16.9 C
Kastoria

    Το Αργείτικο Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά και εντυπωσίασε για άλλη μια χρονιά

    spot_img
    spot_img

    Με οδηγό το κέφι, τη χαρά και τα αμέτρητα χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, επέστρεψε έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια το Αργείτικο Καρναβάλι, το πρώτο καρναβάλι του έτους. 

    Με κυρίαρχο στοιχείο τη σάτιρα και πηγή έμπνευσης την επικαιρότητα, το Αργείτικο Καρναβάλι ζέστανε τις καρδιές όσων το παρακολούθησαν, δημιουργώντας το καλύτερο σκηνικό για την υποδοχή της νέας χρονιάς, προσφέροντας παράλληλα μια μεγάλη ανάσα από τη δύσκολη καθημερινότητα.

     Το έναυσμα για την έναρξη της παρέλασης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έδωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο οποίος έσυρε πρώτος τον χορό, συνοδευόμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο και μέλη του Μ.Σ. «Η ΟΡΕΣΤΙΣ», ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Κάλι Κυριακίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Μάνος, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και πλήθος άλλων τοπικών φορέων και εκπροσώπων.

    Το εορταστικό τριήμερο ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την παραδοσιακή γιορτή της γουρουνοχαράς που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης, προσφέροντας από νωρίς το απόγευμα τσιγαρίδες και κρασί, ενώ στη συνέχεια τα μπουλούκια ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας ιδιαίτερο παλμό και ζωντάνια με τις μεταμφιέσεις και την παραδοσιακή μουσική.

    Η υποδοχή του 2023 έγινε με τον πλέον λαμπρό τρόπο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκατοντάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα πυροτεχνημάτων που φώτισε τον ουρανό του Άργους Ορεστικού. 

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες, 2 Ιανουαρίου, με τις Αργείτισες να ξεφαντώνουν στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης κρατώντας με τη μαζική συμμετοχή και το αστείρευτο κέφι τους ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο της Πατερίτσας. 

    Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, που φέτος επέλεξε αντί βραβείων να στηρίξει οικονομικά όλους τους καρναβαλιστές, σχολεία και παρέες, ώστε να μη  λείψει κανείς από τη μεγάλη γιορτή, ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους, τους υπαλλήλους, τους καρναβαλιστές, τους επισκέπτες και όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του εορταστικού τριημέρου και εύχεται το 2023 να είναι μια χρονιά αγάπης, ελπίδας και ευημερίας!

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Καρναβάλι Μεσοποταμίας: Το μουσικό σχήμα «Glitter & Gold Party Band» την Κυριακή της Αποκριάς στη Μεσοποταμία!

    Καρναβάλι Μεσοποταμίας: Το μουσικό σχήμα «Glitter & Gold Party Band» την Κυριακή της Αποκριάς...

    Αιμοδοσία στο Άργος Ορεστικό από την εθελοντική ομάδα “ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ”

    Η Εθελοντική ομάδα ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» ευχαριστεί α) το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς...

    Εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

    Κάθε σταγόνα μετράει. Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στο ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού.

    Με ήλιο και βροχή, οι ραγκουτσαραίοι εκεί (φωτογραφίες)

    Με ήλιο και βροχή, οι ραγκουτσαραίοι εκεί Κορύφωση των εορτών στην Καστοριά, τα ραγκουτσάρια, τα...

    Διαβάστε ακόμη

    Το Final Four εφήβων Δυτικής Μακεδονίας στο Άργος Ορεστικό τις επόμενες μέρες

    Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Final Four του Πρωταθλήματος Εφήβων ΕΚΑΣΔΥΜ 2023-2024 που...

    Συνεργασία Δήμου Άργους Ορεστικού και Κέντρου Υγείας για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα υγείας

    Σειρά επισκέψεων σε χωριά του Δήμου Άργους Ορεστικού θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με...

    Άργος Ορεστικό: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

    Πρόγραμμα εορτασμού εθνική επετείου 25ης Μαρτίου 182 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 Ώρα 11.00                Απότιση φόρου...

    Εκδήλωση με θέμα “Η Νέα Τεχνολογία” στο Άργος Ορεστικό

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Καστοριάς και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον...