Home Περισσότερα Χλοοτάπητας ή συνθετικό γκαζόν – Ποια επιλογή είναι η καλύτερη;

Χλοοτάπητας ή συνθετικό γκαζόν – Ποια επιλογή είναι η καλύτερη;

0

Ο χλοοτάπητας είναι μια δημοφιλής επιλογή για την κάλυψη εξωτερικών επιφανειών, τόσο για οικίες όσο και για δημόσιους χώρους. Επίσης προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, που το γκαζόν δεν είναι σε θέση να συναγωνιστεί. Τοποθετείται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και από κάποιον που δεν ξέρει πώς να φυτέψει γκαζόν. Με τον χλοοτάπητα δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ καιρό για να μεγαλώσει το χορτάρι ώστε να το κουρέψουμε και να του δώσουμε την κατάλληλη μορφή που θέλουμε. Η τοποθέτηση του είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη. Έρχεται σε μορφή κυλίνδρων φυσικού γκαζόν και απλώνεται σαν χαλί πάνω σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη επιφάνεια από χώμα. Στη συνέχεια μπορεί να ποτιστεί κανονικά και να το περιποιηθούμε σαν να είναι κανονικό γκαζόν. 

Ο χλοοτάπητας απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και μπορεί να χαλάσει σε κάποια σημεία για να αντικατασταθεί εύκολα και γρήγορα. Είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν να προσφέρουν γρήγορα μία φυσική και ελκυστική εμφάνιση στον χώρο τους. Είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή για να δημιουργήσετε γρηγορά ένα φυσικό κήπο.

Επίσης είναι άνετος για περπάτημα, παιχνίδι και χαλάρωση ειδικά για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν έξω σε μια επιφάνεια που θα τα προστατέψει από τα χτυπήματα. Επιπλέον ο χλοοτάπητας είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Βοηθά στη μείωση της θερμότητας του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Σε αντίθεση με τον φυσικό χλοοτάπητα, το συνθετικό γκαζόν είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για την κάλυψη εξωτερικών επιφανειών. Προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι του φυσικού χλοοτάπητα, όπως μεγαλύτερη αντοχή και λιγότερη συντήρηση. Ωστόσο, έχει και ορισμένα μειονεκτήματα, όπως είναι η τεχνητή του εμφάνιση και επειδή είναι από πλαστικό δεν είναι ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον. Το τεχνητό γκαζόν είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν έχουν χρόνο ή την επιθυμία να συντηρούν έναν κήπο. Επίσης το προτιμούν πολλές εταιρείες για να καλύψουν περιοχές που διέρχονται  πελάτες και θέλουν να υπάρχει αντοχή στην καταπόνηση από τα πατήματα των διερχομένων. Μία από τις εφαρμογές του είναι και σε παραθαλάσσια σημεία όπου εκεί η θάλασσα και η αλμύρα μπορεί να κάψει το φυσικό γκαζόν. 

Η εφαρμογή του δεν τελειώνει εκεί αλλά το συναντάμε επίσης και σε μικρά γήπεδα 5×5 όπου προτιμάται για τα παιχνίδια επειδή έχει λιγότερες φθορές και απαιτεί λιγότερη συντήρηση. Έχει την ίδια περίπου αίσθηση με το φυσικό γκαζόν και παρέχει  εξίσου την ίδια ασφάλεια στους παίκτες. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του τεχνητού γκαζόν είναι ότι δεν χρειαζόμαστε εξειδικευμένα εργαλεία για την περιποίηση και το κούρεμα του.

Η καλύτερη επιλογή για την κάλυψη εξωτερικών επιφανειών εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Εάν θέλετε μια φυσική και ελκυστική εμφάνιση, με χαμηλό κόστος εγκατάστασης τότε ο φυσικός χλοοτάπητας είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν θέλετε μια πιο ανθεκτική και εύκολη στη συντήρηση επιλογή, τότε το συνθετικό γκαζόν μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

Όπως και να έχει, μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε εταιρείες που ειδικεύονται στην εγκατάσταση τεχνητού και φυσικού χλοοτάπητα όπως είναι η Homegrass https://homegrass.gr/. Οι εταιρείες αυτές παρέχουν εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που είναι σε θέση να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε και να καλύψουν τις ανάγκες του χώρου σας με την κατάλληλη ποικιλία γκαζόν και την ποιότητα που θέλετε. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφοροι τύποι γκαζόν που κάνουν για όλες τις κλιματικές συνθήκες.

Πριν καταλήξετε σε κάτι συνθετικό, προσπαθήστε να εξαντλήσετε όλες τις επιλογές που υπάρχουν σε φυσικό χλοοτάπητα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την προστασία του περιβάλλοντος.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version