6.4 C
Kastoria

  Σύσκεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού – Πολιτισμού με τους επαγγελματίες του τουρισμού του Δήμου Καστοριάς (βίντεο)

  Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου

  spot_img

  Σε μία πρώτη αποτίμηση της κατά κοινής ομολογίας επιτυχημένης από κάθε πλευρά εορταστικής περιόδου 2022-23 προχώρησαν οι φορείς – επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Καστοριάς στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Τουρισμού – Πολιτισμού σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ώστε να βρεθούν λύσεις, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, ώστε η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη.

  Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Ρήμος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο Καστοριάς για την ανάπτυξη του Τουρισμού που φαίνεται ότι πλέον αποδίδουν καρπούς, αλλά και στον προγραμματισμό που υπάρχει για το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία πάντα με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Branding, η τοποθέτηση νέου τουριστικού περιπτέρου, νέες συμμετοχές σε εκθέσεις τουρισμού του εξωτερικού και άλλες προωθητικές ενέργειες.

  εικόνα Viber 2023 01 13 17 54 18 384

  Αμέσως μετά τη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε:

  «Η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς δράσεων, επαφών και προβολής που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να καταστεί η Καστοριάς ως ένας από τους ελκυστικότερους χειμερινούς προορισμούς. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για να μπει η Καστοριά ακόμη πιο δυναμικό στον τουριστικό χάρτη».

  Από την πλευρά του, ο κ. Ρήμος σημείωσε ότι υπήρξε μία μεγάλη δραστηριότητα για την ανάπτυξη του τουρισμού, η οποία θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς. «Ο Δήμος Καστοριάς ήταν και θα είναι παντού, ώστε να επιτυγχάνεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας θερμά τους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού – Πολιτισμού για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

  «Η λέξη – κλειδί είναι η συνεργασία, μέσω της οποίας θα πρέπει να διαχειριστούμε την επιτυχία αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το επόμενο στοίχημά μας είναι οι 365 ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καφεστίασης να προσθέτει: «Το πρόσημο της εορταστικής περιόδου ήταν θετικότατο. Ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα πράγματα με την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων».

  DSC 0013 Medium

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δόθηκαν τα στοιχεία της επισκεψιμότητας στις τουριστικές δομές του Δήμου για την εορταστική περίοδο:

  ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 4.972 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ 3.722 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΚΑΡΑΒΙ 1.978 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ 6.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τα voucher για χειμερινές διακοπές

  Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για όλους». Πρόκειται για τον...

  Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού: επίσκεψη στο Δήμο Καστοριάς

  Το Δημαρχείο Καστοριάς επισκέφτηκαν χθες το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού. Τους μαθητές...

  Παραλαβή νέου εξοπλισμού για τα ΚΑΠΗ, το ΔΗΝΑΚ και τους Παιδικούς Σταθμούς

  Στην προμήθεια εξοπλισμού που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, του ΔΗΝΑΚ και των...

  Προγραμματίσθηκε συνάντηση Τζηκαλάγια – Κορεντσίδη

  Στο Δημαρχείο Καστοριάς βρέθηκα πολλές φορές κατά την πρόσφατη τετραετή κοινοβουλευτική μου θητεία.Είτε συνοδεύοντας...

  Διαβάστε ακόμη

  Καστοριά: Μια πόλη για τα Χριστούγεννα

  Καστοριά: Μια πόλη για τα Χριστούγεννα Στο 85-90% της πληρότητας είναι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Καστοριάς για την...

  Ετήσιος χορός του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

  Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στον ετήσιο...

  Συνέντευξη Χαράλαμπου Καραταγλίδη στο FLASH TV

  Συνέντευξη στο FLASH TV και την Κατερίνα Μαρκοπούλου παραχώρησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς...

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου

  Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι το καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου 2023,...