Home Ελλάδα Πολιτική Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Δείτε Live

Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας – Δείτε Live

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συνέπεια της κυβέρνησης στις προεκλογικές υποσχέσεις της, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης

0

Την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς τις κάλπες, σηματοδοτεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Στη θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας ο πρωθυπουργός κάνει έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνησή του για την ανακούφιση των νοικοκυριών μετά τις αυξήσεις- φωτιά που είδαν τα νοικοκυριά ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έφερε άλματα στον πληθωρισμό και στην ενέργεια.

Παράλληλα, αναδεικνύει την στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χτυπήθηκαν και από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, με τη λήψη έκτακτων μέτρων για την υποστήριξή τους.

Ακόμα, αναφέρεται και στη μείωση φόρων και εισφορών -όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά-, στις αυξήσεις στις συντάξεις -η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια-, αλλά και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Το Market Pass που αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα έρθει νωρίτερα, με την πλατφόρμα να ανοίγει στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τις επόμενες μέρες επίκεινται και οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια.

Παράλληλα, ως τις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού που θα υπερβεί τα 751 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι η πορεία της οικονομίας, παρά τις αναταράξεις και το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας, είναι ισχυρό χαρτί στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει, ευκαιρίας δοθείσης, ότι η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης, ενώ, παράλληλα, η ανεργία μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και η χώρα είναι προ των πυλών της επενδυτικής βαθμίδας.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δώρο Πάσχα 300 ευρώπρος τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ πάντα στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version