1.4 C
Kastoria

  Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Γαλατινή

  Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος από τις επιχειρήσεις

  spot_img

  Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπεγράφη από το Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή και τους εκπροσώπους των εταιρειών «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» και «HENGAS A.E.», κ. Δημήτρη Χριστοφοράτο και Νίκο Κουτσογιάννη αντίστοιχα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου εντός του οικισμού Γαλατινής», συνολικού προϋπολογισμού 1.984.000,00 ευρώ, παρουσία του Προέδρου και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατινής.

  Το έργο αφορά στην υλοποίηση δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο θα κάνει χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου και θα διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και βιοτεχνικούς καταναλωτές της Γαλατινής.

  Ο Δήμαρχος Βοΐου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πραγματικά αναπτυξιακό, που δίνει μια άλλη προοπτική για τον οικισμό σε συνδυασμό με άλλα έργα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος. Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα προμηθεύσει με φθηνή ενέργεια τον οικισμό και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικά μελλοντικά ανταποδοτικά οφέλη από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου και ειδικότερα στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο Δήμος ήδη έχει δρομολογήσει σχέδιο προμήθειας δωρεάν επιτοίχιων καυστήρων αερίου για κάθε σπίτι της Γαλατινής, ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση των νοικοκυριών που θα συνδεθούν στο δίκτυο.

  Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», που χρηματοδοτεί το έργο, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βοΐου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο της Γαλατινής και τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα εποικοδομητικής συνεργασίας των εταιρειών Α.Π.Ε. με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

  Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας «HENGAS A.E.» ευχαρίστησε το Δήμαρχο και ανέφερε ότι είναι σπουδαίο αυτό που έχει επιτευχθεί με την συγκεκριμένη συμφωνία. Ειδικότερα, τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του, με απώτερο σκοπό να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος για την τοπική κοινωνία, είναι κάτι το οποίο καταγράφεται ως ορόσημο στα χρονικά της αυτοδιοίκησης. Ενημέρωσε ότι το έργο ξεκινά με την υπογραφή της σύμβασης και θα ολοκληρωθεί πριν το Φθινόπωρο του 2024. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Γαλατινής θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο, απολαμβάνοντας τα οφέλη από την χρήση του αερίου, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικότερο από τα άλλα στερεά καύσιμα, ενώ υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι δεν θα χρεωθούν με τέλη σύνδεσης και λόγω της χρηματοδότησης του έργου η τιμή του αερίου θα είναι χαμηλή.

  Η Δημοτική Αρχή συνέλαβε και υλοποίησε ένα έργο που επιλύει με σύγχρονο τρόπο την προμήθεια φθηνής ενεργείας για τις ανάγκες της θέρμανσης των κατοίκων, δημιουργώντας ταυτόχρονα αναπτυξιακές προοπτικές, στέλνει το μήνυμα πως η γεωγραφική απόσταση δεν αποτελεί αιτία ενεργειακής απομόνωσης και αναδεικνύει ταυτόχρονα τα οφέλη της εποικοδομητικής συνεργασίας των εταιριών Α.Π.Ε. με την τοπική κοινωνία.

  spot_img


  Παρόμοια αρθρα

  1,4εκ.€ για ανάπλαση δρόμων με καλντερίμια στη Σιάτιστα

  𝝖𝝢𝝖𝝥𝝠𝝖𝝨𝝜 𝝙𝝦𝝤𝝡𝝮𝝢 𝝨𝝩𝝜 𝝨𝝞𝝖𝝩𝝞𝝨𝝩𝝖 𝝡𝝚 𝝟𝝖𝝠𝝢𝝩𝝚𝝦𝝞𝝡𝝞𝝖, 𝝥𝝦𝝤Ϋ𝝥𝝤𝝠𝝤𝝘𝝞𝝨𝝡𝝤𝝪 𝟭.𝟰𝟯𝟱.𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬 𝝚𝝪𝝦𝝮 Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, υπεγράφη...

  Το μετάλλιο τιμής του Δήμου Βοΐου απένειμε ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής στον ιατρό Ιωάννη Κουνέλλα

  Το Μετάλλιο Τιμής του Δήμου Βοΐου απένειμε ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής και το Δημοτικό...

  Έναρξη λειτουργίας ΙΕΚ Ζωγραφικής Τέχνης στην Εράτυρα

  Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τμήματος Ζωγραφικής Τέχνης στην Εράτυρα, ως...

  Επίσκεψη Δημάρχου Βοΐου και αποστολή μηχανήματος έργου στις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

  Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου κ. Χρήστου Ζευκλή με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ....

  Διαβάστε ακόμη

  Τα ονομαστήριά του έχει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης

  Την ονομαστική του εορτή έχει σήμερα 6 Δεκεμβρίου του Αγίου Νικολάου, ο Πρωτοσύγκελος της...

  Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης: Ομιλία του Παπα-Χρήστου στη Σχολή Γονέων τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

  https://youtu.be/nb9xDei9pXY Ο παπα-Χρήστος θα μιλήσει στην Σιάτιστα στις 4/12/2023 και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα κάτω...

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος ομιλητής στη σημερινή σύναξη στη Σιάτιστα

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στα πλαίσια των Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης,...

  Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης: Σχολή Γονέων με ομιλητή τον π. Προκόπιο Διδίλη

  Ίδρυμα Νεότητας «Ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος» Σχολή Γονέων ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 18:00 Η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου...