Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
8.5 C
Kastoria

  Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο ∆ιεθνές Συνέδριο «Κλιµατική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες»

  spot_img

  Ο Δήμος Κοζάνης συμμετείχε στο 1ο ∆ιεθνές Συνέδριο µε τίτλο «Κλιµατική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», που διεξήχθη στην Καλαμάτα, στις 12 Μαΐου 2023. Το συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία µε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Ένωση Ελλήνων  Φυσικών. 

  Οι ομιλητές του συνεδρίου προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα φορέων, µεταξύ αυτών δήμοι,  πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν θεματικές, όπως η Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιµατικά Ουδέτερες & Έξυπνες Πόλεις έως το 2030”, στην οποία ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας συμμετείχε ως ομιλητής. 

  Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Κοζάνης για το 2030, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία συνέδεσαν την ανάπτυξή τους με το λιγνίτη και τα ορυκτά καύσιμα. Η παραγωγή εισοδήματος κατά 40% βασιζόταν στην ενεργειακή δραστηριότητα, είναι λοιπόν  τεράστια η πρόκληση να ξεφύγουμε από αυτό.   Γι’ αυτό το λόγο, το μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Κοζάνης είναι η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο. 

  lazaros maloutas Medium

  Ήταν αυτονόητο για εμάς, ότι θα συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις  100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030.  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και κλιματική ουδετερότητα είναι το μέλλον. Αυτά θα είναι τα κυρίαρχα ζητήματα παγκόσμια, ευρωπαϊκά, και σε ελληνικό επίπεδο, τα επόμενα χρόνια. 

  Η πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 6 ελληνικές αλλά και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στην Αποστολή των Πόλεων, είναι πολύ μεγάλη. Ας μην ξεχνάμε ότι στόχος είναι η κλιματική ουδετερότητα να επιτευχθεί μέχρι το 2030, δηλαδή 20 χρόνια πιο νωρίς από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. 

  Συνεπώς, η  προσπάθεια των έξι πόλεων είναι ελληνική προσπάθεια και η ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει να το αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο. Να βοηθήσει δηλαδή και να στηρίξει τις ελληνικές πόλεις, καθώς αυτές οι έξι θα αποτελέσουν τη «βιτρίνα»  της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

  Υπενθυμίζεται, ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κοζάνη και τα Τρίκαλα, είναι οι έξι ελληνικές που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων, ώστε να γίνουν Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες μέχρι το 2030. 

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Αντίθετοι με τα πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου οι δήμαρχοι Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού

  Κάθετα αντίθετοι με την ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταϊκών στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, χωρίς τη συγκατάθεση...

  Κοζανίτικη Αποκριά 2024: Τα ποντιακά σωματεία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (βίντεο | φωτογραφίες)

  Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς, τα...

  Κοζάνη: Μείωση Δημοτικών Τελών για το 2023 σε ΑμεΑ, άπορους και πολύτεκνους

  Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. 314/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών...

  Κοζάνη: «Θεμέλια» για τη δημιουργία Ενεργειακής Κατασκήνωσης βάζει ο Δήμος

  Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Κοζάνης,...

  Διαβάστε ακόμη

  Η Ρόζα Εσκενάζυ στην Κοζάνη

  «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου Του Παναγιώτη Μέντη  Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος «Ρόζα» η Παυλίνα Χαρέλα ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ...

  Χρήστος Κολοβός: “Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ!”

  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιάζει να δέχεται 450.000 τόνους απορριμμάτων από πέντε περιφέρειες: από...

  Κοζάνη: Προσποιήθηκε λογιστή και καταχράστηκε χρήματα

  Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος 56χρονου ημεδαπού στην πόλη της Κοζάνης Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος...

  Κοζάνη: Ο Αλέξανδρος, ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down, παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση έργων τέχνης

  Πρόκειται για 90 έργα σε χαρτί και αποτυπωμένα με στυλό, μολύβι και ξυλομπογιές Ο Αλέξανδρος Χάτσιος από...