9.4 C
Kastoria

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εδώ και 2 μήνες με Κοινοβουλευτική ερώτηση επισημάναμε τον κίνδυνο για το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει

  spot_img

  Από τις 1.6.2022 αναδείξαμε με Κοινοβουλευτική Ερώτηση, με ΑΠ: 5553 (επισυναπτόμενο αρχείο), τον κίνδυνο για το κλείσιμο κλινικών του Γ.Ν. Καστοριάς λόγω υποστελέχωσης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτησή μας, απαξίωσε το πρόβλημα και δεν έλαβε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης.  Το αποτέλεσμα είναι στις 25.7.2022 η καρδιολογική κλινική να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν γιατροί που να καλύπτουν πλέον τις εφημερίες.

  Για μια ακόμη φορά η ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ, σε μείζονα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών της παραμεθόριας περιοχής μας, κάνει την εμφάνισή της. Σε μία Περιφέρεια, που με νύχια και δόντια, παλεύει να κρατήσει τον πληθυσμό της, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία του Νοσοκομείου Καστοριάς να τηρήσει σε πλήρη λειτουργία όλες τις κλινικές του, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών.

  Το Υπουργείο Υγείας, με την ανεπαρκή διαχείριση και τον ελλιπή σχεδιασμό του, αδιαφορώντας ακόμη και για τις προστάσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά αντιθέτως συνεχίζει την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας με στόχο τη διάλυσή της.

  Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε συνέδριο για την υγεία πως σκοπεύει στην επόμενη τετραετία να εφαρμόσει το πιλοτικό σχέδιο ακτίνα που αποκαλύψαμε στις 5.1.2022 και που στοχεύει στην μετατροπή του Νοσοκομείου Καστοριάς σε Κέντρο Υγείας Ημερήσιας Νοσηλείας.

  Ενημερώνουμε όμως τον κ. Μητσοτάκη πως δεν θα υλοποιήσει το σχέδιό του, γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα του δώσει δεύτερη τετραετία.

  Είναι επιτακτική πλέον η άμεση προσφυγή στις κάλπες για την απαλλαγή της Καστοριάς και της χώρας από την χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

  Ολυμπία Τελιγιορίδου

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Ενεργειακή Αναβάθμιση Του Κτιρίου Διοικητικών Υπηρεσιών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

  Δημοσίευση πρόθεσης δημοπράτησης και στοιχείων Σύμβασης του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου Διοικητικών Υπηρεσιών...

  Προκήρυξη 4 μονίμων Ιατρών ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Καστοριάς

  Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη...

  Συγχαρητήρια Ολυμπίας Τελιγιορίδου για το Πανεπιστημιακό Οικονομικό Τμήμα Καστοριάς

  Με χαρά και συγκίνηση πληροφορήθηκα πως το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Καστοριά  αξιολογήθηκε  από...

  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς: Πρόσκληση στην παρουσίαση των υποψήφιων

  Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς οι οποίοι είναι κα...

  Διαβάστε ακόμη

  Τα Τρία Γουρουνάκια… έρχονται Καστοριά τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

  ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Τα Τρία Γουρουνάκια έρχονται στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και...

  Διεθνής τραπεζική κρίση – Το παράδοξο φαινόμενο των Ελληνικών τραπεζών (του Νίκου Ρίζου)

  Εδώ και αρκετές ημέρες μαίνεται μία διεθνής τραπεζική κρίση. Είναι τραπεζική αποκλειστικά παρά το...

  Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Καστοριάς έπιασαν 2 ημεδαπούς στην Κοζάνη με 43 κιλά κάνναβης (βίντεο)

  Μετά από οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

  Δήμος Καστοριάς: Ξεκινούν 5 νέα έργα

  Το «Πράσινο φως» για την κατασκευή πέντε ακόμη έργων του Δήμου Καστοριάς δόθηκε με...