6.4 C
Kastoria

  Πώς να κάνετε θετική εντύπωση σε συνέντευξη για δουλειά

  spot_img

  Το πλούσιο βιογραφικό με τις σπουδές και την εμπειρία που έχετε συγκεντρώσει σάς εξασφάλισαν συνέντευξη για μία θέση εργασίας.

  Πώς όμως μπορείτε να «κατακτήσετε» την συγκεκριμένη θέση εργασίας; Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μία καλή πρώτη εντύπωση κατά τη συνέντευξη με τον εργοδότη. 

  Το proson.gr σάς παρουσιάζει τρόπους για να κάνετε μία δυνατή, διαρκή και θετική εντύπωση στη συνέντευξη. 

  Να είστε ακριβείς και προετοιμασμένοι

  Καταρχάς, το να είστε ακριβείς σε μια συνέντευξη ή μια συνάντηση είναι απολύτως απαραίτητο. Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν χειρότερη εντύπωση από το να εμφανιστείτε αργά. Προσπαθήστε, λοιπόν, να φτάσετε 10-15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη. Χαρτογραφήστε τη διαδρομή σας εκ των προτέρων και φροντίστε να λάβετε υπόψη τις πιθανές καθυστερήσεις. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έντυπα. Ακόμα κι αν έχετε ήδη στείλει το βιογραφικό σας μέσω email, να το έχετε μαζί σας σε έντυπη μορφή στη συνέντευξη. Σημειώστε επίσης το όνομα του ατόμου ή των ατόμων με τα οποία συναντάτε.

  Να προσέχετε τον ενδυματολογικό κώδικα

  Αυτό που φοράτε σε μια συνέντευξη παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς σας αντιλαμβάνονται. Η εμφάνισή σας δεν είναι μόνο δική σας. Εάν προσληφθείτε, θα εκπροσωπείτε επίσης την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε, επομένως έχετε αυτό υπόψη σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε πώς είναι ο ενδυματολογικός κώδικας της εταιρείας. Εάν δεν είστε σίγουροι, πλανηθείτε στο πλευρό του συντηρητικού. Φροντίστε τα ρούχα σας να εφαρμόζουν καλά, να είναι σιδερωμένα και πλυμένα και αποφύγετε τα φανταχτερά κοσμήματα.

  Ξεκινήστε δυναμικά

  Ξεκινήστε τη συνέντευξη με ένα γνήσιο χαμόγελο και μια σταθερή χειραψία. Χαιρετίστε τον συνομιλητή σας με το όνομά σας, δώστε του το δικό σας και κάντε οπτική επαφή από την αρχή. Περπατήστε στο δωμάτιο με αυτοπεποίθηση και διατηρήστε καλή στάση. Εκπέμπετε αυτοπεποίθηση και θυμηθείτε: ο ερευνητής θέλει να πάει καλά και αυτή η διαδικασία.

  Ελέγξτε τη γλώσσα και τον τόνο του σώματός σας

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή της συνάντησης, μείνετε θετικοί τόσο στον τόνο όσο και στη στάση του σώματος. Καθίστε όρθια, σκύψτε όταν σας μιλούν οι άλλοι και κάντε συχνά οπτική επαφή. Μιλήστε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Αποφύγετε το νευρικό γέλιο αν είναι δυνατόν και κρατήστε τις απαντήσεις σας συνοπτικές και εφαρμόσιμες στο θέμα ή την ερώτηση.

  Ένας αγαπημένος αποχαιρετισμός και μια συνέχεια

  Το πώς φεύγετε από ένα δωμάτιο είναι τόσο σημαντικό όσο και το πώς μπήκατε σε αυτό. Κάντε μια μόνιμη εντύπωση με μια άλλη σταθερή χειραψία και ένα γνήσιο «ευχαριστώ». Η παρακολούθηση της συνέντευξης δείχνει φιλοδοξία, επομένως μια ή δύο μέρες μετά τη συνέντευξη γράψτε ένα φιλικό και σύντομο email στον συνεντευκτή σας. Σε αυτό μπορείτε για άλλη μια φορά να εκφράσετε τις ευχαριστίες σας καθώς και να επιβεβαιώσετε ξανά το ενδιαφέρον σας για τη θέση.

  Πηγήproson.gr

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Συνέντευξη Χαράλαμπου Καραταγλίδη στο FLASH TV

  Συνέντευξη στο FLASH TV και την Κατερίνα Μαρκοπούλου παραχώρησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς...

  ΔΥΠΑ: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας

  Oι άνεργοι ή όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους με το...

  Ο Γιώργος Αμανατίδης στα Παραπολιτικά: Το όραμα του νέου περιφερειάρχη για τη Δυτ. Μακεδονία – “Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”

  Για τις προτεραιότητές του ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μιλά...

  Καστορίας Καλλίνικος: Να στηρίξουμε το θεσμό της Οικογένειας – Συνέντευξη στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»

  Η Συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» «Λίγοι νέοι παραμένουν στην Επαρχία. Φεύγουν...

  Διαβάστε ακόμη

  Νέο Ασφαλιστικό: Οι μεγάλες αλλαγές σε επιδόματα και ασφαλισμένους

  Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τίτλο: «Αναμόρφωση...

  Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

  Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην...

  Νέα προκήρυξη μονίμων ΑΣΕΠ: Προσλήψεις για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ χωρίς “κόφτη” – (βίντεο)

  Νεώτερα δεδομένα από την έκδοση προκηρύξεων για προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ. Η ΕΡΓΑΣΙΑ TV δημοσίευσε πριν από λίγο νέο video για...

  ΑΣΕΠ 2ΓB/2023: Προκήρυξη 500 οργανικών θέσεων για τη Δικαστική Αστυνομία

  Προκήρυξη για την πλήρωση 500 οργανικών θέσεων του κλάδου Δικαστικής Αστυνομίας (κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ,...