Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
18.8 C
Kastoria

  Ανακοίνωση Συλλόγου Α’/θμιας Εκπ. Καστοριάς για το τροχαίο με τις εκπαιδευτικούς

  spot_img
  spot_img

  Ανακοίνωση

  για τροχαίο με συναδέλφισσές μας 

  Πληροφορηθήκαμε με λύπη πως τρεις συναδέλφισσές μας (δύο από αυτές υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και μία στη Δευτεροβάθμια) νωρίς το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον οδικό άξονα Φλώρινας-Καστοριάς, κατά την διάρκεια της διαδρομής που κάνουν καθημερινά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία της Διεύθυνσής μας. 

  Εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες συνάδελφοί μας , διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους για να φτάσουν στα σχολεία που υπηρετούν. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από την Φλώρινα.  Οι συνθήκες της διαδρομής είναι εξαιρετικά δύσκολες έως επικίνδυνες τους χειμερινούς μήνες με τον παγετό, αλλά και τις επικίνδυνες καθιζήσεις και  κατολισθήσεις που πολλές φορές κάνουν την διαδρομή απαγορευμένη. Πολλές φορές χρειάστηκε να διανύσουν επιπλέον χιλιόμετρα επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός.

  Η καθημερινή διαδρομή ενός τόσο δύσκολου οδικού δικτύου αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό  πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας.

  Το αίτημα του κλάδου για λιγότερα παιδιά στο τμήμα θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους σοβαρά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γιατί πέρα από το γεγονός πως η εκπαίδευση των παιδιών θα γίνει πιο εξατομικευμένη, άρα ποιοτικότερη, θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους συναδέλφους να εργάζονται στον τόπο τους. Έτσι θα αποφεύγεται αυτή η καθημερινή μαζική μετακίνηση εκπαιδευτικών από νομό σε νομό με κίνδυνο τη ζωή τους.

  Τέλος, η Πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί με την έλλειψη υποδομών στην επαρχία. Η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Η απομόνωση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των τοπικών κοινωνιών, γιατί πέρα από τις αποστάσεις έχουμε να σκεφτούμε σοβαρά και το κόστος των διοδίων μαζί με τα καύσιμα που κάνουν την μετακίνηση από δύσκολη έως απαγορευμένη. 

  Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τις συναδέλφισσές μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

  Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στις συναδέλφισσές μας και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί ένα τόσο τραγικό περιστατικό.

  Δεν θα μείνουμε όμως στα ευχολόγια!!!

  Ζητάμε:

  • από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών της στις μετακινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματισμένων συναδέλφισσών μας. Πληρώνουν κανονικά τα ασφάλιστρά τους και επομένως δεν πρέπει να ξοδέψουν ούτε μία δραχμή για την ανάρρωσή  τους. 

  από τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα όπως έγινε και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. 

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Πώς βλέπουν οι πολίτες το μέλλον της θέρμανσης στις λιγνιτικές περιοχές;

  Η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και τηλεθέρμανσης των πολιτών στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής...

  Η μαγική Καστοριά

  Η μαγική Καστοριά! από Studio Trasias Photography Από την μεγάλη μουσική εκδήλωση του ΠΣ Καστοριάς “Αθαν....

  Αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε....

  Υποψήφιοι για εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για ανάδειξη μελών ΔΣ, ΕΕ και αντιπροσώπων για το ΝΤ ΑΔΕΔΥ

  Ανακήρυξη υποψηφίων για εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για ανάδειξη μελών ΔΣ,...

  Διαβάστε ακόμη

  Μήλα: Προειδοποίηση για Καρπόκαψα μηλιάς

  Γεωργικές προειδοποιήσεις Καρπόκαψα μηλιάς Σας γνωστοποιούμε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών...

  Επιμελητήριο Καστοριάς: 500 θέσεις πρακτικής άσκησης για επιχειρήσεις

  Το Επιμελητήριο Καστοριάς, ως Δικαιούχος, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς»,...

  Επισκέψεις και υπογραφές Αμανατίδη με Σαββόπουλο στην Π.Ε. Καστοριάς

  Επισκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη & του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Σαββόπουλου σε...

  Μαρία Αντωνίου για προγράμματα ΣΔΑΜ: Στόχος μας η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

  Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής...