10.5 C
Kastoria

  Σύσκεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού – Πολιτισμού με τους επαγγελματίες του τουρισμού του Δήμου Καστοριάς (βίντεο)

  Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου

  spot_img

  Σε μία πρώτη αποτίμηση της κατά κοινής ομολογίας επιτυχημένης από κάθε πλευρά εορταστικής περιόδου 2022-23 προχώρησαν οι φορείς – επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Καστοριάς στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Τουρισμού – Πολιτισμού σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ώστε να βρεθούν λύσεις, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, ώστε η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη.

  Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Ρήμος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο Καστοριάς για την ανάπτυξη του Τουρισμού που φαίνεται ότι πλέον αποδίδουν καρπούς, αλλά και στον προγραμματισμό που υπάρχει για το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία πάντα με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Branding, η τοποθέτηση νέου τουριστικού περιπτέρου, νέες συμμετοχές σε εκθέσεις τουρισμού του εξωτερικού και άλλες προωθητικές ενέργειες.

  Αμέσως μετά τη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε:

  «Η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς δράσεων, επαφών και προβολής που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να καταστεί η Καστοριάς ως ένας από τους ελκυστικότερους χειμερινούς προορισμούς. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για να μπει η Καστοριά ακόμη πιο δυναμικό στον τουριστικό χάρτη».

  Από την πλευρά του, ο κ. Ρήμος σημείωσε ότι υπήρξε μία μεγάλη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τουρισμού, η οποία θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς. «Ο Δήμος Καστοριάς ήταν και θα είναι παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας θερμά τους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού – Πολιτισμού για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

  «Η λέξη – κλειδί είναι η συνεργασία, μέσω της οποίας θα πρέπει να διαχειριστούμε την επιτυχία αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το επόμενο στοίχημά μας είναι οι 365 ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καφεστίασης να προσθέτει: «Το πρόσημο της εορταστικής περιόδου ήταν θετικότατο. Ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα πράγματα με την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων».

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δόθηκαν τα στοιχεία της επισκεψιμότητας στις τουριστικές δομές του Δήμου για την εορταστική περίοδο:

  ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 4.972 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ 3.722 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΚΑΡΑΒΙ 1.978 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ 6.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Γρηγόρης Γρηγοριάδης: Στις 2 Απριλίου ξεκινάμε!

  Στις 2 Απριλίου ξεκινάμε! Σας περιμένω όλες και όλους, αυτή την Κυριακή, στο Ξενοδοχείο Limneon,...

  Τα σημαντικά έργα του Δήμου Καστοριάς συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς (φωτογραφίες)

  Δημιουργία κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Κύκνων και Μ. Αλεξάνδρου και ανακατασκευή οδού Ορεστείων. Ζητούμε...

  Ευχαριστήριο Δήμου Καστοριάς προς την «Ιπτάμενη Πιανίστρια» Έλενα Ξυδιά

  Με την ολοκλήρωση του βίντεο της «Ιπτάμενης Πιανίστριας» στη λίμνη Ορεστιάδα, ο Δήμος Καστοριάς...

  Δήμος Καστοριάς: Έκτακτη ανακοίνωση για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης

  Ο Δήμος Καστοριάς εφιστά την προσοχή όλων των Δημοτών Καστοριάς, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες,...

  Διαβάστε ακόμη

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

  Εξαιρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων από την χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης...

  Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: “είμαι ένα βιβλίο, διάβασε με” στην Παπαδοπούλειο βιβλιοθήκη Πενταβρύσου Καστοριάς

  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στον κάτω...

  Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού: Προβολή ντοκιμαντέρ “Ο Χαρακτήρας του Αυτιστικού Ατόμου στον Κινηματογράφο” την Κυριακή 2 Απριλίου

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ο Χαρακτήρας του...

  3ο Modus Vivo – Ανθρώπων Ιστορίες από το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς αύριο Σάββατο 1 Απριλίου

  Το 10ο Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά Modus Vivo - Ανθρώπων...