10 C
Kastoria

  Τίτλοι τέλους για τον μακροβιότερο Δάσκαλο και Διευθυντή στην 43χρονη ιστορία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

  Αποχαιρετισμός – Έκφραση Ευχαριστιών, με αφορμή την αφυπηρέτηση του Δασκάλου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, Λεωνίδα Οικονομίδη

  spot_img

  Πολύτιμοι Συνεργάτες, Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι Γονείς,

  Δυστυχώς, όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή -όπως και τα άσχημα βεβαίως- έχουν ένα τέλος, αλλά «κανένα τέλος δεν έρχεται με άδεια χέρια» (Κική Δημουλά).

  Όταν πριν από 12 χρόνια και μετά τη συνταξιοδότηση του συναδέλφου Παύλου Καλύβα, αποδέχθηκα την πρόταση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Καστοριάς, να αναλάβω τη Διεύθυνση του Σχολείου μας, του σχολείου της καρδιάς μου, το έπραξα γιατί είχα όνειρα, όραμα και τη ρομαντική διάθεση της προσφοράς. Οραματιζόμουν το Σχολείο του οποίου θα αναλάβω τη Διεύθυνση να κυοφορήσει την ιδέα του ανοιχτού, εξωστρεφούς σχολείου, ενός σχολείου σε σύνδεση και αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία της οποίας αποτελώ «γέννημα θρέμμα».

  Το νέο «εκπαιδευτικό-διοικητικό μου ταξίδι» ξεκίνησε το 1985 από τη γενέτειρά μου, τόπο που επιθυμούσα διακαώς να προσφέρω, όταν πρωτοδιορίστηκα στο σχολείο της όμορης κοινότητας Μελανθίου, όπου με ζέση, νεανική κουτουράδα και όρεξη -πολλή όρεξη για δουλειά- ενσάρκωνα με πάθος το ρόλο του «Δασκαλάκου που ήταν λεβεντιά[1]».

  Η εν γένει διδασκαλική μου πορεία «πυκνή» οραμάτων -ανήκω στη γενιά που είχε οράματα, τα κυνηγούσε και τα υλοποιούσε- τα οποία έπλασα, κυνήγησα, υπηρέτησα, υλοποίησα, με περισσή ευαισθησία, ευσυνειδησία, αλήθεια και πάθος! Αξιώθηκα να δω τα οράματά μου να παίρνουν «σάρκα και οστά»… Τα κατάφερα, τα καταφέραμε!! Συλλογικά και κατά μόνας!!!

  Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μου, ακολούθησαν τον απαιτητικό δρόμο των οραμάτων μου, βάζοντας κι αυτοί το δικό τους -μικρό ή μεγάλο είναι μείζονος σημασίας- λιθαράκι σ΄ αυτήν μου την προσπάθεια. Η τιμή και η αναγνώριση στο πρόσωπό μου, τουλάχιστον επαγγελματικά, αποπνέει και το άρωμα εκείνων των Συνεργατών μου, που με τη συνεισφορά και τη συμμετοχή τους, διευκόλυναν κάθε μου αγώνα και προσπάθεια και φυσικά τους αναλογεί μερίδιο στη ζωή μου εν γένει.

  Και επειδή όλα στη ζωή έχουν ή θα πρέπει να έχουν «ονοματεπώνυμο», αισθάνομαι την ανάγκη να ονομάσω αυτούς τους Συνεργάτες μου!

  Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, τους εξαίρετους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών καθώς και το λοιπό προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, που βοήθησαν ως αρωγοί και συμπαραστάτες στην υλοποίηση του μεγαλύτερου ίσως ονείρου/οράματός μου, που το κυνήγησα με θέρμη και πάθος για μία 10ετία… την ανέγερση των δύο υπερσύγχρονων αιθουσών (Γυμναστικής και Εκδηλώσεων), όνειρο που αξιώθηκα να το δω να πραγματοποιείται!!

  Ακόμη, θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω καθέναν από τους εξαίρετους Συναδέλφους, Διευθυντές Εκπαίδευσης τον αείμνηστο φίλο Ζαρομυτίδη Ευστάθιο και τους κ.κ. Μασλάρη Γεώργιο και Ξανθόπουλο Αναστάσιο για την αγαστή και γόνιμη συνεργασία, προς όφελος πάντα της σχολικής μας κοινότητας.

  Ως αιρετό δε μέλος επί 6ετία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Καστοριάς (ΠΥΣΠΕ), επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο στους υπαλλήλους εν γένει της Διεύθυνσης και στα εκάστοτε μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ Καστοριάς), όσο και ιδιαιτέρως τους γραμματείς του ΠΥΣΠΕ, συνάδελφο Ευάγγελο Τοκατλίδη και Αγγελική Ματούση, με τους οποίους συνεργάστηκα στενά ανταλλάσσοντας πολλάκις γνώσεις και απόψεις, αλληλοβοηθούμενοι και αλληλοϋποστηριζόμενοι.

  Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνάδελφο, τέως Περιφερειακή Διευθύντρια και μετέπειτα Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Έλενα Ζυγούρη, η οποία στάθηκε δίπλα μας στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα… καθώς και τον τέως Περιφερειακό Διευθυντή Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος γνωμοδότησε θετικά και με ζέση την πρόταση για την κατασκευή των δύο νέων αιθουσών του Σχολείου μας.

  Νομοτελειακά, στα 12 χρόνια της θητείας μου, ως Διευθυντής του Σχολείου, συνεργάστηκα με πλήθος εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, μόνιμους και αναπληρωτές, άξιους εργάτες, με τους οποίους διατηρώ ως τα τώρα και φιλικές σχέσεις. Αυτούς κι Αυτές, που έδωσαν από το πλεόνασμα ή και το υστέρημα ενίοτε των δυνάμεών τους, τον καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά μας… Ζήσαμε μαζί πρωτόγνωρες, καταστάσεις που έφεραν ανατροπές, όπως η πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) και η επί μακρόν αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αναστολή που έφερε ανατροπές και νέα δεδομένα στην εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία έλαβε τη μορφή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με την τηλεκπαίδευση και την ηλεκτρονική πλατφόρμα Webex να μπαίνουν βίαια στη ζωή μας!!!

  Τα βγάλαμε πέρα, τα καταφέραμε με παραπάνω από ικανοποιητικά αποτελέσματα και στηρίξαμε τόσο μαθησιακά όσο και συναισθηματικά τα παιδιά μας… Ήταν μονόδρομος για εμάς! Τα παιδιά μου… αυτά που αγάπησα, φρόντισα, μεγάλωσα και τα βλέπω να ανθίζουν, κρατώντας με ακόμη στην καρδιά τους, με εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού όπου κι αν τα συναντώ!

  Θερμές επίσης ευχαριστίες στην επί σειρά ετών υπεύθυνη καθαριότητας του Σχολείου μας -συνταξιούχο πλέον- την κυρία Καίτη καθώς επίσης και την αντικαταστάτριά της Χαρά Νεολάκη.

  Θα ήταν παράλειψη και αχαριστία μου να μην αναφερθώ στην τοπική εκκλησία και στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πατέρα Λεωνίδα, ο οποίος πάντα ήταν κοντά μας και πάντοτε με αγάπη κάλυπτε τις λατρευτικές μας ανάγκες.

  Ειλικρινείς, επίσης, ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και εν γένει σε όλα τα μέλη Γονείς/Κηδεμόνες -διαχρονικά- για τις άριστες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και συνεργασίας που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας, με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους μεταξύ υμών και ημών.

  Τέλος, ευχαριστώ καρδιακά την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου και συνάδελφο Δέσποινα και τον μονάκριβο υιό μου Ιωάννη, που με ανέχτηκαν και συνεχίζουν να με ανέχονται στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τις επιλογές μου…

  Είμαι βέβαιος πως το σχολείο μας, στη νέα του πορεία υπό τη διοίκηση της ικανότατης και άξιας Δασκάλας, Δέσποινας Σπυροπούλου και με τη σημαντική συμβολή, δέσμευση και ενδιαφέρον των συναδέλφων του σχολείου, θα φθάσει εκεί που του αξίζει.

  Εύχομαι από καρδιάς σε όλους προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, ευτυχία, προκοπή, υγεία και ισορροπία. Δηλώνω παρών σε καθετί και σε καθέναν που μπορώ να βοηθήσω και να στηρίξω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, αποκτήματα αμφότερα σκληρής, επίπονης και πολύχρονης σοβαρής δουλειάς και υπευθυνότητας!

  ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω… πάλι Δάσκαλος θα γινόμουν! Και φυσικά… πάλι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού!!!

  Με εξαιρετική τιμή και συγκίνηση

  Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης


  [1] τίτλος ελληνικής ταινίας

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού: Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου παρέδωσε τα κλειδιά των δύο υπερσύγχρονων αιθουσών (βίντεο)

  https://youtu.be/EginDETrghE Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου με τον...

  O Αγιασμός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η τελετή του αγιασμού για την έναρξη της...

  Διαβάστε ακόμη

  17 με 21 Μαΐου το Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό

  Η παρουσίαση του Rally Greece Offroad 2023 στο Άργος Ορεστικό.

  Το νέο δίκτυο ύδρευσης του Άργους Ορεστικού ολοκληρώνεται μέρα με τη μέρα

  Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Άργους...

  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

  Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ,  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της...

  Sold out για ακόμη μια φορά η Τρισεύγενη στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

  Γεμάτο και χθες το Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού για την Τρισεύγενη του Κωστή...