Home Ελλάδα Οικονομία ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επίδομα 1000 ευρώ – Προθεσμία, ποιους αφορά

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επίδομα 1000 ευρώ – Προθεσμία, ποιους αφορά

0

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) χθες (18/10) για 30.000 ανέργους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ.

Μετά την συμμετοχή 110.000 ανέργων στα προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ, «ανοίγει» νέος κύκλος αιτήσεων για επιπλέον 30.000 ανέργους.

Η υποβολή των αιτήσεων θα «τρέξει» έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

ΔΥΠΑ: Δείτε πώς θα λάβετε το επίδομα 1.000 ευρώ

Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. 

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

Όσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:  

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis και  https://www.voucher.gov.gr/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version