Home Π.Ε. Καστοριάς Καστοριά Σάκης Ρήμος: Τόπος αισθήσεων και εικόνων η Καστοριά – Συνέντευξη στο Kastoria...

Σάκης Ρήμος: Τόπος αισθήσεων και εικόνων η Καστοριά – Συνέντευξη στο Kastoria News

0

Γράφουν οι Θάλια Κολιοπούλου, Χρύσα Κοσμίδου


Συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Ρήμος στο Kastoria News. Χαρακτηρίζει την Καστοριά ως τόπο αισθήσεων και εικόνων. Μιλά για την θετική πορεία της αντιδημαρχίας και θέτει τα θεμέλια για την Καστοριά του αύριο.

Πόσο έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Καστοριά την τελευταία τετραετία;

Θα προτιμούσα να μιλήσω για το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα για τους τελευταίους μήνες και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διότι μέσα στην τετραετία είχαμε και την πανδημία, οπότε δεν μπορούμε να εντάξουμε την περίοδο αυτή στις μετρήσεις μας. Πέρσυ τέτοιο καιρό ήμασταν ανοιχτά. Για το πρώτο τετράμηνο λοιπόν (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2023 σε ότι έχει να κάνει με την διαμονή είμαστε σε ένα ποσοστό + 15% σε σχέση με πέρσι. Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που καταγράφει και η ένωση των ξενοδόχων. Σε επίπεδο μονοήμερων εκδρομών και επισκεψιμότητας των τουριστών είμαστε σίγουρα άνω του 20%, πάλι για την ίδια περίοδο.  

IMG 2695web

Η συμμετοχή και η παρουσία στις εκθέσεις πόσο συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη; 

Θεωρώ ότι σίγουρα προσελκύουν περισσότερο κόσμο και ότι είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για να επισκεφθεί κάποιος την πόλη. Το διαπιστώσαμε και μετά από τα δύο τελευταία ταξίδια που ήμασταν στην Κύπρο και στο Ισραήλ, ότι ακόμα και άτομα τα οποία έχουν επισκεφθεί την πόλη έρχονται δύο και τρεις φορές, οπότε ναι σαφώς και βοηθάει. 

Είναι σημαντικές οι συνεργασίες; Πώς θα κρίνατε τις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς;

Πραγματικά είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Από την στιγμή που ανέλαβα ως αντιδήμαρχος πολιτισμού αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι μόνοι μας σίγουρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε σχέση με το αν θα συνεργαζόμαστε και με άλλους τοπικούς φορείς. Με χαρά πλέον βλέπω ότι φέτος, ειδικά και με το Βυζαντινό Πάσχα, όλοι οι φορείς: Δήμος, Περιφέρεια, Σύνδεσμος Ξενοδόχων, Επιμελητήριο, η Μητρόπολη Καστοριάς ήμασταν όλοι εκεί, προκειμένου να συνεργαστούμε και νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και το  αποτέλεσμα μας δικαίωσε. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής αρχής στο κομμάτι του Τουρισμού;

Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα. Η Καστοριά είναι ένας τόπος αισθήσεων και εικόνων. Στα μελλοντικά σχέδια σαφώς και είναι η περαιτέρω ανάδειξη της πόλης σε επίπεδο πολιτιστικής κληρονομιάς, σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο που διαθέτουμε και τη λίμνη μας. Επιπλέον  στα άμεσα σχέδια είναι ο αθλητικός τουρισμός, οποίος δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα θέλαμε. Αναμένουμε επιπλέον κάποιες μελέτες οι οποίες θα πιστοποιήσουν κάποια μονοπάτια ώστε  η ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών να προστεθεί και αυτή στις υπόλοιπες δράσεις. Μόνο μπροστά έχει να πάει ό τόπος μας. 

Εσείς θα είστε εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό  του νυν Δημάρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε; 

Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, δεν θα μπορούσα να απουσιάσω από το κάλεσμα του κύριου Κορεντσίδη. Νομίζω ότι στο κομμάτι που μου αναλογούσε έγιναν αρκετά καλά πράγματα και επιπλέον όλοι μαζί σαν ομάδα είμαστε ενωμένοι και ελπίζω ότι ο Καστοριανός λαός θα μας ξανά επιλέξει προκειμένου να συνεχίσουμε  το δύσκολο έργο της αυτοδιοίκησης. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version