Home Ελλάδα Παιδεία Πανελλήνιες 2022: Πέντε Βασικές Συμβουλές Συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου από την Εκπαιδευτική...

Πανελλήνιες 2022: Πέντε Βασικές Συμβουλές Συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου από την Εκπαιδευτική Σύμβουλο Δρ. Μόσχου Καλλιόπη

0

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και τεχνικές που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για τη συμπλήρωση των φετινών Μηχανογραφικών Δελτίων:

  • Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου κανονικά θα πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως των βαθμολογιών των μαθητών καθώς το μηχανογραφικό συμπληρώνεται με βάση τις προτιμήσεις των υποψηφίων και όχι σε σχέση με τις βάσεις εισαγωγής προηγούμενων ετών.
  • Προσοχή: Δε Δηλώνουμε Πόλη μα Δηλώνουμε Σχολή! Εδώ, χρειάζεται προσοχή στη δυνατότητα μετεγγραφών και στις αντιστοιχίες τμημάτων (δε δίνουν όλα τα τμήματα αντιστοιχίες!).
  • Χρειάζεται πολύ καλή γνώση των τμημάτων που θα δηλώσετε και ιδιαίτερη προσοχή στα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των σχολών. Διαβάζουμε πάντοτε τα ΦΕΚ ίδρυσης και αντλούμε πληροφορίες Μόνο από τις επίσημες ιστοσελίδες των σχολών. Προσοχή! Πολλά τμήματα με ίδιο τίτλο μπορεί να έχουν διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών και διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Δηλώστε αρκετές σχολές και βάλτε στις τελευταίες θέσεις «έξυπνα μαξιλαράκια» (που ουσιαστικά θα είναι σχολές κάτω των μορίων σας!).
  • Πάντοτε να επιλέγετε το Γενικό από το Ειδικό. Ειδικότερα, μην επιλέξετε μια πολύ εξειδικευμένη σχολή, αν δεν είστε σίγουροι για την προτίμησή σας. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε μια πιο γενική σχολή και εν συνεχεία να εξειδικεύσετε τον τίτλο σας με μια ειδικότητα  της αρεσκείας σας. 

Και ίσως το σημαντικότερο,

Επιλέξτε με βάση τα δικά σας Θέλω και όχι τα θέλω των άλλων. Καλή Υποβολή !!!

Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη, M.sc., P.HD.,/ Εκπαιδευτική Σύμβουλος

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version