Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.1 C
Kastoria

    Ανακοίνωση Συλλόγου Α’/θμιας Εκπ. Καστοριάς για το τροχαίο με τις εκπαιδευτικούς

    spot_img

    Ανακοίνωση

    για τροχαίο με συναδέλφισσές μας 

    Πληροφορηθήκαμε με λύπη πως τρεις συναδέλφισσές μας (δύο από αυτές υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και μία στη Δευτεροβάθμια) νωρίς το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον οδικό άξονα Φλώρινας-Καστοριάς, κατά την διάρκεια της διαδρομής που κάνουν καθημερινά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία της Διεύθυνσής μας. 

    Εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες συνάδελφοί μας , διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους για να φτάσουν στα σχολεία που υπηρετούν. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από την Φλώρινα.  Οι συνθήκες της διαδρομής είναι εξαιρετικά δύσκολες έως επικίνδυνες τους χειμερινούς μήνες με τον παγετό, αλλά και τις επικίνδυνες καθιζήσεις και  κατολισθήσεις που πολλές φορές κάνουν την διαδρομή απαγορευμένη. Πολλές φορές χρειάστηκε να διανύσουν επιπλέον χιλιόμετρα επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός.

    Η καθημερινή διαδρομή ενός τόσο δύσκολου οδικού δικτύου αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό  πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας.

    Το αίτημα του κλάδου για λιγότερα παιδιά στο τμήμα θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους σοβαρά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γιατί πέρα από το γεγονός πως η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνει πιο εξατομικευμένη, άρα ποιοτικότερη, θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους συναδέλφους να εργάζονται στον τόπο τους. Έτσι θα αποφεύγεται αυτή η καθημερινή μαζική μετακίνηση εκπαιδευτικών από νομό σε νομό με κίνδυνο τη ζωή τους.

    Τέλος, η Πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί με την έλλειψη υποδομών στην επαρχία. Η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Η απομόνωση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των τοπικών κοινωνιών, γιατί πέρα από τις αποστάσεις έχουμε να σκεφτούμε σοβαρά και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως απαγορευμένη. 

    Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τις συναδέλφισσές μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

    Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στις συναδέλφισσές μας και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί ένα τόσο τραγικό περιστατικό.

    Δεν θα μείνουμε όμως στα ευχολόγια!!!

    Ζητάμε:

    • από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών της στις μετακινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
    • από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισμένων συναδέλφισσών μας. Πληρώνουν κανονικά τα ασφάλιστρά τους και επομένως δεν πρέπει να ξοδέψουν ούτε μία δραχμή για την ανάρρωσή  τους. 

    από τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα όπως έγινε και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά: Σύσκεψη τοπικών αρχών

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 08 Απριλίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, σχετικά...

    Εκδήλωση – Βιωματικό Σεμινάριο για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη με τον Δρ. Νίκο Σταυρόπουλο

    Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συνδιοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με...

    Η πανέμορφη Καστοριά μας

    Το Trasias Studio απαθανάτισε την Καστοριά με αυτή την εκπληκτική φωτογραφία!

    Φλώρινα: Παρουσίαση Performing – Κινούμενα Τοπία

    Στην πόλη της Φλώρινας συνεχίζει το ταξίδι της στο φυσικό τοπίο περιπατητική, παραστατική δράση...

    Διαβάστε ακόμη

    Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

    (Ανεπίσημα) Αποτελέσματα Εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς, 24ης Απριλίου 2024. Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς  Σύνολο Ψηφισάντων: 137,...

    Ολοκλήρωση του έργου : «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων», πρ. 70.000€ από την ΠΕ Καστοριάς

    Ολοκλήρωση του έργου : «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων», πρ. 70.000€ από...

    Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς

    Παράδοση Τροφίμων προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης από την Π.Ε Καστοριάς Η  Περιφερειακή Ενότητα...

    Αντωνίου και Παπαδόπουλος στην 49η Διεθνή Έκθεση Γούνας (φωτογραφίες)

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε μαζί με τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο την...