Home Δυτική Μακεδονία Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Δίκαιη μετάβαση και πράσινες δεξιότητες»

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 17.30-20.00

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δαβάκη 9, 50132 – Κοζάνη

1 Poster Program Conference Portrait new

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:   

    i.          Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παραθέσει η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης

   ii.          Την Aναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τις προσδοκίες από την ΕΕ τις οποίες θα  παρουσιάσουν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Μαριάννα Ναθαναήλ.

   iii.          Τη Δίκαιη Μετάβαση και τις πράσινες δεξιότητες για τις οποίες θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ),  η ευρωβουλευτής  Έλενα Κουντουρά (H Αριστερά) με ζωντανή σύνδεση, ο υποδιοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Βασίλης Γεωργιάδης, ο επικεφαλής Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Κωστής Στεργίου και ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, Κώστας Φιλιππίδης.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του newsletter ‘’ΒnB Daily’’, Νεκτάριος Νώτης.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, μέλος του δικτύου BELC – Building Europe with Local Councillors, Ιορδάνης Μπάντης και ο επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Κωστής Στεργίου.  

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας,  στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες:  

·         «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
Ομιλητές θα είναι η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Κωστής Στεργίου και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση.

·         «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε,  ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης  και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση.

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) θα ακολουθήσει γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας στο εστιατόριο «Sette» (Βασιλείου Φόρη 7, 50131 – Κοζάνη)

Για να συμμετάσχετε στο δημοσιογραφικό εργαστήριο θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ: EUSurvey – Survey (europa.eu)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version