11.9 C
Kastoria

  Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Παγγαίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Καβάλας, παρουσία της Ολ. Τελιγιορίδου

  spot_img

  Τις πληγείσες περιοχές του δήμου Παγγαίου επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με επικεφαλής την αναπληρώτρια Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και υπεύθυνη του αντίστοιχου τομέα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Ολυμπία Τελιγιορίδου. Διαπιστώθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή των εκτάσεων αμπελιών, ελαιόδεντρων, αμυγδάλων κ.α. που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους που χτύπησαν την περιοχή. 

  Η ζημιά που προκλήθηκε είναι τεράστια, τόσο για την φετινή όσο και για τις  επόμενες καλλιεργητικές περιόδους. Αν προστεθεί και η εξαιρετικά δυσμενής θέση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος με το τσουνάμι ακρίβειας, τα εξαιρετικά υψηλά κόστη παραγωγής, την ενεργειακή κρίση και έχοντας δαπανηθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούν οι καλλιέργειες, γίνεται σαφές ότι η πολιτεία καλείται να κινηθεί ταχύτατα και ουσιωδώς.

  Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε οριζόντια αποζημίωση που θα καλύπτει στο 100% την ζημιά που προκλήθηκε, να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία-όπως, για παράδειγμα, το Προσωρινό Πλαίσιο Κρίσεων της Κομισιόν-, να αναστείλουν τις πληρωμές προς ασφαλιστικά ταμεία και τις δανειακών υποχρεώσεων, και να μεριμνήσουν για την επέκταση της αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος, ώστε να καλύπτει τον νομό Καβάλας.

  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η άμεση, ολική και οριζόντια στήριξη των καλλιεργητών που επλήγησαν είναι ζωτικής σημασίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος ερημοποίησης της υπαίθρου είναι υπαρκτός, με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή.

  Ο Αγροτικός Τομέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη βουλευτή Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου θα αναδείξει το θέμα κοινοβουλευτικά, καθώς  αφορά τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία.

  Στο κλιμάκιο που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές συμμετείχαν οι πρώην βουλευτές Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Καρατσιουμπάνης, συνεργάτες της βουλεύτριας Καβάλας και μέλη του κόμματος. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε επί τόπου από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΤΕ Ανατολικής Μακεδονίας  Ζαφείρη Μυστακίδη και να συνομιλήσουμε με αγρότες της περιοχής.

  Παρόμοια αρθρα

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ανάγκη για άμεση στήριξη του κλάδου Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς

  Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης...

  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: LNG η καταστροφική επιλογή της ΝΔ για την Καστοριά

  Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την τροφοδοσία της περιοχής της Δυτικής Μακεδονία και...

  Ολ. Τελιγιορίδου: Απούσα η ΝΔ από τη σύσκεψη με τον Σύλλογο Εστίασης

  Δήλωση Ολυμπίας Τελιγιορίδου: Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς με τον Σύλλογο Εστίασης για την "τραγική κατάσταση...

  Διαβάστε ακόμη

  Eurostat: Δεύτερη στην ανεργία η Ελλάδα με ποσοστό 12,2%

  Διατηρήθηκε στο 6,6% το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Eurostat, ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκε...

  Σκρέκας: Νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ύψους 160 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για επιχειρήσεις

  Ένα πλέγμα μέτρων που θα συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην ανακούφιση...

  Αυτό είναι το επενδυτικό σχέδιο της Google στην Ελλάδα: 19.400 νέες θέσεις εργασίας – 2,2 δισ. στο ΑΕΠ

  Την πρόθεση της να «χτίσει» μία ισχυρή βάση στην Ελλάδα μέσα από ένα πολυεπίπεδο...