον αναζητούμε νέους συνεργάτες με αγάπη για το σινεμά για να ενταχθούν στην...

    Συνέντευξη Χαράλαμπου Καραταγλίδη στο FLASH TV

    Συνέντευξη στο FLASH TV και την Κατερίνα Μαρκοπούλου παραχώρησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς...

    Διαβάστε ακόμη

    Πιθανή «ευχάριστη» ανατροπή στον νέο κατώτατο μισθό

    Οι συσκέψεις εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει από προχθές και τόσο η εισήγηση...

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Δείτε τις θέσεις με και χωρίς εμπειρία για τη Δημοτική Αστυνομία

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την προκήρυξη στη Δημοτική Αστυνομία (1Κ/2024) του ΑΣΕΠ πλησιάζει και το workenter.gr...

    Δημόσιο – ΟΤΑ: Ανακοινώθηκε το 1ο Τεστ Δεξιοτήτων στην Ελλάδα

    Μετά τη νόμο Κεραμέως για ένταξη τεστ δεξιοτήτων σε όλο το δημόσιο ανακοινώνεται  το 1ο Τεστ Δεξιοτήτων σε όλη...

    Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 4276 θέσεις στο δημόσιο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

    Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην...