Home Περισσότερα Υγεία Ευφυΐα: Έτσι θα μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά

Ευφυΐα: Έτσι θα μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά

Τη σχέση του πράσινου με τη νοημοσύνη των παιδιών μελέτησε ομάδα ερευνητών από το Βέλγιο, υπερθεματίζοντας στο πλήθος ευρημάτων που έχουν αναδείξει τη συμβολή της φύσης στην καλή πνευματική υγεία των παιδιών

0

Μια ομάδα ερευνητών από διάφορα ιδρύματα του Βελγίου διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιοχές φτωχές σε πράσινο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να σημειώσουν χαμηλό σκορ σε τεστ νοημοσύνης. Στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, οι ερευνητές αναλύουν τα στοιχεία σχετικά με το ρόλο της φύσης στην παιδική ευφυΐα.

Η συγκεκριμένη σχέση δεν απασχολεί πρώτη φορά την επιστημονική κοινότητα. Παλαιότερες μελέτες είχαν αναδείξει την αρνητική επίπτωση της ανατροφής σε περιοχές με λιγότερο πράσινο, με τα παιδιά να παρουσιάζουν περισσότερα γνωστικά προβλήματα σε σχέση με όσα μεγαλώνουν σε περιοχές με έντονη την παρουσία του στοιχείου της φύσης. Άλλη έρευνα, είχε διαπιστώσει πως οι πράσινοι χώροι και τα δέντρα στα σχολεία μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας στα παιδιά.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version